Sykemeldt fra hva?

Sorry ass, men nå kan ikke "Mamma til Michelle" spares lenger.
For heldigvis kan verden igjen bevege seg fremover når hun, som en av samfunnets bærebjelker er tilbake fra sykemelding… PUH!

Men sykemeldt fra hva?
Fra å skrive blogg?
Altså… jeg prøver å godta at enkelte på grunn av reklameinntekter, har inntekt i millionklassen. Men at de tydeligvis ikke eier skam er det liten tvil om!
Det å være i stand til å sykemelde seg fra det som i beste fall kan kalles hobbybassert arbeid strekker seg langt utover min fatteevne!

Når man i tillegg klarer å uttale at man har benyttet "sykdomstiden" til å skrive selvbiografi kjenner jeg at min irritasjon drar seg mot kraftig sinne.
Du sykemeldte deg altså fra skriving for å skrive?!
For meg blir det litt som å sykemelde seg fra kassa på Rema for å sitte i kassa på Kiwi!
Og btw… du er for ung til å skrive selvbiografi!

Jeg kjenner allikevel at jeg har litt lyst til å lese den boken.
Lese om hvordan DU skal ha hjemmeskole for barna dine fordi de er eksponert i media… noe du poengterer ved å eksponere de i media!
Jeg ser også spesielt frem til kapittelet der du redegjør for tankeprosessen der du konkluderte med at pedofile kunne oppsøke barna dine i barnehagen!
NEWSFLASH: jeg tror de fleste pedofile (og andre) vet at; i barnehagen… ja, der finnes det barn!

Hvis ingenting av det overnevnte er med kan jeg ikke forstå annet enn lengden på boken blir meget begrenset!
Og misforstå meg rett… dersom jeg noengang skulle lese boken, så har jeg ikke kjøpt den!
Mine skattepenger (blant andres) er med på å dekke sykepengene dine,  så din inntekt har jeg absolutt IKKE tenkt til å bidra til!

#blogg #sykemeldt #biografi #hjemmeskole #bok #mammatilmichelle @mammatilmichelle #hysj

Er det lov å si…?

Ofte tar jeg meg selv i å tenke; til å være et land som skryter på seg enorm takhøyde er det relativt mye som ikke er “lov'” eller moralsk akseptert å si!
Jeg skal ikke påvberope meg den vanlige klisjéen om at “jeg bare sier det alle mener”. For i motsetning til de som bruker den, vet jeg at det ikke er tilfelle!
Problemet med at upopulære ting ikke er akseptert å si, er at det kveler en hver form for sunn debatt!

Jeg starter med mine minst  “grusomme” og allment uaksepterte synspunkter, så når det blir for mye for deg som leser, slutt å les!
For du vil garantert ikke like resten!!

I debatten rundt legalisering/avkriminalisering av hasj er det ikke allment akseptert å være pro… selv til å være et svært utbredt rusmiddel i dagens samfunn, med lett målbare effekter og skadeomfang, virker det umulig for “ja-siden” å se ulemper og visa versa.
Resultatet av dette blir to stangende sider i en meget fruktløs debatt!
PS: Jeg er motstander, men på vippen!

Personlig er jeg tilhenger av aktiv dødshjelp. Det gir hver enkelt muligheten til å velge en verdig utgang på livet under omstendigheter der verdigheten og livskvaliteten potensielt vil avta med økende hastighet mot slutten.
Problemet er for meg her større rundt det å praktisk gjennomføre det, enn det etiske perspektivet i å la mennesker i en sårbar situasjon velge selv!

For noen dager siden leste jeg, i en av landets nettaviser, at det fødes for få barn i Norge på nåværende tidspunkt.
Jeg vil gi tommel opp, ikke ned til det!
I en tidsepoke der jordas populasjon er stadig økende og for lengst har passert de grenser jordas ressurser disponerer vil jeg påstå at det å få mere enn tre barn er direkte uforsvarlig!
I kommentarfeltet tok folk til ordet for å “belønne” barn nummer tre, fire osv…
Why? Vi vet allerede at det er mennesker med lite utdannelse, i lavtlønnede yrker som får flest barn… og barn er dyrt (har jeg hørt), så premieringen skal være ganske så signifikant før den lille klumpen gir noe særlig avkastning!

