KrF i fritt fall!

Og det er på høy tid!

På en eller annen merkelig måte har et av landets minste partier (representert på Løvebakken) kommet i en posisjon der de sitter med latterlig mye makt!

Det er ikke noe nytt… SV satt i litt lignende situasjon når sosialistisk side styrte.

Vi kaller dem folkevalgte fordi de er valgt av folket for å representere folkets interesser. Men gjør man det når man har hodet så vidt over vannet (sperregrensa)?
Er det riktig at et marginalt antall av norges befolkning skal sitte med det avgjørende loddet i viktige saker for nasjonen?

Jeg har aldri, og kommer aldri til å stemme KrF. Allikevel kan jeg annerkjenne at de har noen gode kampsaker – blant annet innen familiepolitikk!
Men også der finnes det et problem – de lever i den tro at de besitter fasit på utformingen av hvordan familien skal se ut!
Og dette fra partiet som høyt proklamerer nestekjærlighet og moralske grunner til å ta imot flyktninger. Men når en representant vier to andre av samme kjønn rømmer en haug fra det synkende skipet.

Da kan det ikke påstås at de står for nestekjærlighet. Dobbeltmoral kalles det – ingenting annet!

Når det kommer til skolepolitikken er de mere opptatt av at K’en skal inn i RLE-faget enn innholdet i faget!

Alt dette koker ned til en ting:
Religion og politikk BØR, SKAL OG MÅ ikke mikses!
De hører ikke sammen, og tiden da land og verden ble styrt av religion er for lengst over!
Vi har jo til og med separert stat og kirke, så hva venter vi på? 🤔

Så slå de sammen med flat-eartherne og la de seile skuta over den imaginære enden av verden – popcornet er for lengst klart!

#krf #politikk #religion #skilles #krle #flatearth #homofili #lgbt #innvandring #familie #skole

Akkurat det verden trenger!

En ny blogger og youtube stjerne, totalt blottet for intelligens og selvinnsikt! Enda en selvutnevnt influencer uten et eneste snev av noe som kan bidra i samfunnet!
Nok en plastikkdukke uten noen mål eller planer om å noengang besitte en jobb!
Enda en som kan forpeste unge menneskers selvbilde og videreføre en arv av ingenting!

Som med Paradise hotel har jeg tenkt til å se null episoder av “ex on the beach”, ettersom jeg er av den oppfatning at jeg selv blir dummere av å se på det!
Selv jeg som elsker å irritere meg over ting klarer ikke idiotien disse tv-serien bringer med seg.
Men desverre, vil jeg si, klarer jeg ikke å la være å lese sakene som dukker opp i vg og andre aviser. Den deprimerende ironien i det er jo at jeg på en indirekte måte hjelper disse menneskene frem, om ikke i livet så i hvertfall i lyset!
Men det får være mitt lodd å bære, ettersom jeg “liker” å sitte med popcorn på første rad å se verden nærme seg kanten av stupet i rasende fart!

What’s-her-face fra kommende tv-premiere er i dag ute i vg med uttalelses som "jeg er veldig for plastisk kirurgi fordi det kan hjelpe selvfølelsen" (FEIL), og denne;

"22-åringen forteller at hun håper å bruke deltagelsen i «Ex on the Beach» som et springbrett videre i karrieren. Planen er å starte en blogg, kanskje jobbe mer med TV, samt YouTube".

Et springbrett videre i hva sa du? Karriere? Et ord du sansynligvis (ironisk nok) hadde feilstavet dersom det hadde vært en skriftlig pressemelding!

Jobbe mer med tv? Kan du kalle det å jobbe med tv hvis du er med i en realityserie?
Neste stopp er vel da kjendisfarmen før det skal svinges på dansegulvet?!

Og youtuber – en visualisert blogger som ved hjelp av non-verbal kommunikasjon om mulig fremstår som enda mindre intelligent.

"Jeg er en jente som liker å være i rampelyset, få oppmerksomhet og kanskje være et godt forbilde".
Tror på det første og tror på det andre, men GODT forbilde? Sannheten kunne ikke vært fjernere! Manglene på selvinnsikt er overveldende bevis på det!
Jeg må si det er flaks at vi ikke har dårlige forbilder når bunnslammet av de gode holder et såpass lavt nivå.

Og er det ikke slik at man automatisk burde bli et godt forbilde dersom man besitter de egenskaper som kreves?
Ikke visa versa?!
Starte med tittelen "godt forbilde", og så får vi se hva som skjer.

