Æ lægg mæ flat!

Jeg er ikke spesielt sterk i dialekter, og potensielt er mitt forsøk på nordlandsk elendig utført. Men det spiller ingen rolle. Tvert i mot understreker det poenget – integritet er unødvendig!

PS: dette ER personkritikk, og samtidig krass kritikk av EF, Education First, et navn som i seg selv viser seg å være en vits.

Sophie Elise, fri for utdannelse, med millioninntekt har fått sponset en tur av overnevnte selskap i et forsøk på å promotere språkreiser for barn og unge.

Hun som har råd til turer hit og dit promoterer altså språkreiser som koster 25000 for 14 dager og er myntet på barn ned til ti år.
Som om ikke det er ille nok promoteres det ved å posere halvnaken på en strand med det som ikke kan kalles noe annet enn kroppsfokus.
Dama som hevder hun kjemper mot kroppspress og kritiserer bruken av fly, har altså føyet til Hawaii for å vise seg frem rumpa på en strand.
Det hevdes at det kreves en viss intelligens for å forstå ironi, og Sophie Elise viser med alt hun foretar seg at hun ikke er unntaket som bekrefter regelen!

Men alt dette visste vi fra før. Det som er minst like skremmende er at en organisasjon som EF heller ikke ser feilen i dette. De hevder at influensere og andre som tar bilder på ferie ikke fokuserer på kropp, men på stemningen og omgivelsene.
Det er så deilig ansvarsfraskrivende at det nesten fortjener en applaus, hvilket det også hadde fått fra meg dersom det var rettet mot voksne mennesker – men den gang ei!

Dette blir som om whats-her/his-face på ex on the beach skulle reklamert for universitetet jeg går på – det øker ikke akkurat kredibiliteten!

Rosabloggerne har blitt et samfunnsvirus. Så muterte de og ble, desverre, mere motstandsdyktig – de ble til influnsere!
Influensere – et ord som får bare få år siden ikke en gang eksisterte. Så muterte enkelte av de videre og blir i enkelte sammenhenger omtalt som samfunnsdebatanter, og jeg lurer nå veldig på hva det neste blir – statsvitere? Filosofer? Hvilken tittel skal vi gi til samfunnets desidert mest kunnskapsløse gjeng?

Og mye viktigere – når skal vi finne en kur mot dette viruset som forpester samfunnet og påvirker barn og unge i en utelukkende negativ retning?

Gjelsvik vs Isachsen!

Round 2… DING!

Så var det igang igjen. De uvitenes ordkrig, battle of the spineless, de kunnskapsløses krangel… metaforene er mange, og langt styggere ordbruk har dukket opp i periferien av min godt begrunnede irritasjon.

Sophie Elise har visstnok, igjen, lagt seg under kniven – ingen overraskelser der! Denne gangen med et kamerateam på slep for å solid dokumentere en “enkel” måte å fikse skjør psyke og et usikkert selvbilde.
Og jeg forstår den biten selv om jeg på ingen måte er noe fan av skjønnhetskirurgien.
For hun har rett i en ting – det bør være opp til en selv hva man gjør med kroppen sin.

Meeeen… det trengs ikke et kamerateam og sendinger på TV2 for å gjøre det!

Men så blir gjort, og Gjelsvik føler det da som sin oppgave og forklare hvorfor dette er feil eller dumt – fair enough!
Det hun dog ikke gjør er å erkjenne at det ER personkritikk – for da kan det oppfattes som mobbing!
Samtidig er hun lite villig til å innrømme at den ramsalte kritikken er et ledd i å skaffe seg lesere, noe hun faktisk lever av – og kritiserer man Norges største blogger får man treff!
På wikipedia kan man lese om Gjelsviks kompetansegrunnlag, virke og meritter (man må bare elske internett).
Hun har deltatt i både paradise, torpet kjendis og bloggerne, samt vunnet flere “gjeve” vixen-priser.
Og dette anerkjenner vi som en reell og viktig samfunnsdebattant?!
Jeg har skrevet det før men legger det til igjen; når ble kunnskap uviktig? Erfaring overflødig?
Når begynte vi å hylle ignoranse?

Sent tirsdag kveld kom endelig (puh) Sophie Elises “velformulerte” svar på kritikken, som i bunn og grunn kan oppsummeres med; “jeg kan bare være meg selv” og en haug med fraser som fraskriver henne totalt ansvar for sin påvirkning av unge mennesker.
Når kom kroppspress? Hvordan var det før sosiale medier? Har bloggere alt ansvar? Bla, bla, the fucking bla!
Det er under et år siden hun stod i debatten og “la seg flat”. Under et år siden hun mente “influenserne” måtte ta mere ansvar. Være sitt ansvar bevisst!

Men Sophie; du har jo FAEN IKKE FORSTÅTT HVA DET INNEBÆRER!
Det er irrelevant hva som skal fikses på. Om du vil løfte rumpa opp til korsryggen, tegne på deg hårfeste med nåler eller fylle puppene med plast!
Det du viser er at det finnes en enkel løsning på alt man ikke er fornøyd med – nemlig kviv og sprøyter.

Sophie Elise viser tydeligvis med hele serien sin at hun ikke er sitt ansvar bevisst, at hun ikke har noen form for selvinnsikt og at hun helt tydelig har null anelse om hva det innebærer å legge seg flat!
Hun klarer også å legge ansvaret delvis over på andre bloggere som driver med treningsrelaterte ting, og hun har rett i en ting – mange av de er like ille!

Men hvis “være sitt ansvar bevisst” skal være mer enn en meningsløs frase kan ikke to grupperinger stå å kaste ansvaret frem og tilbake.

Alle må gå i seg og endre sine uttalelser og holdninger – og kanskje kjøpe seg en ordbok!