Slanking – fasit

Hei igjen!

Nå nærmer vi oss nyttår og slutten på fråtsingens høytid.
En ny høytid står foran oss – slankingens høytid. Mens vi andre kaller denne tiden for januar (for det varer stort sett ikke lengre), har dette blitt tiden på året der flest mulig skal starte på diverse ekstremdietter og lignende.
Kommer det til å gå bedre i 2017 enn det gjorde i 16, 15, 14 osv? Neppe.
Men siden jeg er slik en godhjertet sjel skal dere på forhånd få fasiten av meg etter at jeg påpeker de utallige tingene dere gjør feil… så hold dere fast!

Når jeg sier dere skal få fasiten er det fordi jeg kan den, ikke fordi jeg følger den. Jeg spiser kebab når jeg vil, tar meg en øl når jeg vil, holder meg tro til sukkeholdig brus osv osv. Men jeg klager ikke på vekta… og viktigst av alt; jeg har ALDRI ytret ordene “jeg har forsøkt alt”!
En ting er helt klart… går du ikke ned i vekt har du IKKE forsøkt alt. Oddsen for at du har prøvd i nærheten av 50% er sannsynligvis vanvittig høy.
For det å gå ned i vekt er enkelt… men JA, det krever innsats og offer.
Mat må ofres og innsatsen i fysisk aktivitet må økes.
Så med mindre du er skyldig IQ, så kan du ikke si at du har prøvd alt hvis du ikke klarer å gå ned!

Vi har de siste årene sett det på facebook… sansynligvis alle sammen har sett en eller annen oppdatering med teksten “jeg fortjener dette eller dette”. FEIL!! Du fortjener ikke en hamburger på vei hjem fra jobb bare fordi du faktisk var på jobb… tro det eller ei så er faktisk de fleste av oss på jobb – HVER dag!
Kjøp, spis og nyt gjerne den pølsa, men ikke syt etterpå!
Å nei, det wienerbrødet er ikke fortjent – du kan fortsatt se bilen din på p-plassen utenfor kafeen der du forlot den for 30 sekunder siden!

Og dere… Nutrilett er ikke en sunn sjokolade som skal spises til dessert. Det er en måltidsERSTATTER. Skjerpings!!

Så til disse vidunderkurene… kutt ut fett, karbohydrater, meieriprodukter, sukker, gluten. Alle har sin egen vri.
For å ta den siste først… gluten er proteinet i en rekke kornprodukter. Det som bør kuttes ut er hvitt mel (generelt), ikke proteinet i hvitt mel. Hvis det er sukker du skal kutte ut så er det fint det, men ikke bestill tre baconpølser med tab extra og tenk at du har lurt systemet (undertegnede har jobbet på bensinstasjon og sett dette). Den eneste du lurer er deg selv!
Hvis lunsjen din på jobb er kalorifattig gir ikke det anledning til å spise tre-fire kakestykker hver gang noen har bursdag!

Sist men ikke minst har vi treningen. Ta gjerne en selfie på trening, snap gjerne på trening. Men ikka dra på trening for å ta selfier. Du får ikke noe ut av det og du er i veien for alle oss andre! Treningssenteret er allerede fullt av irritasjonsmomenter og snart kommer det største av dem alle (nyttårsforsettene). Men det kommer jeg tilbake til senere!

Så til fasit… den er såre enkel og jævli effektiv!
Det kommer til å gå fort, så følg med;

Kalorier inn < forbrente kalorier

There you have it… veien til et lettere liv! You’re Welcome 🙂

#slanking #fasit #ingensnarveier #bedre2017 #julaerover #trening #mat

NRK-lisens

Gledelig jul (for det heter det fra og med i dag) fra Bastø 3!

Dagens tema skaper masse engasjement året rundt – hvert år! Det skaper frustrasjon, irritasjon, sinne og hat!
Jeg snakker selvfølgelig om kringkastingsavgiften – bedre kjent på folkemunne som NRK-lisensen.
Grunnen til at dette passer bra i disse juletider er at antallet som kan bruke argumentet, “jeg ser aldri på NRK”, er langt lavere.