Men heldigvis har hun selv både forbilder og rollemodeller som hun anser for å være kremen av verdens befolkning.
De jordnære medlemmene av familien Kardashian som er kjent for å være kjent!

Med forbilder som dette… hva kan egentlig gå galt?

#exonthebeach #reality #tvnorge #blogg #influencer #rollemodell #karriere #pleasestop

Barn er…

Ja, hva er det egentlig?
De beskrives som mirakler, sjarmtroll, berikelser med mer, og alt utenom det første stemmer på en prikk.

Men går det an å summere dem opp i et ord?
Jeg mener ja, og det ordet er fascinerende!

Grunnen til at jeg mener dette er fordi  de på absolutt alle områder er sin egen rake motsetning.
Selvfølgelig forstår jeg at dette skyldes manglende kognitiv utvikling og at ytterpunktene er det som først utvikles.
Jeg skal som vanlig eksemplifisere, og nei det er ikke ment som noe negativt om barn – mere en artig observasjon etter seks måneder som småbarnsfar og tilsvarende tid som barnehageonkel.

De aller fleste vil kalle barn en berikelse, noe som jeg er veldig enig i, men man kan allikevel ikke stikke under en stol at de legger enkelte begrensninger på livet. Og der de fleste andre transaksjoner i liver er gradvise, skjer denne over natten og forblir en konstant i lang tid!

Min sønn på seks måneder skal som de fleste andre (på hans alder) smake på alt, og når det kommer til pappas ID-kort, solbriller, egne leker eller ting som generelt ikke skal spises, treffer dette munnen med en presisjon som blåser liv i utsiktene for å bli kirurg.
Men så var det mat da… da bør alle møbler trekkes i plastfolie, gulvet tildekkes med presenning og de i nærheten som ikke allerede har evakuert bør finne frem regntøy og vernebriller!
I barnehagen gir dette utlsag når man kjenner eimen av solvarmet kaviar, som befinner seg godt kamuflert i hår eller på klær.

Min lille fremtidige kirurg er ikke spesielt mobil enda, så når det kommer til forflytning må barnehagen benyttes som referanse.
Skal man på tur må man smøre seg med to ekstra lag tålmodighet ettersom forflytning fra A til B har en snittfart på én kilometer i uka, og derav omgjør forsering av 200 meter til en langtekkelig affære.
Allikevel er de i en periode på ti sekunders uoppmerksomhet i stand til å krysse landegrenser, søke visum og sansynligvis få innvilget nytt statsborgerskap!

Uansett stemmer stort sett alle ord som blir sagt om barn; sjarmerende, berikende, fantastiske, morsomme og nå fascinerende.

Jeg lar det være med nevnte eksempler, men ser det absolutt som en mulighet at det kan bli føljetong av dette!

#barn #småbarn #baby #fascinerende #best #værst #mat #spising #tur

De bør ikke “influence” noen!

Jeg vet ikke hvem som kom opp med begrepet/tittelen (eller hva enn man skal kalle det) influecer, men en ting er i hvertfall sikkert; det har ikke ført med seg noe godt!
Det har gitt uvitende rosabloggere en selverklært og opphøyet følelse av viktighet.
I seg selv kunne dette vært fint dersom de hadde vært sitt ansvar bevisst, men den gang ei.

Jeg har nevnt det mange ganger tidligere, kanskje for mange, men jeg skal prøve å tydeliggjøre det ytterligere.

Som et andet ord som ligner veldig, og som de siste årene har blitt assosiert med både gris og fugl, er influencerenes inntog noe som minner om en epidemi. Et epidemisk spredning av manglende kunnskap, økt kroppspress, meningsløse boikotter og meninger som ikke engang burde vært ytret i den private sfære!

I all hovedsak består følgeskaren til disse bloggerne av usikre tenåringer, og har av en eller annen grunn blitt opphøyet til forbilder for en haug med tenåringer i fullt blomstrene identitetskrise.
Men for faen… forbildene har jo de samme problemene – sikkerhet, kroppsfiksering blandet med null kunnskap!
For meg blir dette ekvivalent med to suicidale som søker støtte hos hverandre, og enes om at livet suger. Det er forsåvidt støtte, men jeg er usikker på hvor konstruktiv den faktisk er!

De forteller om selvopplevde psykiske problemer og hevder at de gjør det for å hjelpe andre i samme situasjon. Men hvordan kan du hjelpe noen når ditt kunnskapsnivå gjør at du ærlig og oppriktig mener at du i går var bipolar, men ikke i dag? Hvordan hjelper det å lese om hvor bedriten dag andre har? Igjen anser jeg eksempelet over som ganske gyldig!

