Knuten er knytt!

Og nei… overskriften er ikke ment som min vanlige metafor for renneløkke som jeg har brukt tidligere, men det vanlige engelske uttrykket!

Så var en stor dag over…
Fredag 28.07.2017 tok vi med oss forlovere til Oslo tinghus og gjorde det offisielt… vi er nå mann og kone!

Som ved alle bursdager og lignende må jeg innrømme at jeg følte meg relativt lik når jeg våknet i dag!
Det å referere til dragen som min kone er nok i grunn den største omstillingen!

Seremonien var veldig fin selv om den var enkel, og jeg kan anbefale den for alle som vurderer å ta et lignende skritt i livet!

Jeg sa innledningsvis at en stor dag er over, men vi har heldigvis en stor i vente også… bryllupsfesten holdes nemlig neste lørdag og vi gleder oss veldig til å feire med venner og familie! 😊

Da vi var på ferie i fjor møtte vi et par som sa; "husk at dere ikke gifter dere for dere selv, men for gjestene".
Til det sier vi "FUCK DET", og vi har gjort det til vårt eget!

Vi kjører på med casual stemning i telt på stranden (håper på bra vær), grillkokk som svir av en hel nøff-nøff, forhåndsinnkjøpt alkohol – og ikke minst taleforbud!
Overraskende mange har hatt meninger rundt dette, men det er slik vi vil ha det!
De som har noe på hjertet kan skrive noen velvalgte ord i innkjøpt gjestebok!
Et av mine avgjørende argumenter mot taler er at jeg leste et sted at ca. EN % av alle mennesker er gode talere – i vårt bryllup har vi 50 gjester (give or take), so you do the math!
Vi føler uansett at det ødelegger noe av laid-back-følelsen!

PS: den rosa sangen kan også gå i gjesteboken!

Vi gleder som som sagt veldig til å feire med alle, men dette er faktisk vår fest!

#bryllup #miaogjoakim2017 #sommer #strand #taler #forbud #casual

Så var livet over…

…i hvertfall livet sånn som jeg kjenner det!
I februar nådde jeg 30, i august skal jeg gifte meg og på nyåret venter barn… i utgangspunktet er dette nok til å skremme dritten ut av meg, men for å toppe det hele har det nå blitt rekkehus fra september!
Ja, hvorfor ikke ta alt innenfor 365 dager og sørge for at renneløkka er godt knytt?!

Til de av dere som venter på stasjonsvogn og hund kan jeg si følgende; bilen kommer nok, men heldigvis er min fremtidige kone allergisk… så hund er ikke engang et tema 😊

Jeg er i utgangspunktet utflytter fra Moss, men etter syv år i Oslo er det her jeg føler meg hjemme!
Når jeg nå skal bytte ut den behagelige lyden av utrykningskjøretøy med irriterende fuglekvitter, og nydelig asfaltjungel med ting som gror og må vedlikeholdes, innser jeg at jeg kanskje ikke er så fleksibel som jeg trodde!

Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å tilpasse meg livet som etablert, men tanken på omstilling er merkelig og skummel!

Vi har i lang tid vært frem og tilbake med tanke på hvor vi skulle ende opp – Tønsberg, Moss og Oslo har vært de mest reelle alternativene, men da markedet i Oslo satte ny idiotrekord tidligere i år med 16kvm til 2.8 mill var det bare å lete andre steder.

Dragen har endelig innsett hva som er rett side av fjorden (tok tre år), og vi endte derfor i Moss!
Bryllupet holdes i Tønsberg, så vi kan jo kalle det et kompromiss!

Det rareste tror jeg blir å flytte til en by som dør i september, for så å ligge i dvale frem til 50 åringene tar av taket på cabrioleten og den første utepilsen skal bankes ned med rasende tempo gjennom hakkende tenner – altså i mars (ish)!

Flyttingen medfører også avstand til venner vi har i Tigerstaden, og det er selvfølgelig trist!
Men ved å flytte såpass langt utenfor ring 1, har vi endt opp med tre soverom og gode muligheter for besøk (frem til februar)!
Samtidig gleder jeg meg veldig til å gjenoppta tettere kontakt med venner som allerede har flyttet "hjem" igjen!

Familien er veldig fornøyde, mens venners reaksjoner er jeg litt mere usikker på ettersom én allerede har valgt å rømme til Gjøvik "upon my return"!

