Selv sopere har et hjørne i himmelen!

Tittelen er lånt fra Ole Paus, og hverken jeg eller tittelforfatter mener det som noe negativt eller støtende.

I dette innlegget vil utvilsomt alle skjæres over en kam selv om jeg vet at det finnes store variasjoner!

Religion har alltid hevdet at de står for en opphøyet eller bedre moral. Jeg er til dels enig, så hvis du setter ordet "dobbelt" foran er vi der!

Det å påstå at man har fasit på god moral er i utgangspuntet absurd da det hele er en relativt abstrakt konstruksjon, avhengig av tid og sted.
Enkelte vil sikkert hevde at min moral er dårlig, og på enkelte områder kan det hende de har rett – det er uansett ikke opp til meg å bedømme!
Det jeg i hvertfall kan si, er at min moral ikke basserer seg på sporadisk og subjektiv oppfatning av en 2000+ år gammel sci-fi fortelling ala Game of Thrones skrevet på alt for tynt papir.
Og hvordan kan bibelen være roten til “god” moral?
“Vær utro med trellkvinnen så hun kan bære frem ditt barn”.
“Din eneste sønn skal ofres” osv osv.
Eksemplene er mange og groteske, men religiøse mennesker kontrer ofte med; “det er jo det gamle testamentet”.
Ja, og så?
Meg bekjent stammer vel også de ti bud fra GT?!
Historien om Sodoma og Gomorra?

Hvor mange ganger har ikke det femte bud blitt brutt for å påtvinge noen det femte bud?
Og dersom alt annet i det gamle testamentet forkastes, hvorfor beholdes historien om Sodoma og Gomorra når homofili skal beskrives som avvik?

Grunnen til at jeg tar opp dette nå er selvfølgelig det nye lappeteppet av en regjering som Erna vaklende har klart å stable på bena!

Vår nye barne- og familieminister, Kjell Ingolf, har allerede tråkket i salaten med flere uttalelser.
Han vil blant annet ikke delta i Pride parade som sine forgjengere, og på en måte forstår jeg argumentet hans. Man trenger ikke gå i tog for å støtte noe.
Problemet er jo at det er ikke derfor. Ropstad hadde fått mere respekt fra meg dersom han sa ærlig hvorfor han ikke ville gå i homotoget – ikke respekt for sitt menneskesyn eller sin "gode" kristne moral, men for å i hvertfall være i besittelse av noe som kan minne om en ryggrad!

Problemet slik jeg ser det er allikevel ikke Krfs ønske om endringer i abortloven eller fravær i regnbuetoget.
Hovedproblemet er at moderne, progressive Norge har klart å gi et religiøst parti med så godt som ingen i ryggen makt!
Hvordan kan vi i 2019 akseptere at politikk og religion blandes sammen!

Og Ropstad; hvor ble det av den gylne regel?
Men kanskje du har et ønske om å bli behandlet som en avvikende ekskludert del av samfunnet?! Hva vet vel jeg?

2018 i ett jævla ord!

Når vi nå skriver 19 på slutten av alle datoer, bør det stå klart for de fleste at året 2018 er historie.
For meg personlig har det vært et fantastisk år som startet med et brak 23 januar. Det har også vært det korteste året noensinne og med småbarn i hus kjennes det ut som det var august i forrige uke.

For menneskeheten generelt derimot har ikke min sønns første leveår vært noen gedigen suksess, og året kan oppsumeres i et ord – KRENK!

Det var året det plutselig ikke holdt å bli akseptert for det unike lille snøflaket man er – verden skal formes og tilpasses hver eneste enkeltperson sære og unike personlighetstrekk.
Hvordan tenker disse menneskene at det skal gjennomføres i praksis?

Det var året da vi for alvor startet å kneble vår egen ytringsfrihet bassert på politisk korrekthet!

Året startet med et brak og en oppfordring om å boikotte Nordlie for å selge et brettspill som tydeligvis kunne forvandle hvem som helst til en pedofil serieovergriper.
Og jeg skulle så gjerne kunne sett tilbake å tenkt ar det var det værste… men den gang ei!

Elisabeth Nordeng og Märta Louise ga ut en bok som åpenlyst talte FOR ekskludering.
"Høysensitive introverte barn må ifølge Nordeng også få lov til å slippe å be lavsensitive ekstroverte barn i bursdagen sin, for sistnevnte har en tendens til å ødelegge den fine stemningen".
Hva skal disse skjermede orkidébarna gjøre når de en gang blir voksne og skal ta del i det vi andre kaller samfunnet?
Det hele kulminerer i en gedigen bjørnetjeneste mens man sager av greina man sitter på (pleonastisk, men nødvendig)!

Det var også året da en lesbisk farmen deltaker ble beskyldt i et brev av ti bekymrede mødre for å drive "homopropaganda" på tv, og forvirre deres barns forståelse av egen seksualitet – når ble vi Russland?
Og kanskje det er bra for disse hjernevaskede barna fra bibelbeltet (antagelse) og bli utfordret på indoktrinerte holdninger?!

Og krenkefesten spenner så vidt. Fra triste holdningsproblemer til hårsåre vestlendinger som mener fokuset på hvit jul diskrimenerer dem.
Jeg er selv fra østlandet og det er lenge siden det var hvit jul her. I år var det for første gang på lenge litt hvitt ettersom mildværet ikke hadde rukket å smelte absolutt alt innen julaften.

Hele #metoo har redefinert klønete flørting i fylla til seksuell trakasering, og forvandlet 50% av verdens populasjon til potensielle seksualforbrytere.

Jeg har tidligere skrevet at samfunnet desverre ikke beveger seg fortere fremover enn det svakeste leddet, og nå har vi faen meg stagnert på de fleste områder!
Sunne debatter eksisterer snart ikke i frykt for å tråkke på noen ømme tær, og når noen faktisk blir krenket er det vm i å legge seg flate!
Det spiller ingen rolle om man faktisk mener det man sa, her er det bare å flate ut og håpe på tilgivelse.

Så i år har jeg to nyttårsforsetter.

Det første går ut til alle; FÅ DERE EN FORBANNA RYGGRAD! Stå opp for og si det dere mener, dropp vm i mageplask og ta heller debatten!

Det andre er for meg selv; denne bloggen skal fortsette å være min ærlige mening, uavhengig om noen blir krenket eller støtt!

Og til alle som har følt seg støtt eller krenket av denne bloggen vil jeg si som Bachman–Turner Overdrive - You ain’t seen nothing yet!