Hvordan kan vi som samfunn akseptere eksistensen til disse forbildene, og samtidig betale de for å fordumme store deler av den oppvoksende generasjon?

De må gjerne kalle seg selv samfunnsvitere og filosofer for min del, men resten av oss, media inkludert, bør kalle en spade for en spade – uvitende, kunnskapsløs, og ødeleggende rosablogger!

#tittel #influencer #blogg #blogger #rosablogger #ingennevnt #kunnskap #media #samfunn #ødeleggende #idioti

Generasjon “klut”!

I 2017 hadde Dagbladet denne overskriften, "Generasjon prestasjon blir fort generasjon depresjon", og det ligger mye sannhet i det.
Allikevel er jeg mere bekymret for kommende overskrifter som min overskrift indikerer.
En del av dette skyldes selvfølgelig tilpasningene som har blitt/blir gjort for å sørge for at depresjonen ikke inntreffer.

Tentamen blir kuttet ut og karakterer skal gis i form av smilefjes og regnbuer. I stedet for å gjøre noe med de bakenforliggende årsakene til stress, har samfunnet påtatt seg oppgaven å fjerne stressfaktorene.
På den måten vil den oppvoksende generasjon få et realt sjokk når de en dag skal tre ut av NAV-systemet og inn i arbeidslivet – for alle venter på drømmejobben!

Men det er faktisk slik at det i arbeidslivet stilles krav til både oppmøte og prestasjon.

LO uttalte tidligere i sommer bekymring rundt det faktum at færre unge hadde sommerjobb. De skal nemlig ha en relevant jobb som ser bra ut på en CV, og innser ikke at det å ha en jobb alltid vil se bra ut – uansett hva det er!

Og det er langt i fra det eneste som bør bekymre når det kommer til fremtidens arbeidstakere.

Kunnskap er ikke lenger en nødvendighet eller en attraktiv egenskap. Når artister blander Ibsen og Prøysen.
Eller når Paradise deltakere sitter og ser på et bilde av en fyr med distinkt asiatisk utseende og ikke klare å komme frem til om det er kong Olav eller Mao Zedong!
Jeg skal ikke påstå at jeg kunne plukket Mao ut av en line-up, men i overnevnte setting bør en kvalifisert gjetning gå ganske greit!

"Hvorfor er det ingen som har fortalt meg at Nederland og Holland er samme land?" dukket opp på facebook for en tid tilbake, og jeg kan godt svare; det er fordi det er basiskunnskap!
Men i de gitte eksemplene er det ikke et snev av flauhet å spore.

Kanskje er det foreldrenes uendelige mas om at "du er bra nok som du er" (noe som i og for seg er sant) som er årsaken, men det bør, må og skal samtidig oppfordres til å bli enda bedre!

Synsing og mening har blitt viktigere enn fakta, og selv om all statistikk viser det motsatte står man på sin mening.

Nåtidens helter, rosabloggerne, har gjennom tittelen “influencere” fått en selvopphøyd følelse av viktighet, og en “rett” til å mene noe om ALT – kunnskapsbassert eller ei!
Enhver blogger med støttemedlemsskap på et treningsstudio har plutselig blitt ekspert på både trening og kosthold, og dermed skikket til å gi råd til usikre 14 åringer.
De har blitt gitt kraften til å starte boikotter enda de ikke vet hva ordet betyr!
Samtidig gir de samtlige tenåringsjenter (kanskje også gutter) en drøm om å selv bli influencere… folkens! AIM HIGHER!!!

Og kjære foreldre, slutt å sy massive puter under armene på deres unge og potensielt håpefulle.
En bekjent fortalte meg for en tid tilbake at det enkelte steder har blitt vanlig å ha med advokat på foreldresamtaler i barneskolen.
Og fokuser litt mere på at barna deres drar til Hellas for å arrangere masseslagsmål, enn behandlingen de får av gresk politi!

Etter å ha jobbet en tid i barnehage forundrer det meg fortsatt at majoriteten av barn ikke vet betydningen av ordet nei – det fremstår rett og slett som om de ikke har hørt ordet før, og at de stort sett uten unntak får det som de vil!
Jeg forstår selvfølgelig filosofien i å løfte opp og frem, men det trenger ikke nødvendigvis å være en kontrast til grensesetting!
Det er umulig å si hva fremtiden bringer eller hvordan et barn blir, men en ting kan jeg garantere; min sønn kommer til å vite betydningen av ordet nei.