Abort er selvfølgelig også på denne listen jeg har kokkelert sammen. Nå er ikke dette nødvendigvis så tabubelagt med mindre man stiller seg i mot enkelte religiøse retninger, men det er allikevel ting det ikke er “lov” å si.
Minst en gang i året er det et menneske med Downs syndrom som går på talerstolen og starter med en setning som; “vil dere ikke ha meg?”.
Jeg kjenner jeg blir provosert bare av å tenke på det.
Det har da aldri vært et tema å avlive de med Downs, men et spørsmål om abort dersom det skulle bli påvist i løpet av svangerskapet.
Jeg mener ikke at alle som får påvist tre kromosom 21 skal aborteres… ikke i nærheten engang, men det skal være foreldrenes valg!
Når det er satt en grense for når abort kan utføres er det ingen som har noe med hva årsaken til valget er! 
Gutt vs. jente, frisk vs. syk… det skal ikke bety noe!

I mitt hode er det liten tvil om at moderne medisin, sammen med foreldres egoisme holder liv i altfor mange nyfødte som fra naturens side ikke har livets rett!
Darwinismen rår på ingen måte i vårt moderne samfunn – på godt og vondt!
Det er uten tvil mange premature som vokser opp og får et fullverdig liv uten noe som helst form for ettervirkninger eller senskader! Samtidig er det umulig å feie under teppet at en del får problemer resten av livet!
Noen ganger burde kanskje naturen gått sin brutale gang?!

I motsatt ende av livet mener jeg også at pårørendes egoisme holder liv i for mange!
Når mennesker uten noen forutsetning for å våkne til liv holdes kunstig vedlike fordi familien ikke er klare til å ta farvel mens de klamrer seg til et ikke-eksisterende halmstrå om bedring i årevis, synes jeg det vitner om samfunnets trang til å please!
En frykt for å ta de vanskelige valgene bør ikke være det som avgjør!

Så når min tid kommer, ønsker jeg at noen tar valget og drar ut støpselet!

#tabu #lovåsi #abort #aktivdødshjelp #downssyndrom #hasj #døden #livet #devanskeligevalgene #minmening #støtt

Kong Salomo vs. Jørgen hattemaker

Dagens innlegg handler om noe jeg i utgangspunktet hadde planer om å la forbigå i stillhet. Årsaken til at plan A ble skrotet er at temaet igjen dukket opp i et kommentarfelt i dagens VG – selvfølgelig i en sak om noe helt annet!

Dagens sak var antallet statlige bedrifter solgt av AP vs. nåværende regjering… altså er det relativt “god dag mann økseskaft” å dra inn Hadia Tadjiks billettløse tur med t-banen. Men noen fikk det til, og det er denne saken jeg skal til!

Jeg må ærlig innrømme at jeg elsker det faktum at hele landet skal mene noe om at Tadjik slapp unna bot fordi hun hadde glemt billett – en god prosentandel har ikke engang benyttet seg av Oslos kollektivtilbud.

Det er viktig for meg å påpeke at jeg siden myndighetsalder har stemt AP,  men jeg har allikevel ingen behov for å forsvare representantenes handlinger.
Jeg har derimot et behov for å irritere meg over medias, folks og kommentarfeltenes ekstreme usaklighet og bunnløse kunnskapsløshet!
Jeg har til og med, i denne bloggen forsvart Listhaugs bruk av korset enda jeg er motstander av begge! 

