Snikislamisering

er virkelig i vinden om dagen. Og der andre mener det bør fjernes, mener jeg det er et godt, presist og beskrivende ord. Riktignok ikke slik Frp mener det, som en prosess som foregår i Norge.
Men heller som et ord som letter vårt kontinuerlige forsøk på å skille klinten fra hveten, kullet fra diamanten!

Hele debatten startet (på nytt) da en muslimsk kvinne ikke håndhilste på krompen. Det må legges til at norske medier var til stede og dokumenterte dette. Hun la derimot hånden på hjertet som et tegn på respekt, noe som i mine øyne burde vært godt nok.
Men for Siv Jensen strider dette mot alt som er norskt og er “snikislamisering”. La oss i hvertfall være enige om at dette var svært lite snikete?! VG fotodokumenterte det til og med.

Så hvorfor er dette et godt ord? Hva beskriver det egentlig?

Som nevnt over skiller det klinten fra hveten, og i dette tilfellet representerer Siv Jensen og hennes medsammensvorne klinten.
Ordet gir oss andre en muligheten til å gjenkjenne mennesker med en rasistisk holdning, og tendenser mot det Abid Raja (rettmessig) kategoriserer som brunt.

Vi husker vel alle kritikken som haglet mot NRK etter at satireprogrammet “Nytt på nytt” kalte Christian Tybring-Gjedde for en nazifisk, men er det ikke i dette farvannet de nå beveger seg?
Når nazifisken vil gjøre Frp til et nasjonalkonservativt parti?!
Smak litt på ordet nasjonalkonservativt… smakt ferdig?
Hvis ikke dette gir noen skumle assosiasjoner til et annet parti i Europa på 30-40 tallet bør du saksøke historielæreren din!

Men jeg skjønner det også på en måte. Etter det som ikke akkurat kan kalles et brakvalg for Frp trenger de propaganda. Og hva funker vel bedre en skremselspropaganda? Om den er blå, mørk blå eller brun spiller da ingen rolle, så lenge folk tror på den oppdiktede fienden kalt Islam.
Problemet er at avstanden mellom “oss” og “dem” vokser. Retorikken gir legitimitet til fremmedfrykt og islamfobi, vanskeliggjør dialog og forståelse og langt på vei umuliggjør et samarbeid!
Det stigmatiserer og fiendtliggjør ca en fjerdedel av jordas befolkning (tall fra 2009).

Frp har kommet med mye populistisk viss-vass opp i gjennom tiden, men bruken av ordet “snikislamisering” er langt mere ødeleggende og skadelig enn segway!

Så egentlig er jeg uenig med min egen innledning… eller jeg er i hvertfall ambivalent til ordet.
Hadde det en gang vært slik at verden bestod utelukkende av oppegående, tenkende og reflekterte individer kunne det blitt stående som konklusjon.
Men så heldige er vi desverre ikke, og vi beveger som fremover i tempoet til de tregeste.

Så kanskje vi bare igjen skal begrave begrepet snikislamisering ettersom altfor mange ikke forstår at det er et oppdiktet ord uten hold i virkeligheten?!

Kameljakten er her igjen!

j

Nok et valg er gjennomført, og i de fleste byer skal det de neste dagene svelges kameler i tusentall i forsøk på å danne et bystyre!

Jeg har som vanlig benyttet min rettighet, som jeg anser som en plikt, og puttet to lapper med kryss i en postkasse. Som i 2017, 2015 osv klarte jeg dette helt uten å overanstrenge meg.

Valget er som alle vet hemmelig, men alle som har lest mere enn to linjer i denne bloggen vet at jeg stemmer sosialistisk – Arbeiderpartiet.
Ap har gått på en real skrell dette valget og ser ut til å være i fritt fall.
Jeg syns selvsagt at det er skuffende, men samtidig er jeg stor forkjemper for demokratiets funksjon. At alle ikke er enig med meg har jeg ingen problemer med å respektere.
Det jeg derimot sliter med å forstå, er valgoppslutningen i min hjemkommune Moss.
61,9% er rett og slett bare flaut!

Etter det siste året med protestmarsjer for å bevare bydeler bygget i asbest, opprop mot bane nor og generell byutvikling og generelt engasjement for stagnering av all progresjon, skulle jeg tro at folk var mere opptatt av å faktisk ytre sin mening.
Det kan selvfølgelig hende at hele denne gruppen tilhører de overnevnte 60%, men med 40% fravær ser jeg det som statistik svært usansynlig.

Så til den halvparten av dere som fryktet store belastningsskader eller annet på vei til valglokalet – HYSJ!

Dere skal vite at dere herved har frasagt dere all rett til å mene noe som helst i ALLE politiske spørsmål!

Så kjære mossinger – SKJERP DERE!

Størst av alt er kjærligheten!

En påstand jeg er fullstendig enig i, støtter fullt ut og som bør ytres. Gjerne sammen med fraser som “kjærligheten er for alle” og “det er en menneskerett å elske”.
Men hvorfor differensieringen?

Mandag 05.08.19 feiret jeg to år som juridisk bundet til min bedre halvdel med å klargjøre klær og utstyr til barnehagestart.
Det haglet ikke akkurat inn med gratulasjoner, men det er helt greit.
Det ble ikke promotert på noen form for sosial plattform, og når jeg sliter med å huske det er det i overkant å forvente at andre skal det.

Men for å spore tilbake…
Dersom gratulasjonene hadde kommet på løpende bånd tviler jeg på at noen hadde inneholdt denne selvfølgeligheten som overskriften er – jeg er tross alt heterofil.
Den har på et eller annet tidspunkt blitt forbeholdt seksuelle minoriteter.
Nei, jeg er ikke sår på området, og jeg ønsker ikke facebookveggen min tapetsert av selvfølgeligheter og klisjéer.

Men kan det være slik at vi i et forsøk på å normalisere faktisk er med på å differensiere?

Målet med alt arbeid for like rettigheter bør være å skape et “vi” fremfor “oss og dem”. Kan det da være slik at enkle fraser fører til det siste?
Ved å si, eller skrive slike enkle ord vektlegger man at det er noe uvanlig med situasjonen.

I HAVE A DREAM: at vi skal behandle folk flest som nettopp det – folk flest!

Vi blir ikke kvitt rasisme, undertrykkelse, islamfobi, homofobi og lignende hvis vi skal fortsette å behandle enkelte annerledes – selv om det er i “positiv” retning!

Religionskritikk må utøves rettet mot islam så vel som mot kristendommen.
En fra sentralafrika er faktisk mørkere i huden enn f.eks meg.
Israel og Palestina er begge skyld i uroen i midtøsten.
Og kjærlighet er hverken større eller mindre bassert på seksuell orientering!