Men tror dere virkelig at denne lisensen pålydende 2834,70 kroner kun går til å drifte NRK 1, 2 og 3?
Den dekker mere enn som så… flere radiokanaler, eventueller nødmeldinger med mere er også finansiert av denne årlige ganske lave utgiften!

Personlig mener jeg at alle burde betale over skatteseddelen og det ser vel også ut til at det kan bli slik.

Når alt dette er sagt skal kan jeg innrømme at jeg ikke betaler lisens da jeg ikke har noe form for mottakerutstyr. Det er jo tross alt bestemt at man må ha dette for å være lisenspliktig. Når det blir innført over skatteseddelen kommer jeg heller ikke til å betale med glede… det skyldes ikke hva det går til eller beløpet, men måten NRK og deres kontrollør opptrådte på når vi hadde disse på besøk i oktober i fjor.

For å begynne fra starten: jeg og min samboer hadde så godt som nettopp flyttet inn (ca et kvarter tidligere føltes det ut som) da kontrolløren stod på døra.
Han spurte aldri om å komme inn men stod kun i inngangspartiet i svært dunkel belysning. Vi besvarte hans spørsmål så godt vi kunne og informerte om at vi hadde tatt over noe greier etter forrige beboere som vi ikke visste hva var. Han var hyggelig og behjelpelig og sa at han kunne sjekke hva som var registrert tidligere å ta kontakt igjen – det ga jo også oss tid til å få sortert ut utstyr og sett hva vi hadde. Det viste seg å kun være moden og router by the way!
Vi signerte på utført kontroll – trodde vi! Vi fikk en gjenpart som ble lagt i skuffen og tenkte ikke mere på det!
Hvor lang tid det tok husker jeg ikke, men regning fikk vi i hvertfall – regning for et produkt vi ikke var i besittelse av! Sånt gjør meg forbanna… vi studerte gjenparten vi hadde fått og når vi til slutt fant frem stjernekikkerten kunne vi se en liten, utydelig prikk nede i hjørnet av boksen der det står “har tv eller annet mottakerutstyr”.

Jeg forsøkte å ringe til NRK, noe som er nytteløst ettersom telefontiden deres er omtrent like forutsigbar som Lene Aleksandras seksuelle legning. Det vil si at telefontiden til lisenskontoret er ca hver tredje fullmåne, annenhvert skuddår mellom 11 og halv 12.
Tilfeldigvis hadde jeg fri på akkurat en slik dag, men da hadde de “desverre” problemer med telefonlinjene og jeg ble oppfordret til å ta dette per e-post.

Som sagt så gjort… jeg forsøkte å holde meg saklig, noe som kan ha feilet ettersom jeg hadde mest lyst til å avlive hele gjengen på minst mulig human måte! Jeg skal ikke gå inn på innholdet, men etter mye frem og tilbake mottok jeg en kopi av originalen. Der forventet jeg å se en liten prikk, men det som møtte meg var et kryss på størrelse med Sinsen – dokumentforfalskning der altså!

Mitt siste svar var at jeg godtok lisensen for 2015 under forutsetning av at de sendte en ny kontrollør slik at jeg kunne få bevist at jeg ikke hadde slikt utstyr. Dette tok de tilfart og dreit i og lisens for 2016 ble også mottatt.
Den er ennå ikke betalt da jeg bare fortsetter å klage til (forhåpentligvis) de går lei!

Så kjære NRK. Få lisensen over skatteseddelen så skal jeg betale, om enn ikke med glede.
Men dersom deres bedriftshelsetjeneste ikke skal få det vanvittig travelt anbefaler jeg dere å holde kontrollører laaaangt unna min dør i fremtiden!

#nrk #lisens #nrklisens #forbanna #regninger #tv #radio #dokumentforfalskning

God jul!

Hei og god jul!

I dag blir det ingen sure miner, agg eller kritikk av noe eller noen!

Jeg vil bare ønske alle en riktig god jul! 🙂
Kos dere med hva enn som står på menyen, pakker og hyggelig selskap!!
Det skal jeg 🙂

O jul med din middelmådighet!

Happy lille!

Først og fremst skal det sies at jeg er glad i julen og alt den har med seg – ribbe, småkaker, musikken og den glorete pynten!
Men hvorfor er det sånn?