Men for å sitere Ozzy; "Mama, I’m coming home!" 😊

#livet #oslo #moss #rekkehus #skummelt #endringer #nyttkapittel #venner #familie #barn #stasjonsvogn

Bloggere: gjør som jeg sier…

ikke som jeg gjør!

Det er en ufattelig deilig "I don’t give a fuck"-holdning!

Rosa-bloggerne, med Sophie Elise i spissen har flere ganger gått hardt ut mot testing av kosmetiske produkter på dyr, men de reklamerer samtidig for de samme merkene!
La det være opp til grasrota og skape forandringer… tydeligvis!

Samtidig viser enkelte av deres uttalelser at de ikke besitter antallet iq-poeng som faktisk kreves for å forstå hva en boikott innebærer!

"Det er synd at Kina fortsatt tvinger selskaper til å teste, og håper selvsagt at de en gang i fremtiden endrer det, men jeg synes det er urimelig å kreve at et selskap skal trekke seg ut i fra et så stort marked som Kina pga. det. Da håper jeg heller at disse selskapene forsøker å påvirke myndighetene på andre måter." – fotballfrue.

For meg klinger det omtrent like godt som da Eli Hagen sa; “hvis ikke jeg hadde kjøpt pelskåpen, hadde noen andre gjort det”!
Det er kanskje et snev av sannhet i det dersom man leter med forstørrelsesglass, men dersom ingen hadde kjøpt det, hadde etterspørselen forsvunnet og tilbudet hadde avgått med døden!

Jeg må innrømme at jeg er noe forutinntatt vedrørende uttalelsene til Sophie Elise, og faen i meg gir meg et sterkt, brennende ønske om å gjøre det stikk motsatte!
Da hun gikk hardt ut mot Freia for bruk av palmeolje, hadde jeg for eksempel et ønske om å drikke palmeolje rett fra flaska!
Og per nå skal Max Factor bli min faste sminkeleverandør… nei, jeg bruker ikke mascara, men vurderer sterkt å starte NÅ!

Start med å ta ansvar for egne uttalelser!

@sophieelise @fotballfrue #dobbeltmoral #sminke #dyretesting #boikott #pels #palmeolje #maxfactor #vg #taansvar

Hund og katt er også mat!

Med jevne mellomrom dukker det opp ting på facebook som får meg til å innse hvor mange mennesker som trenger en ekstra boks vaselin til sitt ekstremt sarte rasshøl!
Som da denne dukket opp i news-feeden i dag:

Holy fuck for noen reaksjoner!
Både Tina selv, Kiwi og Joik i Norge skal boikottes.
Man vitser tross alt ikke med dyrevelferd!

Why so serious?

Minnene om mannegruppa Ottar kommer skrikende tilbake… man vitser tross alt ikke med døde barn, nekrofili, pedofili eller lignende med mindre man liker eller er de tingene!

Jeg vil understreke at jeg ikke har noe til overs for personsjikanen, oppfordring til "hevnporno" eller "straffepuling" som ENKELTE i denne gruppen hadde skrevet, men ærlig talt… ALLE kan ikke skjæres over en kam. Og humor kommer i mange former!

På samme måte som alle som slår pedofilivitser tydeligvis er pedofile, driver tydeligvis alle som lo av dette bilde med tortur av kattunger på fritiden… gjør vi det?
Jeg har selv hatt katt, og kan med hånden på hjertet si at den aldri endte opp på grillen eller i noen annen skadelig situasjon påført av meg!

I den samme posten dukker selvfølgelig hele debatten rundt hund og katt som mat i Kina.
Vi kan nok alle være enige i at måten disse dyrene holdes og avlives på er grusom, grotesk og uakseptabel!
Men der må også diskusjonen stoppe… vi kan ikke kritisere de for å spise disse dyrene bare fordi vi anser dem som kjæledyr.
I India er kuer hellige… vi spiser dem!
Vi blir kritisert for hvalfangst, men gjør det allikevel!
Vi har kritisert England for iscenesatt revejakt, mens vi selv lenge drev grusom oppdrett av pelsdyr!
Dobbeltmoralen er så ufattelig gjennomsiktig at det hele bare blir komisk der vi sitter på en skyhøy hest og fordømmer etter eget forgodtbefinnende!

Så min oppfordring er; følg Joik i Norge og hev blikket litt opp fra navelen!
Le av det du syns er morsomt og ignorer resten!