Så tilbake til saken:
Da jeg leste den tror jeg den hadde rundt 70 kommentarer… REALLY! 
Og det virket som det som irriterte folk flest var forskjellsbehandlingen.
De som sa de hadde opplevd det samme ble glatt ignorert og argumentet “kong Salomo vs. Jørgen Hattemaker” ble brukt hyppig! 
Personlig har jeg både glemt, “glemt” og hatt utgått billett under kontroll der jeg har sluppet bot som resultat av litt ydmyk tilnærming! Og uavhengig av hva noen måtte synes om meg, er jeg objektivt sett veldig mye nærmere hattemaker enn konge!

Så hvis dere skal ta politikere på noe,  ta de på sak og ikke på små ikke-saker!
Og slutt for faen og dytt inn uttrykk der de ikke passer inn!!

Så… HYSJ!!!!

#vg #kommentarfelt #ap #frp #valgår #2017 #politikere #t-banen #oslo #hysj

Rollemodeller – er det heldig?

Selvom jeg fortsatt vil påstå at jeg ikke leser blogger, må jeg nok innrømme at det er en sannhet med en liten klype salt!
Jeg blar gjennom listene, både topp og søppel, hovedsaklig for å finne ting å irritere meg over… og det mangler IKKE på inspirasjon!!

Senest i dag tok jeg meg i å beundre hvor mange følgere enkelte av rosabloggerne faktisk har… hvor mange som sluker hvert ord de skriver rått! Hvor mange som beundrer dem… og ikke minst; hvor mange som har dem som forbilder!

Det er det siste jeg vil inn på!
I min hukommelse og den kunnskapen jeg besitter på nåværende tidspunkt kan jeg ikke påstå at jeg noengang har hatt et forbilde i den grad at jeg ønsker å bli akkurat sånn eller slik.
Jeg har tidligere spilt fotball… og som alle unge gutter kan jeg tenke meg at jeg på et eller annet tidspunkt drømte om å spille på Manchester United eller lignende.
Jeg hadde nok også enkelte favorittspillere som jeg så opp til… men når hverken ferdighet eller innsats er til stede blir det et relativt urealistisk mål.
Men kanskje er det nettopp de urealistiske målsettingene som er gode å ha… de som gjør at du må jobbe ekstra hardt!
Og selvom du realistisk ser på det som umulig har du noe å strekke deg etter… Good!!

Dagens rollemodeller er, i mitt hode, av et litt annet kaliber!
For noen år tilbake var det et intervju med en jente på 18 år i avisa Nordland (kan ha vært nordlys)… hennes to store mål i livet var å få jobb i klesbutikk og å være deltaker i Paradise Hotel!
Hennes rollemodeller er altså en haug med solariumsbrune partyfolk som etter en lengre diskusjon kom frem til at hovedstaden i Tyskland er Germany… altså, “AIM HIGHER”!

Bloggere er heller ikke gode rollemodeller… særlig vil jeg trekke frem pilotfrue og komikerfrue. Man kan ikke definere seg selv som “fruen til” for så å prøve å fremstå som en god rollemodell for unge jenter. Bare navnet i seg selv runger “likestilling – FUCK YOU”!
I en verden der det kjempes for kvinners rettigheter har de ingen kredibilitet på området!

Ha en fortsatt fin og irriterende himmelsprett!

#rollemodell #aimhigher #paradisehotel #blogg #drøm #mål #komikerfrue #pilotfrue #himmelspretten

Eksamen – et stadig tilbakevendende tema!

Utgangspunktet for dagens post er et innlegg i aftenpostens "SiD" i går!
I dette innlegget tar en 16 år gammel jente til ordet for at elever selv skal kunne velge eksamensfag… hmmmm. Hva med NEI?!
Jeg er på ingen måte ute etter å ta skribenten på noe… bare så det er sagt!

Dette har ingenting å gjøre med at jeg måtte gjennom det og derfor skal alle andre måtte det samme… jeg bryr meg virkelig ikke om det!

Jeg har ment lenge, og mener fortsatt at eksamen i sin eksisterende form er en svært dårlig måte å måle kunnskap på!