For å starte med maten… så fort gradestokken bikker 18 skal vi på død og liv fyre opp grillen. Da kjøper vi det beste stykke kjøtt til flere 100 kroner kiloen og maltrakterer dette over brennende kull til det er svart på utsiden og har konsistensen til en skosåle. I julen derimot, da skal vi ha det dårligste stykket kjøtt fra det dårligste dyret. Og dette skal vi kose og kjæle med i flere timer til huden på grisen er sprø?! Kanskje ikke helt logisk… men godt blir det! Det serveres med kokte poteter, rosenkål og diverse andre helt middels ok ingredienser.

Desserten er også i utgangspunktet middels… riskrem er dritgodt, men igjen ganske middels i utgangspunktet! Men her er det uten tvil småkakene som er værst. Krumkaker, pepperkaker, sandkaker eller what ever… er det noen som gjennom historien har våknet en dag i april og tenkt; nå hadde det vært jævli godt med en krumkake?! Jeg tror ikke det… men i julen trøkkes disse tørre jævlene ned på høykant til stor forlystelse!

Musikken som spilles i julen kan jo heller ikke sies å være toppen av kvalitet… vi hører på det og det er koselig, men isolert sett er det jo ikke spesielt bra!

Jeg har noen favorittfilmer gjennom tidene… den grønne mil og schindlers liste for å nevne et par! Allikevel må jeg innrømme at jeg har sett tre nøtter til askepott flere ganger… det samme gjelder reisen til julestjernen. Men bra er de jo ikke!

Men stemningen de og alt annet gir gjør dem bedre! Alt blir noen hakk bedre i julen!

Så derfor ønsker jeg alle en riktig så god jul! Og kos dere med all middelmådigheten! DET SKAL JEG!! 🙂

#jul #middels #ribbe #trenøttertilaskepott #middels

Gavene han IKKE vil ha!

God kveld!

Det må jo nå kunne sies at det nærmer seg jul. Og i julen får og gir man gaver. Det blir vanskeligere og vanskeligere for hvert år å være kreativ, nytenkende og innenfor budsjett!

Men heldigvis, eller "heldigvis" får man kjøpt en drøss med blader og magasiner som kan fortelle hva alle ønsker seg. Best representert er ofte KK og Min Mote – for de vet nemlig hva menn ønsker seg. Menn er tross alt en eneste stor homogen gruppe uten evne til å tenke ut ting på egenhånd! Det samme gjelder sikkert kvinner, men som mann må jeg nesten skrive fra mitt eget perspektiv.

De fleste slike lister starter med "dette ønsker han seg til jul/farsdag/bursdag og så videre.
Underteksten burde vært; "for denne dritten får vi aldri solgt ellers"!

Årets liste over idioti startet til farsdag da anbefalt gave til alle fedre var en bagasjelapp fra Hermès til den beskjedne sum av 7000 kroner.
Har noen noengang møtt en mann som bryr seg om hvordan ramma rundt navnet på kofferten ser ut? Kanskje han finnes, men det er i såfall unntaket som bekrefter regelen.
Man får jo jævli mye annet fint for 7000 spenn! Og ALT er bedre!

Julegavelista jeg kom over sist var fem ting han vil ha til jul. For meg var tre uaktuelle, den fjerde var elektronikk (for det er jo spesifikt) og siste punkt var tydeligvis så dårlig at jeg har fortrengt det!
De tre jeg regner som uaktuelle inneholdt blant annet fotoalbum. Er det noen som bruker/eier dette lenger?
Jeg vil i hvertfall ikke ha det!

Så nok et år er disse listene, og produsentene av de, ansvarlige for at en del menn der ute blir sittende med et smil og takke pent for gaven mens de prøver å svelge skuffelsen!
Takk skal dere faen meg ha!!

#jul2016 #julegaver #hvamennvilha #NEI

Tren eller la være!

Hei!

I dag har turen kommet for trening. Et utømmelig tema ettersom treningssenteret er et sted der all fornuft etikette og vanlige sosiale normer ryker lukt åt helvete!
Ettersom jeg startet opp igjen på stodio i går velger jeg å spare mye snacks til en senere anledning!

