Hvordan fikse fotball!

"There is only one way to fix soccer. Teach the players how to pick up the ball, and trow it down field". -Jay Pritchett.

Sitatet er hentet fra Modern Family og mer enn hinter til at Amerikansk fotball er hakket vassere enn den typen som nå ruller over tv-skjermene.

Etter å ha sett gruppespillkampene i dette VM, har jeg en økt tilbøyelighet til å være enig.
For det er jo bare 50% VM i fotball, og de resterende prosentene består av improteater, sutring, filming, overdramatisering og lignende.

Egon Holstad skrev her om dagen et innlegg i VG, som jeg må si meg veldig enig i!

Disse jålebukkene, flere med millionlønn i uka, fremstår mere som skue- enn fotballspillere. Dårlige skuespillere må det legges til.
I min jobb i barnehage har jeg sett både to og treåringer med bedre evne til å gå etter større skader enn disse såkalte toppidrettsutøverene.

Noen navn, som Neymar, kommer tydelig frem. Men selv engelske spillere, som en gang var kjent som tøffe typer, ligger og vrir seg i imaginær smerte. Det er jo direkte flaut å se på, og jeg skjønner ikke hvordan personene i fokus kan gå med rak rygg og hevet hode i etterkant.
De fleste fotballspportere kan vel huske da Rivaldo fikk en ball i kneet, holdt seg til ansiktet i et teatralsk fall som trolig ga utslag på richters skala – fallet må jo ha vært vondere enn utgangspunktet!

På lik linje må det være mere ubehagelig, selv på gress, å rule de tretten obligatoriske rundene enn det faktum at noen vurderte å takle men lot være?!

Men fotballen virker til å være meget sta, og nekter å se til andre idretter for løsninger.
Hva med effektiv spilletid?
Tidsbestemt utvisning med power-play for motstanderen?

Når en spiller blir liggende i evigheter og har behov for båre, er det vel egentlig rimelig at vedkommende ikke kan sprette opp på sidelinjen for så å komme innpå umiddelbart?!

De færreste ville utsatt laget sitt for undertall i fem minutter for å hale ut litt tid!

Og krangling med dommeren… se til NFL og gjør noe lignende; kun kapteinen kan diskutere med dommeren, med større frihet enn nå. ALLE andre får direkte gult kort!

Fotballen er herved fikset… you’re welcome!

#fotball #teater #skuespill #filming #sutring #russland #vm2018 #fikset

Fotballkunnskapen sitter i penis!

Som de fleste med en fungerende formidler av visuelle medier sikkert har fått med seg pågår det et verdensmesterskap i fotball.

Som tidligere pave Johannes Paul 2. sa det så fint; "av alle uviktige ting i verden, er fotball den viktigste". Hvis jeg skal prøve meg på en tolkning av dette må det være at det engasjerer vanvittig mange – og engasjement er bra! 👍
Problemet med det er kanskje at engasjement er følelsmessig, og at følelser har en tendens til å overskygge rasjonalitet!
Følelsesspekteret inkluderer også frustrasjon, hat osv…

Enkelte vil kanskje også påstå at ihuga fotballsupportere ikke nødvendigvis er representative for innholdet i skuffen med skjæreredskaper.

Det triste er at følelsene fotball (tilsynelatende) utløser kan være både rasistiske og masoginistiske, hvilket har gitt utslag i at både norske og engelske kommentatorer (kvinner) har blitt hetset!
Utelukkende fordi de ikke er i besittelse av en penis?!

Har dere glemt at alle kommentatorer er rævva?
De skal fylle 90 minutter med prat, og det er svært sjelden alle 90 er verdt å snakke om, hvilket leder til mengder av meningsløs tomprat.

Det hele har skapt et eget mesterskap i mesterskapet – et VM i floskler, gjentakelser, selvfølgeligheter og total slakt av norske uttrykk!
Under kampen mot Kroatia (Argentina tapte 3-0) kom denne godbiten ut gjennom kopekassa: "resultatet kunne vært annerledes dersom Argentina hadde scoret to i første omgang". Thank you, captain obvious!

"Skinnet ble solgt før bjørnen gikk i hi". WTF???!!!