Det blir for meg mye av det samme med en oppkjøring på bil. En stakkars 18åring som sitter og svetter i hendene og tygger på sin egen magesyre gir kanskje ikke et ypperlig grunnlag for å vise hva vedkommende kan?!
Kanskje er vedkommende en fare i trafikken, mere enn noe annet!

Det samme gjelder eksamensvurderingen… kanskje man har kjempet seg til en firer i norsk for så å komme opp i muntlig eksamen, fucke opp og få en toer som henger med på vitnemålet. Rettferdig er det i hvertfall ikke!

Men tilbake til utgangspunktet: forfatteren av innlegget argumenterer for at det er helt meningsløst å ha eksamen i noe man ikke er god i, og sammenligner det med om staten skulle tvunget en snekker til å bli forfatter.
Ikke heeeelt det samme eller?
Vedkommende er 16 år og jeg antar (correct me if I’m wrong) at det dreier seg om ungdomsskolen i dette tilfellet.
Da vil jeg påpeke at det på daværende tidspunkt gjelder basisferdigheter i både norsk, matte og engelsk.
For tro meg… uansett hvilket yrke du skulle ende opp med vil det på et eller annet tidspunkt dukke opp et skriv på engelsk!
Du vil ha bruk for overslagsregning i butikken i løpet av studentlivet!
Og de fleste arbeidsgivere vil hoppe glatt over en søknad full at gramatiske feil!

Eksamen, om man er enig i formen eller ikke, er til for å teste kunnskaper i faget!
Ikke som det skinner gjennom i innlegget – for å gjøre livet surt for elever.
Og ja, trekning kan føles urettferdig.
Men per akkurat nå er det enten den løsningen eller eksamen i alle som er alternativene!
Å velge selv er ikke et av dem!

#skole #utdanning #eksamen #matte #norsk #engelsk #trekning #velgeselv #nei #dårligløsning #aftenposten #sid

Patriotismen rundt 17. mai!

God overstått 17. mai!

16. mai hadde VG en av årets mest meningsløse (så langt) saker på trykk…
Og ja, jeg sammenligner den da med alle sakene fra min mote, vektklubben og så videre.
Det virker som de i blant trykker saker for å skape debatt der en debatt har null, niks og nada grobunn… men folk, meg selv inkludert, biter på og gir de klikk.
For det er liten tvil om at 17. mai bringer frem en del følelser i oss… nasjonalromantiske, patriotiske og til tider fremmedfiendlige følelser kommer ekstra til syne.
Vi har sett det tidligere; barn som omtrent skal settes ut på skogen fordi flagget var innom bakken på tur gjennom sentrum!
Utenlandske flagg i toget har også vært heftig debattert!

Denne gangen er det lederen for årets komité som var temaet. Bjørnar Moxnes skulle lede toget opp mot slottet – men selv er han republikaner!
Ja? Og så?

Jeg er selv motstander av monarkiet, men jeg hadde ikke hatt problemer med å vinke til kongen av den grunn!

Jeg stemte ikke SV ved kommunevalget, men klarte allikevel å ta Marianne Borgen i hånden sist hun besøkte min arbeidsplass!

Jeg er ateist, men klarer allikevel å opptre høflig ovenfor religiøse mennesker! 

Jeg har aldri, og kommer aldri til å stemme MDG. Men skulle jeg treffe på Lan Marie i taxikøen så skal jeg klare… nei, vent. Det er ikke pent å lyve!!

Det at man er motstander av noe betyr ikke at man ytrer motstanden i alle mulige settinger.
Man kan stå i opposisjon til noe uten å motarbeide det aktivt hele tiden.

17. mai er en dag der vi feirer Norge som nasjon… er ikke meningsforskjeller en del av det vi verdsetter høyt?
Friheten til å mene, tro og ytre hva vi vil innenfor rimelighetens grenser!

Det er i hvertfall det Norge er for meg!