Som dere sikkert forstår er jeg, i beste FrP ånd, bekymret for fremtiden, men ikke på grunn av innvandring.
Min bekymring gjelder en hel generasjon uten kunnskap og ryggrad. Uten integritet og arbeidsmoral. Ansvarsbevissthet og ordforståelse!
En hel generasjon med kluter!

#generasjon #unge #skole #kunnskap #utdanning #grenser #jobb #arbeidsmoral

Noen “tabuer” bør beholdes!

"Tabu er et slags forbud, en forestilling om at en gjenstand, et begrep, en person eller en gruppe ikke må nevnes eller røres ved. I vanlig språkbruk brukes tabu om forbud som har sin rot i konvensjoner eller moralog ikke i lovverket". -SNL

Når det kommer til bekjempelse av tabuer, ødeleggelse av stereotypier, tilintetgjørelse av stigmatisering og så videre, er det liten tvil om at vi på mange områder har en lang vei å gå – utlagt tarm, psykisk sykdom for å nevne et par!

Men er det kanskje greit å beholde noen?
Jeg mener ja!

Det er faktisk ikke alt vi trenger å normalisere, prate om eller dele med omverdenen via bilder og utdypende tekst.
Det er klart at det finnes enkelte uopplyste individer der ute som ikke akkurat representerer kremen av menneskeheten, og disse bør kanskje opplyses noe!

Min generasjon (årskull), altså født i 87 hadde såkalt seksualundervisning allerede på barneskolen. Jeg håper og tror den har blitt noe bedre siden, men vi fikk i hvertfall en innføring i en del – riktignok fra lærere som fant dette enda flauere enn hva vi gjorde!

Resultatet er i hvertfall at jeg, fra tidlig alder, var fullstendig klar over at kvinner menstruerer cirka en gang i måneden (give or take). For meg, og de fleste på min alder, eksisterer det ikke noe tabu rundt dette, og jeg anser det som like naturlig som at jeg går på do med relativt jevne mellomrom.

Nå som jeg har fått barn har jeg gjenoppdaget interessen for å snakke om avføring, eller rettere sagt nødvendigheten av det. Men det er faktisk slik at når man har nådd en viss alder, så slutter man å snakke om dette i sosiale sammenhenger. Ikke fordi det er tabu at mennesker går på do, men fordi det er ansett som upassende og ikke minst UNØDVENDIG!

Grunnen til at jeg tar opp dette er selvfølgelig saken til influenceren (I call BS on the title) Sara Strand som nå hylles for et bilde der tampongsnoren henger ut av badedrakten. Saken kan leses i helhet her.
Altså… hylles?! Det er ikke akkurat Alfred Nobel eller Henrik Ibsen vi snakker om her (men det kan bli en annen debatt).

Datteren oppdaget det og sa ifra, altså normal oppførsel.

Den første reaksjonen var å be datteren om å ikke rope. Strand ble flau. Men etterpå fikk hun en liten åpenbaring. 

"Jeg ble rett og slett satt ut av min egen teite reaksjon. En tampongtråd som vises er det jo ikke noe galt med". 

Hva er galt med å bli flau? INGENTING!
Og skal tampongtråden vises? NEI!

Så dras mensen inn som et argument. Det er ikke mensen som er tabubelagt eller flaut, men på lik linje med at ingen har lyst til å se mitt brukte toalettpapir har ingen interesse av å se snora.
Føler noen for å peke og le bør selvfølgelig disse settes kraftig på plass, men det handler om enkeltmenneskers ubrukelighet.

Snapchats egen helsesøster, Helsesista snakker også i artikkelen om hvordan mange unge jenter er flaue rundt dette med mensen og igjen at dette er på grunn av tabuet.
Har hun, de og alle glemt hvordan det var å være i tidlig tenår?
Alle unge føler på usikkerhet. Det er en normal del av det å vokse opp.
Ryggraden er ikke ferdig utviklet og minner mest om en glassmanet, hormonene løper fritt og følelsene bæres i en åpen nettingpose!

Men når vi først er inne på tabuer; skal vi kvitte oss med tabuet som gjør det flaut å komme ut fra toalettet med kjolen oppi trusa?
Dopapir fast under skoen?
På lik linje som en synlig tampongtråd er dette uhell som kan forekomme, men hvorfor i all verden skal vi normalisere det?

Det har blitt altfor lett å kalle ting for tabubelagt!

#mensen #tabu #influencer #minmote #flaut #hysj