"Island kan snu dette… husk at Leif Erikson oppdaget Amerika". 🤔

Selv med uttalelser som dette vil jeg påstå at fotballforståelsen er større hos tildligere fotballspillere og -trenere, enn peanøttspisere med noen tusen timer CM og FIFA i bagasjen.
Kjønn har uansett ingenting med det å gjøre!

Kanskje det er samfunnets fremgang generelt, kanskje det er serien "Heimebane" som har åpnet dørene for kvinner i toppfotballen.
Uansett garanterer jeg at forandringen (til det bedre) har kommet for å bli… og det er en bra ting!
I en forsamling (spillere, trenere, supportere) som historisk sett har vært relativt homogen er det bra med et økt fokus på mangfold!

I disse pridedager er det også satt fokus på homofile i fotballmiljøet, og når jeg ser hetsen kommentatorer får, kun i egenskap av å være kvinner, forstår jeg godt hvor vanskelig det kan være å komme ut av skapet i et slikt miljø!

Det skal for all del være rom for å kritisere, og dere må gjerne se fotball uten lyd for min del.
Men hold kjønn, religion, hudfarge, etnisitet og seksuell legning utenfor!

#fotball #vm #tv2 #nrk #kvinner #sport #hets #netthets #troll #diskriminering #pride #kommentatorer #supportere

Det er hundeEIERNE som bør “avlives”!

Endelig skal jeg tilbake til irritasjon, med påfølgende tramping på en haug med tær!

Jeg kjenner at humøret, som er bra i utgangspunktet, stiger ytterligere bare av tanken!

Som alle med en konto på facebook er klar over, er det to ting som opprører folk mer enn noe annet; urett begått mot barn… og dyr!
Av en eller annen måte har mislighold av for eksempel hunder blitt likestilt med incest og barnedrap i graden av vemmelse det vekker!

Bare så det er sagt: jeg er glad i dyr, har tidligere hatt både hund, katt og kanin (fugl og fisk kvalifiserer ikke), og tar meg stadig vekk tid til å “snakke” med katter jeg møter i nabolaget.

Senest i dag dukket det opp en deling i min news-feed på face. Tre korte avsnitt om at hunden Bob hadde blitt dømt til døden for en enkelthendelse anmeldt av politiet. Og selvfølgelig… et opprop for å få omgjort dommen bassert på denne meget korte informasjonen om én enkelthendelse fra et perspektiv.
Den inneholdt en henvisning til lovdata, men jeg tviler på at de som har signert har tatt seg tid til å gjennomgå saksdokumentene. Det har heller ikke jeg, og jeg skal derfor ikke uttale meg om denne enkeltsaken.
Men kanskje hendelsen ikke var unik?!
Kanskje var den en foranledning?!

Poenget var uansett at Bob hadde hoppet på en person av glede og kommet i skade for å klore vedkommende. Allerede her har eieren, i mine øyne, gjort en feil. Og denne eieren er ikke alene.
Hvor mange ganger har dere, som meg, hørt hundeeiere si ” han er bare snill altså”.
Det er irrelevant!

Du som eier skal ha kontroll på din firbente turkamerat uansett lynne. Hva faen vet du om min mentale eller fysiske inntilling til hunder?
Jeg kan være pissredd dem eller ekstremt allergisk!
Og det er så på ingen måte opp til deg å avgjøre!
Kanskje er det så banalt som at jeg ikke ønsker hundesikkel på de nye skoene eller klærne mine.
Den skal uansett ikke hoppe på meg!

Og hvis den hopper opp på meg, hva forhindrer den fra å hoppe opp på et barn neste gang? Et barn som kanskje faller bakover og skader seg stygt!
Det er selvfølgelig mye hvis og dersom i det scenarioet, men skjer det med min sønn hjelper det ikke om du etterpå forteller at den “var jo bare glad”!

Dersom jeg, eller min sønn, vil hilse på hunden din kan du banne på at det er vi som tar kontakt. Det SKAL ikke være hunden som tar initiativ og det må DU som eier respektere og håndheve.

Det finnes sikkert en haug med eksempler likt Bobs, og jeg vil hevde at det i de aller fleste tilfellene er eierens mangel på forståelse som desverre går utover hunden. For det er eieren som skal lastes, ikke Bob!
Det finnes mennesker som på ingen måte burde eie eller ha ansvar for noe annet levende vesen. Jeg sier ikke at det er tilfellet i denne saken, men det er uansett eierens udugelighet som er årsaken til at den firbente må bøte med livet!