Så gratulerer med overstått alle sammen! 🙂

#17mai #nasjonaldag #norge #monarki #republikaner #sv #rødt #mdg #ateist #religion #frihet

En godkjent treningsøkt…?!

Hva er det som definerer om en treningsøkt har vært god, middels eller dårlig?
For min del er det graden av sliten og følelsen av hva jeg har prestert som er viktig.
Uavhengig av alle tips i aviser, facebook, instagram og lignende tror jeg det viktigste for en god økt er å finne noe man liker… så driv med yoga, zumba, cross-fitt, jogging eller hva faen dere vil, men vær så snill;  slutt med all “snikende” selvskryt i sosiale medier!!
For det er ikke sånn at treningsøkta må dokumenteres for at den er godkjent…
Dere har kanskje én person på vennelista på facebook som bryr seg dritten om hvor mye du har løftet tre ganger!
Dere har garantert ingen som er interessert i bilde nummer 100 av skapene på ditt lokale SATS-senter!
Og dere har helt sikkert en haug som meg som irriterer seg grønn over bilder med teksten; “don’t skip legday”, “meg vs. meg selv” og annet selvrealiserende crap!

Hvis graden av suksess på trening måles ut i fra hvor mange likes dere får på facebook eller antallet hjerter og kommentarer på instagram… ja, da er det psykolog dere trenger! For i såfall er ikke selvfølelsen slik den burde være!

Det skal selvfølgelig være lov å dele prestasjoner… så har du forsøkt noe nytt, besteget et fjell, gjennomført birken eller maraton så klin til! Skryt av deg selv… du har faktisk oppnådd noe!
Men når den eneste bragden er at du har kommet deg opp av sofaen og gjort det samme du har gjort og dokumentert tre-fire ganger den siste uken, gi deg selv et klapp på skulderen og la det være med det!

Og en ting til… til alle dere bloggere og andre uutdannede treningsfolk der ute; slutt og del tips om kosthold og trening når dere åpenbart ikke har litt peiling engang!
-Kiloene raser ikke av fordi du kutter ut gluten!
-Man blir ikke i maratonform av yoga!
-Du trenger ikke tre-fire proteinshaker om dagen ved siden av et normalt kosthold for å bygge muskler!
-osv, osv…

Fortsett å trene, men gjør det for dere selv!
Og husk at treningsøkten er godkjent selv uten dokumentasjon!!

#trening #kosthold #sosialemedier #facebook #instagram #likes #altskaldokumenteres #slutt #ingenbryrseg

Puter under armene på fremtidens arbeids”takere”!

I denne sammenhengen er det lett å si “alt var bedre før”, så før jeg går løs på irritasjonen skal jeg forhåndsdefinere et par ting!
Jeg er 30 år og ser ikke på meg selv som gammel, men allikevel er jeg eldre enn noen!
Det er ikke evigheter siden jeg gikk ut videregående, men elleve år har det blitt!
Jeg skjønner også at det er forskjell fra skole til skole, og jeg skulle gjerne vært tilbake på min gamle for å observere en ukes tid!
Enkelte vil kanskje påstå at elleve år før min tid var alt annerledes, men jeg kan faktisk bare ta ugangspunkt i kunnskap jeg selv besitter.

Sånn… da kjører vi!

Jeg jobber for tiden på en videregående skole (jeg utleverer ikke hvilken) og fungerer på mange måter som en miljøarbeider.
I tiden jeg har vært her har jeg observert en del ting jeg ser på som svært annerledes fra da jeg gikk på skolen… skolen har blitt en stor fabrikk der produksjonen av puter under armene har skutt i været!

Det inngås kontrakter med elevene, men det får ingen konsekvens om disse brytes!
Lærerene har null, niks og nada autoritet og det er vanskelig å påstå noe annet enn at elevene styrer skolen mer eller mindre i den retningen de selv ønsker!
Narkotika selges i stor skala, men etter elevorganisasjonens protest har jo ikke politiet tilgang med hund – elevene mistenkeliggjøres var argumentet!
Vent… er det mistenkeliggjøring hvis man er “spot on”?