Og ja, jeg syns det var morsomt!

#humor #kiwi #altkangrilles #hund #katt #mat #mannegruppaottar #joikinorge

SHIT (!!!), jeg skal bli far!

På onsdag publiserte vi på facebook (sannhetens kilde) at vi venter barn utpå nyåret!
Gratulasjonene har jevnt og trutt tikket inn og det ble mange etterhvert (tusen takk)!
Parallelt med antallet gratulasjoner har min glede steget… det har også kvalmen, men jeg velger å fokusere på førstnevnte!

Siden fylte 20 har jeg jobbet aktivt for å beholde ungdomsmentaliteten! Den fikk seg selvsagt en liten knekk når dagen derpå ikke lenger gikk som en lek og jeg etter tre øl på lørdag lurer på hva som er meningen med livet påfølgende onsdag – but I kept on going!
Men når jeg nå, i en alder av 30, gifter meg og får barn er det vanskelig å unngå realiteten;
Jeg har endelig blitt “voksen”, og det skjedde 13.07.2017 rundt klokken 23.45.

Omtrent i samme øyeblikk gikk det virkelig opp for meg at jeg skal få barn og jeg er egentlig overraskende fortrolig med den tanken…
Den andre som dukket opp trenger jeg derimot litt lengre tid på å prossessere!
Barnet får meg… HOLY SHIT!

Husker dere da der avsluttet videregående og folks karriereveier ble staket ut?
Jeg gjør det!
Den første som slo meg var alle de som skulle bli leger. Minnene som satt lengst frem i hjernebarken på daværende tidspunkt var alt det dumme jeg hadde sett dem gjøre i og utenfor sammenhenger med involvert alkohol!
Med de minnene er det lett å tenke: han der, han skal faen ALDRI undersøke/behandle meg for noe som helst!
Jeg skal selvsagt heller ikke hyre dem som advokater, regnskapsførere eller noen ting som virkelig kan påvirke mitt liv!

Jeg føler det litt på samme måte med barn.
Nå har det seg slik at i min nærmeste vennekrets er det ikke så mange foreldre, og de som er det er de som også på videregående var fornuftige!
Vi hadde aldri noen "unge mødre"-aspiranter… utenom de jeg har datet, så igjen faller byrden på meg!

Jeg skal ikke begynne å liste opp dumme ting jeg har gjort opp gjennom for det gjør at jeg impliserer andre, samtidig som jeg kanskje skaper noen grå hår hos moren min!

Alt jeg kan si er at jeg kommer til å overta mammas bekymringer dersom det skulle bli en gutt og avkommet er en brøkdel lik meg!

Jeg krysser derfor alt jeg eier og har for at klumpen som kommer slekter mere på moren sin enn på meg, og ønsker herved vår fremtidige sønn/datter masse lykke til med meg!

#barn #pappa #foreldre #bekymringer

Vi er gravide!

Den siste tiden har mine innlegg stort sett dreid seg omkring saker i media eller andre sosiale plattformer – altså leste, ikke opplevde ting.
Jeg tenker derfor at tiden er moden for utlevere noe personlig.

Før jeg kan starte på å forklare meningen bak dagens overskrift ser jeg med nødt til å legge til grunn noen forutsetninger;
Jeg ser på meg selv som en relativt empatisk og omsorgsfull person.
For dere som har lest bloggen min en stund kan dette kanskje fremstå som en vits, og dere tar ikke nødvendigvis feil!
Jeg er empatisk og viser omsorg for de jeg bryr meg om… det gjelder samboeren min, venner og familie! For dem som ikke kjenner meg utstråler jeg nok kanskje et følelsesregister ekvivalent det til en gråstein, og det er slik jeg er skrudd sammen! 

Moren min hevder hun kan lese meg som en åpen bok, noe som er irriterende nok i seg selv! Når også samboeren min nå kan det samme begynner det tøffe, harde og macho eksteriøret jeg ønsker å ha og slå sprekker!

Tidligere i år ble "vi gravide" (kommer tilbake til begrepet). Jeg kan på ingen måte si at det gikk strålende, og resultatet ble en abort i februar!

Det rare jeg opplevde i tiden før aborten var at plutselig var alle barn litt ekstra søte. Etter aborten kom normalen tilbake, og de fremstod som mere irriterende, høylytte og masete enn noensinne!