Det er trening generelt som står på agendaen. Har dere lagt merke til at vi alle juger angående trening?
Jeg skulle bare hvis jeg hadde hatt tid… ta deg tid!
Jeg har aldri energien… guess what? Trening gir energi!
Det er så langt til trening… nei, løpetur rett utenfor!
Det er så tiltak… ja, til å begynne med!
Vi har alle hørt dem og det er piss!
Det tar for eksempel ikke lang tid å dra på seg joggesko og gå/løpe en tur.
Jeg har selv løyet om trening. Da jeg møtte dragen (samboeren) påstod jeg at jeg trente fire ganger i uken, mens jeg i realiteten hadde tidenes dyreste støttemedlemskap. Men det er vel det vi alle gjør i datingfasen… vi forsøker å være den utgaven av oss selv som vi tror den andre ønsker (slapp av… det rakner etterhvert). Eventuelt kan du kalle det den utgaven vi selv skulle ønske vi var!

Hvorfor kan dere (vi) ikke bare si det som det er?
Jeg gidder ikke, orker ikke, har ikke lyst, har ikke motivasjon… It all goes!!

Men slutt med de dårlige unnskyldningene og kom i gang… eller la være!
Finn noe som motiverer eller la være!
Men gi faen i dårlige, ikke eksisterende argumentene som jeg også har brukt flere ganger! Så denne går også til meg selv!

#trening #unnskyldninger #sluttåsyt #begynnogtren #skjerpings

“Livets harde skole”

Hei igjen!

Som alle som har lest mine tidligere innlegg sikkert forstår eller kan tenke seg til, leser jeg mye kommentarfelter på diverse nettaviser. Jeg kommenterer aldri, men har det som en guilty pleasure å lese, le av og rive av meg de fire hårstråene jeg har igjen i fortvilelse over en del som blir skrevet der. For MYE er skrevet i uvitenhetens tegn og dumskapens univers!!

Det slår meg uansett som rart at en haug av disse tydeligvis har en utdannelse – og utdannelsen heter "livets harde skole". Så hva underviser de på denne stadig ekspanderende skolen?
Det kan umulig være refleksjon, rettslære, samfunnsfag eller kildekritikk!
Kritikk og idioti spyttes ut i en rasende fart med kildehenvisninger til både youtube og wikipedia. Ingen av de nevnte er spesielt troverdige som kilder da hvem som helst kan laste opp og skrive hva som helst!

Rettsoppfatningen til det som virker å være majoriteten er at hvert enkelt tilfelle av kriminell virksomhet bør straffes etter skjønn. Et skjønn som ville medført at i tilfeller der barn eller dyr er involvert skulle ført til sterilisering med sløv skje, gapestokk og/eller dødsstraff.
Det hører med at jeg kan si meg enig i at enkelte ting i mange tilfeller kanskje straffes for mildt, men lovverket, rettsvesenet og straffesystemet kan ikke endres i enkelttilfeller. Det bør nok, dersom man skal ende opp med en fornuftig løsning heller ikke endres i en periode der man står midt oppi noe stort som rører ved mange. Som for eksempel 22. juli rettsaken.

Det slår meg også som noe underlig hvordan alle med denne harde skolegangen plutselig ble oppnevnte eksperter på å avgjøre om en person er tilregnelig eller ikke. Det finnes neppe et annet område der så mange skal synse om det ene eller det andre.
Personlig har jeg hatt noe psykologi i løpet av studier, men jeg ser ikke meg selv som egnet til slike vurderinger. Det skal jo også tas med at min skolegang neppe kan måle seg mot "livets harde skole" som tross alt er 78 år for menn og 82 år for kvinner og har tidenes kjipeste avsluttende eksamen!

Ironien i det hele er vel at de som faktisk går denne skolen ikke er med da de hverken har tilgang til facebook eller kommemtarfelter.

Så dere må gjerne mene at dere har gått/går på "livets harde skole"… for all del!
Men min store oppfordring til dere alle; tenk det inni dere. Fjern det fra facebook og andre plattformer. Det får dere alle til å fremstå som sutrete og ekstra uvitende. I tillegg blir dere medlemmer av et svært lite eksklusivt "samfunn"!