Det er også et stort problem at elevene ikke møter i timene fordi det er kjedelig.
Hmmmm… hvordan skal det gå for disse menneskene i jobb?
Personlig har i hvertfall jeg til gode å ha en jobb som aldri er kjedelig!
Allikevel blir de beskyttet av omverdenen og alt man ender opp med er en gjeng som ikke aner hvordan verden, og livet generelt utspiller seg!

Og det forplanter seg… uvitenheten følger med!
For noen år siden var jeg midlertidig utplassert i en stilling der en av de faste ansatte plutselig ble borte noen dager… uten varsel eller opplagt grunn!
Det viste seg i ettertid at vedkommende hadde vært syk og lente seg på fraværsgrensen på 20% som var gjeldene på høyskolen.
Man tror kanskje at man gjør dagens elever en tjeneste ved å se litt gjennom fingrene og slække litt på kravene, men i realiteten er det en gedigen bjørnetjeneste!

Jeg skal også komme med et konkret eksempel sammenlignet med hvordan det så ut for elleve år siden;
Jeg satt nylig vakt, sammen med faglærer på en tentamen. Elevene jukset åpenlyst, brukte mobiltelefoner, snakket sammen, samarbeidet, tok pauser når det passet dem og så videre…
Hadde dette skjedd under en av mine tentamener hadde læreren gått – og strøket samtlige!
Her tok det en litt annen vending – Ros for at de tross alt ikke var værre. HVA FAEN?
Etterpå skulle de klage på karakterer ettersom flere tror karaktersetting er forhandlinger.
NEWSFLASH: to pluss to blir ikke fem bare fordi du bråket mindre enn du pleier!

Nå har denne putesyingen forplantet seg til høyere utdanning – nærmere bestemt lærerutdanningen!
Jeg skal ikke gå inn på om man bør ha tre eller fire i matte for å komme inn – I don’t care!!
Men når det engang er satt et krav er det faktisk kravet som gjelder.
Det at det finnes toer-elever som kan bli gode lærere sier seg selv… men det finnes også sekser-elever som ikke kan snakke med andre mennesker!
Karakterene forskjellsbehandler ikke egnethet, men det differensierer kompetanse. Og i dette tilfellet er kompetansekravet fire i matte!
Man blir ikke nødvendigvis en dårligere politimann av en toer i nynorsk heller, men kraver er treer i snitt i norskfagene!
Så argumentet faller på sin egen urimelighet!

I dagens VG kan man lese nok en tåredryppende historie om ei som ikke kom inn på lærerstudiet på grunn av mattekarakteren… men hun jobber som vikarlærer i matte.
Det ligger også ved en fantastisk uttalelse fra Sps skoletalsperson jeg må sitere;  “Jeg er spesielt urolig for alle skolene i distriktene som allerede sliter med å få kvalifiserte søkere til lærerstillingene”.
Når du ikke klarer kravene, betyr ikke det at du ikke er kvalifisert?

Fortsett i denne retningen og fremtidens arbeidstakere kommer til å møte opp når de vil, gjøre det de gidder, dra hjem når de er slitne og griner seg til høyere lønn!

#skole #utdanning #lærere #elever #puterunderarmene #karakterkrav #sutring #tilpasning #bjørnetjeneste

Fallskjerm = bullshit!

Og DER, var det i gang igjen… nok en organisasjon kliner til med en fallskjerm vi vanlig dødelige bare kan drømme om.
LO-lederen får en etterlønn på 1,2 mill i tre år.
For å sette det litt i perspektiv er det ca det samme i året som jeg tjener på tre… og rettferdigheten er hvor?

Det er like urettferdig å høre om det i det private, men allikevel stikker det ekstra dypt i meg når det kommer fra LO – en organisasjon som hevder de jobber for arbeidstakernes rettigheter!
GIVE ME A FUCKING BREAK!!!