Det gikk litt tid og så var vi “på’n igjen”… tilbake til alle barn er søte uansett hvor mye lyd, gulp og snørr de klarer å produsere! 
Merkelig?!

Jeg har alltid tenkt når noen sier "vi er gravide"; er vi/dere egentlig det?
Er det ikke sånn at hun er gravid og han skal bli far?
Det trodde i hvertfall jeg… FØR!
Vi er nå i uke 11 av svangerskapet, og i vårt tilfelle er definitivt "vi" gravide!
Jeg er langt mere emosjonell enn ellers og det kom frem i min bevissthet en kveld jeg lå på sofaen og så på Friends… når tårene triller fra gråsteinen som resultat av et litt hyggelig øyeblikk i en 90-talls sitcom, er det liten tvil om at det er noe nytt som påvirker mitt følelsesregister!

Heldigvis er det godt å vite at noen ting er de samme.
Tidligere i uken var vi og tok ultralyd – en situasjon der jeg følte meg "lettere" ukomfortabel!
Og hva er vel bedre enn å slå noen vitser i slike situasjoner?!
Alt jeg sa da jeg så bilde var; "han (magefølelsen sier hun) er ikke så kjekk enda"!
Holy shit… if a look could kill!
Blikket og reaksjonen til jordmor tilsa at jeg er den første i verdenshistorien til å si noe sååå dumt og at det første vi blir presentert med når klumpen kommer er en barnevernssak!
Ikke storfan av sarkasme der altså!

I går valgte vi å gjøre det offisielt ved å gjøre det man må for at ting skal "telle" – postet det på facebook!
Det er kanskje en rar greie jeg har, men det å dele det med andre (alle) gjorde det plutselig veldig virkelig for meg!
Jeg skal faen meg bli pappa i 2018!!! 😊
Gleden har blitt større, men plutselig har jeg også fått kvalmen som den vordende mor sliter med!

Kort oppsummert: Jeg er altså ukomfortabel, emosjonell og kvalm!
Konklusjon: Ikke bare skal jeg BLI far utpå nyåret – jeg er faen meg gravid i tillegg!!

Alle har herved min tillatelse til å bruke utrykket "vi er gravide", og jeg kommer ikke til å heve et øyebryn engang!

#gravid #mamma #pappa #barn #2018 #ukomfortabel #emosjonell #kvalm #babylykke #glede #ultralyd

Svanens død!

Det er lite som opprører og engasjerer folk i dette landet like mye som dyrevern og -velferd!
Det er til og med så viktig for enkelte at barnehagebarn kommer i andre rekke!

Jeg er nok litt fordomsfull i min betraktning ettersom jeg har et snev av fuglefobi. Jeg kan ikke fordra fugler, spesielt måker og får frysninger ned til tåneglene når jeg hører de skrike over hodet på meg.
Å ja… jeg har mine grunner!

For en del år tilbake jobben jeg med mobilt vakthold, og på min faste runde hadde jeg et objekt med en meget aggressiv måke… aggresjonen toppet seg selvfølgelig hver vår når “the spawn of satan” (ungene) var klekket.
Jobben min var utvendig fasadekontroll og jeg vil tro runden tok ca tre min. Selve runden var grei nok, men turen (150m) fra hoveddøren til bilen var en daglig (nattlig) utgave av russisk rulett!
Etter en av disse vanlige spurtetappene kom jeg meg inn i bilen og gjorde meg klar for å kjøre… det var bare bare et problem; hele frontruten var driti ned… og ja, jeg mener HELE! Det var ikke et lite hjørne det var mulig å se ut av… selvfølgelig kicket “Murphys lov” inn, bilen var tom for spylevæske og jeg måtte stå utenfor bilen, ofre drikkevannet mitt mens denne bevingede drittmaskinen (med finstilt sikte) sirkulerte over!

Selvfølgelig er jeg fullstendig klar over at svane og måke er to forskjellige ting, men i mitt hode er fugl fugl og jeg foretrekker kylling fra dagligvarebutikken.

Jeg har aldri vært i Os og møtt “Havnesjefen”, men faen… det er en svane!
Det er atpåtil en aggressiv svane som har sørget for flere hendelser av negativ art!
Sist angrep den, tilsynelatende uten grunn, et barnehagefølge og endte opp med å dra ei lita jente under vann etter kragen på redningsvesten.
På grunn av denne og tidligere hendelser er det besluttet å avlive svanen, noe som har skapt store protester. 8000 (!!) Har skrevet under på et opprop for å redde denne store hvite fuglen som ble importert fra Asia på 1600 og 1700-tallet!