Men en ting er sikkert… hvis det blir julebord på “livets harde skole”, så vil jeg gjerne være flue på veggen! DET hadde vært min julaften!

#livetshardeskole #uvitenhet #irritasjon #samfunnsfag #rettslære #kildekritikk #fluepåveggen

Kristne Norge – når skjedde det?

God mandag!

Igjen skal jeg begi meg ut i et vepsebol av et tema, nemlig religion og tradisjoner.
Jeg er selv ateist og har ikke vært i nærheten av en gudstjeneste sin det ikke lenger var obligatorisk i skolesammenheng.
Jeg har heldigvis (for meg og alle rundt) blitt litt rundere i kantene med årene og har ikke lenger noe behov for å forsøke å konvertere alle religiøse mennesker. Men jeg har fortsatt en del å gå på!

Som ateist mener jeg at julegudstjenester og lignende ikke bør være noe noen tvinges til å delta på – uansett alder. Dette er ikke for å ta hensyn til andre religioner, men heller fordi jeg er motstander av religiøs indoktrinering. For hva er vel indoktrinering annet enn et fancy ord for hjernevasking?
Hvorfor er vi så redde for å bryte tradisjoner?
Og er det tradisjoner vi egentlig trenger?
Vi kan ikke alltid beholde tradisjoner fordi det er tradisjoner… på den måten vil vi aldri komme fremover.
I 2012 tok vi (i mott hode) et stort skritt i riktig retning da stat og kirke skilte lag. Så hvorfor har flere og flere (sånn virker det i hvertfall) blitt så opptatte av den kristne kulturarven? Er vi så livredde for å stå for det vi egentlig mener at vi må definere oss som en del av en større gruppe?
Vi kan ikke stikke under en stol at det har kommet en del muslimer til Norge i nyere tid. Er det et forsøk på å ta avstand fra dette? Hvorfor?
Folk som ikke tror på noe av det definerer seg plutselig som kristne og skriker når tradisjoner droppes.

For å sette det i litt perspektiv… disse tradisjonene kommer av forskjellige ting og er hverken norske eller kristne.
Juletreet er en tradisjon fra Tyskland og ble først innført i Norge i 1822. I historisk målestokk er det i går.
Vi kjenner alle julenissen som rød. Æren for dette går til Coca-cola company og en reklamekampanje. Dette kan dateres tilbake til det historiske året 1931.

Bør vi ikke beholde tradisjoner fordi vi ønsker å beholde de?
Grunnlaget bør i hvertfall ikke være at de beholdes i opposisjon til noe annet!

Norge er like mye muslimsk og ateistisk som kristent, så er det ikke på tide at man skal få velge selv?

Ribbe av gulrot?

God 4. søndag i advent!

Hva passer vel bedre i disse mattider enn et oppgjør med tidens helse- og mathysteri?
Alle virker å ønske å spise sunnere, mere grønnsaker og mindre fett and so on…
Jeg burde nok selv spist mere frukt, men akkurat grønnsaker er jeg god på da middagen stort sett inneholder en form for proteinkilde og grønnsaker. For man må spise en del grønnsaker for å få metthetsfølelsen som pasta, ris eller potet gir.

Men i Norge og verden generelt finnes det mennesker som påtar seg oppgaven å skulle lure i oss mere grønnsaker – dårlig kamuflert som noe annet!
Hvis noe inviterer meg på hamburgere så forventer jeg faktisk at disse ikke er laget av gulrot, kikerter, linser eller annet. Vegetariske alternativer er ofte dårlige alternativer. Og samtidig som de finner opp alternativene innrømmer de at kjøtt er best. Det er jo tross alt det de prøver å etterligne!
Så kall det i hvertfall det det er! Så hold vegetarrettene vegetariske og la resten være!

Med jevne mellomrom er det bacon som skal erstattes. Og det skal erstattes av laks, kalkun eller sopp. Speilegg og stekt sopp er sikkert godt det, men lengre unna bacon er det vanskelig å komme! Man kan ikke kalle det bacon bare fordi det stekt og i tynne skiver.