Dere har også gravd deres egen grav hva kredibilitet angår… dere har selv satt dere i en situasjon der dere ikke lenger har anledning til å kritisere andre bedrifters fallskjermer, lønnsordninger, ansettelser med mere!

Hvordan tror dere dette summert kommer til å gå for rekruttering?
Jeg tror, og håper rekrutteringen tar rennafart utfor et stup, og at det stupet leder rett ned i den indre sirkel av Dantes beretning!

For man kan jo selvfølgelig gjemme seg bak at det ikke nødvendigvis er medlemskontigenten som går til å dekke fallskjermen, og går man gjennom papirmøllen (jeg regner med det er) vil det nok heller ikke se sånn ut!
Men hvordan kan det da forsvares at NAF (LO-forbund) har en langt høyere kontigent enn for eksempel Parat?

Og argumentet om at "det har alltid vært sånn", det funker ikke!
Endringer må på et eller annet tidspunkt starte… hva skjedde med "lead by example"?
Det ble erstattet med; "gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør"!

Jeg har selv vært medlem av NAF tidligere og dermed vært med å streike under lønnsforhandlinger… uten at jeg husker det eksakt tror jeg vår lønnsøkning endte på 2-3 kroner i timen, noe som i beste fall ender opp på 5800 ekstra i året.
Jeg klager ikke på lønnsøkningen i seg selv, men forskjellen som skinner så jævli gjennom!
Kom ikke her å påstå at dere jobber for "likhet for alle"!

Kanskje likhet for alle andre, men mest til oss selv!

#lo #fagforbund #etterlønn #forskjellpåfolk #fallskjerm

Friheten til å velge bort…

For meg er det en selvfølge å kunne velge…
Velge hvilken butikk jeg handler i, velge produkter jeg ønsker å kjøpe, hvilket parti som får min stemme og hvilken religion jeg tilhører.
På samme måten som jeg ser det som en selvfølge å kunne velge mellom ting, ser jeg det som en selvfølge å kunne velge bort!

FrP har hatt landsmøte i helgen, og blant sakene som ble vedtatt var; skyt ulv (funket jo for Sp), gransking av moskéer og obligatorisk skolegudstjeneste!

Jeg har mine meninger om ulv som kanskje kommer til uttrykk i denne bloggen på et eller annet tidspunkt… men ikke i dag!

I dag skal vi tilbake til mitt hjertebarn – religionsmotstand!

For hvordan kan vi, i et land med religionsfrihet pålegge noen å dra i en gudstjeneste? Er det frihet?
For meg er å ta et valg kun valid dersom man tar det utifra et nøytralt og veloverveid grunnlag.
Selve idéen om obligatorisk gudstjeneste i skolen er motstridende til valgfrihet… det er indoktrinering!

Det at det kanskje finnes ordninger for fritak hjelper heller ikke… det fører til at de som av en eller annen grunn får fritak blir "utskuddene".
Det skaper distanse mellom mennesker, religioner og livssyn.
Det blir "vi" og "dem" der noen allerede har forhåndsbestemt hva normalen er!

Mine fremtidige barn skal selvfølgelig få lov til å delta i gudstjeneste dersom de ønsker det.
Men dersom jeg klarer å gjøre jobben min og oppdra de til tenkende, selvstendige mennesker kan jeg love vår fremtidige skole følgende; dersom de ikke ønsker å delta kommer jeg til å sette himmel, samt helvete i bevegelse for at de skal slippe dette!
For ingen av mine barn skal hjernevaskes til å tro på noen himmelskapning dersom de ikke ønsker det selv!

På lik linje som at mine barn kan velge å la seg døpe når de er voksne (konfirmasjon), ønsker jeg at de skal kunne velge sin religion utifra et nøytralt grunnlag!

#religion #frihet #valg #frp #landsmøte #gudstjeneste #indoktrinering #hjernevasking #skole