Jeg mener på ingen måte at alle glade hunder skal måtte bøte med livet, men jeg kommer heller aldri til å ukritisk slenge meg på en underskriftskampanje!

Samtidig bør et forsøk på å omgjøre en dom fra høysterett basseres på noe mere enn følelsen av urett!

#hund #hundeeiere #dyr #dyrevelferd #høyesterett #dom #bob #avlives

Barnetrygden er en vits!

Som de fleste sannsynligvis er klar over, er det å få barn langt i fra noen god økonomisk innvestering!

Det er heller ikke slik at jeg mener det bør være det. Den økonomiske delen av det burde, ved siden av andre ting, vær en grunn til å avvente eller avstå fra å få barn (ev få mange).

Uten at jeg kan si det med sikkerhet vil jeg anta at det å ha barn er dyrere i 2018 enn det for eksempel var for 20, 30 eller 40 år siden.
I vårt utbrettende samfunn, der instagram er det gjeldende utstillingsvinduet, har kvalitet og merkeklær blitt innført også for de aller minste.
Vellykkethet blir overført til neste generasjon før de i det hele tatt er klar over det. Samtidig som Polarn o pyret finner 199,- som en passende pris for 98cm bomull, og barnevogner koster det samme som en pent brukt Skoda ruller forskning videre.
Ergonomiske bilseter, vippestoler og matskjeer som fremmer barnets utvikling har ført til at barn har blitt en business.

Og vi uvitende foreldre går fem på… ofte er huset fullt av disse tingene lenge før barnet er påtenkt… busesugere, steriliseringsapparater og klær som passer frem til konfirmasjonsalder er på plass i løpet av første trimester.
Babybutikler har blitt det nye IKEA – du skal bare ha en kjele, men ender opp med ubrukelig dritt og telys til flere tusen kroner før du har nådd kassa!

Og er det strengt tatt nødvendig å ha teknisk lego liggende i en eske fra barnet blir født i tilfelle han/hun skulle like det om ti år?

Er det rart prisene blir presset opp?

På et eller annet tidspunkt skal denne vakre lille skapningen begynne i barnehage, og på den måten suge enda mere penger ut av foreldrenes budsjett.
Makspris (2018) ligger på 2910 kroner, og barnehagene står fritt til å kreve matpenger i tillegg.
Som et slags substitutt for denne utgiften ble kontantstøtteordningen innført, og kan i maks tilfelle (tall fra 2017) generere en inntekt på 6000 i stedet for overnevnte barnehageutgift.
Flott for noen, negativt for andre tenler i hvertfall jeg!
Det er ikke alltid lett å få deltisplass i barnehage, og alternativene blir derfor alt eller ingenting.

Jeg tror jeg har mine ord i behold når jeg påstår at majoriteten av de som benytter seg av ordningens fulle utbytte, ikke er de mest ressurssterke i samfunnet!
Integrering går i dass da barnet ikke blir sosialisert gjennom lek og omgang med andre barn, og mor (som oftest) faller utenfor samfunnet i form av å gå hjemme.
Naturlig språkutvikling hemmes hos begge, og en ond spiral er påbegynt!

Jeg sier ikke at ordningen bør legges ned, men kanskje man bør vurdere andre tiltak? Subsidiert barnehage, flere deltidsplasser kanskje?

ELLER HVA MED Å ØKE BARNETRYGDEN SNART?

Barnetrygden er per nå en symbolsk sum på 970 kroner.
I det glade året da Moss fotballklubb feiret min fødsel ved å bli seriemestere (1987), lå barnetrygden på 515 kroner.
Med omgjort kroneverdi tilsvarte dette i 2011 931 blanke norske kroner.
Altså har denne symbolske summen økt med 39 spenn på 31 år – altså 125 øre i året!

Lurer på hvilken arbeidstaker som hadde godtatt den lønnsøkningen? 🤔

Som jeg innledningsvis skrev mener jeg ikke at man skal profittere på å få barn, men kom igjen a?!

Barnetrygden er en symbolsk vits – og den er ikke morsom en gang!

#barnetrygd #økonomi #barnehage #integrering #1987 #2018 #utstyr #barnevogn #kontantstøtte #erdetenspøk