Og en annen gruppe er bakerne (hobbybakerne).
Alle disse grufulle kakene… “den er kjempesunn altså”. “Den er laget på soya, uten sukker, mel og kakao”. Det alle glemmer å tilføre er “den smaker heller ikke noe særlig god”.
Og hvorfor skal vi på død og liv utvikle kaker som kan spises hver dag? Er det ikke bedre å kose seg med en god kake til bursdager og andre spesielle anledninger? Jeg vet i hvertfall hva jeg vil ha!
Dersom man har et ønske om å spise kaker hver dag er det kanskje hva som spises som bør endres og ikke nødvendigvis ingrediensene?!

Til jul skal jeg kose meg med ribbe av gris, saus laget på ribbefett og riskrem av grøt og kremfløte. Kakene skal inneholde sukker og godteriet skal være godteri med alt det innebærer… og alt dette skal jeg gjøre med god samvittighet!

Snobbekongen!

God lørdag!

For de som kjenner meg kommer det ikke som noen overraskelse at kongehuset står for tur. Jeg har vært motstander av denne institusjonen så lenge jeg kan huske og dens eksistens irriterer meg langt inn i sjelen. Ikke bare irriterer den meg, men til stadighet dukker det opp saker i media som direkte provoserer meg! Det har alltid provosert meg at den øverste leder i et demokratisk land er avgjort bassert på arverekke!

Det skal allikevel sies at jeg har stor respekt for Harald. Han er en god taler, storhjertet, varm og viderefører Olavs væremåte som “folkekonge”.
Men hva med neste generasjon? Kan de sies å være folkelige?

Jeg er fullstendig klar over at media spinner enkelte ting, og det er kanskje denne tvisten som provoserer meg. Men det hadde ikke vært noe å spinne på om ikke handlingen lå til grunn.
La meg eksemplifisere: for noen år siden var det en sak med en overskrift ala; “se så miljøvennlig kronprinsessen er… hun kjører el-bil”.
Hva faen hjelper det når det kommer to svarte Suburban bak med livvakter? De var til og med synlige i bilde. Det hadde vært like miljøvennlig å sitte på med en av disse.
Med jevne mellomrom blir også kronprinsessen hyllet for sine flotte kjoler, smykker, hatter og så videre… kjoler som koster det som for oss andre er en kvart årslønn. Men hun donerer de jo bort etterpå… ja, og hva så? Trenger hun en ny kjole HVER gang?
Hvorfor aksepterer vi dette?
Det er vi som betaler!
Siste dråpe i et allerede overfyllt beger var da hun stilte på fredsprisutdelingen med øredobber til 80000. Uten at jeg skal si dette for sikkert er det ikke utenkelig at disse kostet mere enn det fredsprisvinneren har i årslønn. For jeg må innrømme at jeg ikke har første- eller andrehåndskunnskap om lønnsnivået i Colombia.

Det fantes en gang da “Johnny fra Stovner” (les krompen) deltok på Quart-festivalen og hang med oss vanlig dødelige. Respekt!
Til og med jeg forstår at samfunnet har forandret seg og at sikkerheten må prioriteres høyere. Det er allikevel et ganske massivt sprang fra musikkfestivaler til Petter Stordalens bursdagsfeiring.
De er ikke lenger representanter for folk flest, men representanter for folk færrest.
Og dette betaler vi i dyre dommer for!

I BNP-målestokk er ikke dette dyrt, men jeg er overbevist om at en underfinansiert skole på østkanten kunne fått et par nye lærebøker for den apanasjen som går til nye klær og kunst på slottet.
Så kan dere si at en president hadde vært dyrere… og det kan godt hende! Men vedkommende hadde i hvertfall vært valgt av folket.
Og hvem har sagt at vi trenger en erstatning? Vi har et (til tider) fungerende system i Storting og regjering.
Og på mange måter er de som kongehuset. Meningene om de er delte, de er overbetalte og de tilhører eliten (selvom enkelte mener de står i opposisjon til nettopp denne).

Så la Harald sitte ut sin regjeringstid, men etter det bør det være slutt!

#kongehuset #avskaffkongehuset #kongen #krompen #kronprinsessen #eliten #nobelsfredspris #nokernok