I skrivende stund har det første innlegget 79 kommentarer og det andre 71… det debatteres heftig frem og tilbake hvorvidt denne fuglen har livets rett eller ikke!

Enkelte vil ha det til at svanen kun forsvarer sitt revir og at det er mennesker som har trengt seg inn på dens naturlige territorie.
Blir ikke det en feil slutning dersom svanen ble importert på 1700-tallet?

Jeg er enig i at alle dyr ikke bør avlives uten videre eller etter en hendelse… det er blant annet derfor jeg mener sauebønder ikke kan slippe ut dyrene sine fritt for så å kreve ulven skutt fordi den oppfører seg som ulv!

Et annet argument i kommentarfeltene (også brukt i ulvedebatten) er at “byfolk” ikke har peiling.
Dette faller vel også på sin egen urimelighet da svanen befinner seg i havnebassenget i byen Os?!
Det er en liten by, men fortsatt, etter mitt skjønn, et urbant miljø.

Så sorry til dere 8000 som har skrevet under verdenshistoriens mest meningsløse opprop…
Denne svanen må nok dø!

#vg #opprop #os #svane #fuglefobi #måker #engasjement #ulv #deviktigetingene

Sommerkroppen 2017

Som i 2016, 2015, 2014 og så videre er sommeren en tid for å lette på antrekket, se seg i speilet og tenke; faen… ikke i år heller!
Avisoverskriftene dukker stort sett opp rundt mars/april eller senere… altså for sent!
Man blir ikke kvitt de 20 siste kiloene på to-tre måneder.
Selv trener jeg jevnt gjennom året og etter TO år er jeg i nærheten av noe som kan kalles et mål – jeg ser nemlig åttetallet først på vekten for første gang på en del år!
Jeg har aldri vært i besittelse av en definert six-pack (utenom de i kjøleskapet), og innså allerede i februar at dette ikke blir tilfelle i år heller.

Tidligere innlegg jeg har skrevet kan ha bli misforstått i den retning av at jeg kritiserer feite folk for å være feite… dette er langt i fra tilfelle. Kritikken har vært rettet mot sutringen rundt hva de blir kalt, hva legen skal få lov til å si og slike ting.
For min del må folk ha så mange kilo "ekstra" de måtte ønske!

Så ikke hør på alle som hevder noe annet. Som eksen til Sophie Elise – partysvensken som for noen år siden gikk ut og sa at jenter over 50 kg burde holde seg borte fra stranda… HYSJ!
Bare tanken på uttalelsen får det til å boble opp i meg, et ønske om å vri denne stakkaren til en ballongpuddel – innholdet vil jo tross alt forbli uforandret!

Så her kommer en kjapp guide til sommerkroppen 2017 – og fortvil ikke, det er ikke for sent!
Hold dere fast og følg med, for dette går fort!

1: det er sommer.
2: du har en kropp
3: gå ut og nyt solen i antrekket DU føler deg komfortabel i.

Følg disse tre enkle stegene, så er sommerkroppen 2017 i boks!

Dersom du ønsker en annen utgave av sommerkroppen i 2018… ja da må du faktisk starte NÅ, ikke vente til mars!

#sk2017 #sommerkroppen #trening #sol #bading #badetøy #sommer #strand #sk2018 #sophieelise @sophieelise #ballongdyr

Vær deg selv… bare ikke her!

Vi i Norge elsker å se på oss som et oppegående, empatisk og ikke minst inkluderende folk når det kommer til annerledeshet.
Vi er utrolig glade i å heve oss over mange…
Kvinner fikk stemmerett tidlig, homofiles rettigheter har kommet langt osv.

Men i blant kommer det frem i dagen at dette vi er så stolte av, for mange kun er en fasade! Et ansikt vi putter på utad!

Når alt kommer til alt har vi enkelte i blant oss som er så fryktelig lite empatiske at jeg blir skremt!

For noen år siden ble narkomane kjeppjaget fra "plata" av politiet bassert på en politisk beslutning. Man kan hevde mye og mangt om beslutningen, men det er liten tvil om at en del av den var basert på det kosmetiske rundt Oslo S. De ble "flyttet" to kvartaler opp og to til venstre… ut av syne, ut av sinn!
Flotte argumenter som å skjerme barn og unge ble kastet rundt, men når har noengang en sliten heroinist på 20ende året drevet oppsøkende rekruttering?

De siste årene har de samme argumentene dukket opp rundt tiggerdebatten, og for eller imot forbud!
Men igjen er det utseende av bybildet det skrikes høyest om… dere må gjerne tigge, men ikke her!

De grelleste eksemplene er selvfølgelig der slike ting skjer direkte rettet mot enkeltmennesker… ikke gjennom lovforslag eller endringer, men beint frem slemme kommentarer.
Dersom dere leste gårsdagens VG kunne dere lese om bloggeren Lottes opplevelse av sin første tur på stranden.
For de av dere som ikke vet hvem det er, er hun en jente som har fått utlagt tarm og dermed har en stomi.
I mitt hode er det ganske tøft gjort å gå på stranden i bikini med en pose på magen.
Hadde jeg sett henne på stranden ville jeg kanskje lagt merke til det, men jeg hadde definitivt ikke brydd meg døyten!
Andre mener derimot at det er så ekkelt at hun må kle på seg og valgte å si det til henne… hva faen?! Hvem er det det plager?
Heldigvis er det i kommentarfeltet under artikkelen flest støtteerklæringer, men igjen er det noen få som på død og liv skal ha en mening som tilsier det motsatte!

Nå kan det hende jeg er et meget uvanlig menneske, men når jeg går på stranden er jeg der for å kose meg med venner, sol og bading… IKKE for å stirre på alle andre!

Så slutt å si; vær som du er, bare ikke vær det her!

#vg #kommentarfelt #annerledes #strand #sommer #narkomane #tiggere #oslo #plata #utavsyne

Semantikk skaper debatt!

Abid Raja har i dag gått hardt ut mot radikaliserte muslimer og får kritikk for dette… han kaller dem nemlig for tapere!

Yousef Assidiq reagerer kraftig (VGs ord) og sier at dette er å sparke noen som allerede ligger nede.
Men er det egentlig det?
Man kan på mange måter si at de er offer for radikalisering, men å utelukkende kalle dem for offer blir helt feil i mitt hode!
Jeg er enig med Assidiq i at vi aldri må gi opp noen, men man må allikevel være såpass ærlig med seg selv og innrømme at enkelte er så langt utfor stupet at det er for sent!
Det kan faktisk ikke forventes at alle følger fjellvettregel nummer 8!

Tilbake til det å sparke noen som ligger nede… det er selvfølgelig en svært ufin handling, men for at dette skal være gjeldende må vel personen selv vite at han/hun ligger nede?!

Den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp mener “taper”-stempelet ikke kommer til å gå noe inn på de det gjelder… jeg tror han har rett!
Rajas ordcalg vil med andre ord ikke ha noe særlig effekt.
Samtidig gir det Assidiqs argument enda et nyreslag ved at ingen bryr seg!

Assidiq hadde kanskje et poeng… før de ble radikalisert!
Når man vet at starten på en radikaliseringsprosess ofte har utspring i et ønske om tilhørighet, respekt og posisjon synes jeg det er skummelt å igjen tildele de en offerrolle.
Noen ganger må det faktisk benyttes kraftig skyts for å adressere et problem!

Videre sier Raja at vi må stramme inn grensekontrollen, noe de to andre mener er et dårlig virkemiddel.
Dersom det koordineres med andre sikkerhetstiltak er jeg enig at det kan ha effekt, men vi må passe oss for å stole blindt på at ekstra kontroll på Svinesund alene gjør susen… det eneste det alene vil føre til er mindre alkohol og bacon i Norge blandet med en svært falsk trygghet!

Desverre finnes det ingenting vi kan gjøre for å sikre 100% trygghet i Norge, men vi kan gjøre sikringstiltak som tar oss “så i lende”!

Jeg tror disse tiltakene må settes inn tidlig og handler strengt tatt hverken om religion, politisk ståsted eller slikt.
Vi må bedre integrering, utrydde mobbing, utjevne sosiale og økonomiske forskjeller og anerkjenne problemet!

IKKE KRANGLE, DEBATTERE OG SUTRE OVER ENKELTES ORDVALG!

“Hvis du stadig må veie dine ord, bør du kanskje bytte publikum.” – Solveig Nordanger

#semantikk #ord #ordvalg #venstre #terror #radikalisering #vg #debatt #mobbing #integrering