Å spare miljøet koster både tid og masse penger!

Det er liten tvil om at vi, i disse dager og tider, er opptatt av miljøet – på overordnet plan!
Plogging har blitt en aktivitet og stygge armbånd laget av plast fra havet selges for å finansiere rydding av mere hav.
Folk oppfordres fra enkelte hold til å velge el-bil, tog og buss er anbefalte fremkomstmidler og kildesortering resulterer i at kjøkkenet er for lite til alle bøttene.
Samtidig innførte vi flyseteavgiften av en eller annen merkelig grunn 🤔

Mye bra, en del merkelig og noe direkte elendig med tanke på tilrettelegging…

Det oppfordres altså til blant annet å benytte seg av tog, som på Østfoldbanen er slæng for buss (for tog).
Dersom det faktisk går et tog er det ofte forsinket – veldig forsinket!
Mitt værste eksempel er tett opptil tre timer på turen fra Oslo s til Moss (tar ca 50 min) etter et herlig sammensurium av tog, buss, maxitaxi og jævli mye venting!

Men pendlerne har for så vidt akseptert dette, og jeg vil gjette at for en del har det vært et lite pluss med gratis parkering på blant annet Kambo og Sonsveien stasjon (Østfoldbanen).
Disse stasjonene er basicly hull i veien som neppe benyttes mye utover av de som toger inn til Tigerstaden (eller andre steder)!

Men brått var det slutt på det!
For et par dager var jeg innom nevnte Sonsveien stasjon i forbindelse med jobb og observerte at glade dager med gratis parkering var over. 40 kroner dagen med makstid på ti dager er pendlernes nye hverdag.
Et grovt overslag viser en ekstra utgift på drøye 10000 i året som kommer på toppen av billettkostnaden som NSB øker årlig!

Samtidig som alt dette skjer legges lokalstasjoner ned i en rasende fart, og jeg mistenker vel at for eksempel Kambo (min nærmeste) evalueres med jevne mellomrom.

Enkelte vil kanskje påstå at det "tvinger" folk til å sykle til togstasjonen, men jeg tror nok flere tar bilen i stedet.

Dersom Kambo legges ned må jeg (i et tenkt scenario) sykle til Moss eller Son for å ta toget – nytt dilemma oppstår; i Son er du innenfor Akershus og Ruter sitt domene, noe som reduserer prisen på månedskort betraktelig. Men til Moss er det kortere.
Altså blir min miljøvennlighet et økonomisk spørsmål.
Hvis jeg velger økonomisk må jeg sykle i tre kvarter’ish for å være sikker på å rekke avgangen.
Medregnet litt forsinkelser på toget, bussen, sykkeltaxien eller hva faen NSB har satt inn akkurat den dagen kan jeg dermed bygge på minimum fire timer per arbeidsdag der det med bil til stasjonen kanskje kunne vært nede i to.
Og her snakker jeg kun om fine vår- og sommerdager med god flyt og medvind!

Nå jobber heldigvis ikke jeg i Oslo, men jeg gjorde det frem til siste årsskifte, og fikk dermed testet pendlernes miljøvenlige hverdag.

Så kjære Lan Marie, resten av MDG og samtlige såkalte miljøvennlige politikere; dersom folk skal velge det beste for miljøet kan ikke det alternativet til stadighet bli dyrere OG dårligere – DET MÅ FAEN MEG DERE OGSÅ FORSTÅ!!!!

#tog #miljø #miljøvennlig #nsb #mdg #parkering #timepark #sykkel #økonomi #fuckthatshit #bil

17. mai er vi så glad i…

"Vi" er også sinte, ekstra patriotiske (<-link til fjorårets innlegg) smålige, ekskluderende, og livredde for innvandrere!

Som jeg tror de fleste er klar over nærmer nasjonaldagen seg såpass at den faktisk er allerede i morgen!

Og med det starter kranglingen, sutringen og den generelle misnøye med alt som ikke er nasjonalistisk… i år som i fjor!

Flagg som har vært i bakken skal brennes, helst sammen med barnet som utførte den horible gjerningen etter én mil i saktegående tog på 15cm lange ben!
Alle andre flagg enn det norske skal forbys… for det er jo Norges nasjonaldag, ikke Spania, Thailand eller Pakistans.

Men vent litt… driver ikke nordmenn og toger rundt i Pataya, Torrevieja og London med norske flagg og synger "ja, vi elsker" (landet vi flyttet fra, for der får vi trygd)?
Det samme gjelder vel hvert bidige sted med en sjømannskirke?!

Enkelte er så selvsentrerte at de skal pålegge alle å feire med det norske flagget, mens de selv forventer å kunne bestille kjøttkaker av kelneren i Spania… på norsk!
Og det er jo ikke til å stikke under en stol at nordmenn i utlandet tilsynelatende ikke kan oppføre seg!
Vi er høylydte, drita og stort sett halvnakne i alle situasjoner… utvaska badeshorts, sandaler og rumpetaske er ikke egnet restaurantantrekk uansett temperatur!
Disse sjarmtrollene føler det altså som sin medfødte rett å fortelle alle hvordan de skal kle og oppføre seg her i Norge! 

Streiken i NRK er også heftig debattert av de hjernedødes landsforbund (kommentarfeltkrigerne)… "de kan jo ikke streike 17. mai, det påvirker jo mange". Det er mulig de tenker de har et godt poeng, og det har de også – FOR streik!
Har dere noen gang hørt om butikkansatte som går i streik, men kun utenfor butikkens arbeidstid? Jeg vil i hvertfall argumentere for at gjennomslagskraften ville blitt deprimerende liten!
Og vær nå glad for at streiken ikke treffer fotball-VM, for det tror jeg er det nærmeste vi hadde kommet væpna revolusjon i Norge!

Men slapp av og kos dere på nasjonaldagen, men ikke gå rundt i den villfarelse at den er så jævla spesiell. Samtlige land har en, på lik linje med et eget flagg, nasjonalsang og så videre!

Jeg må dog faktisk innrømme en ting; det er litt frekt av det britiske kongehuset å planlegge et bryllup så nærme VÅR store dag, og på den måten forsøke å stjele fokus fra den – globalt og objektivt sett – viktigste dagen i året!

Så flagg med hva faen dere vil, men kødder noen med pølse i vaffel – da blir det bråk! 😉

#17mai #nasjonaldag #patriotisme #nasjonaldag #flagg #dobbeltmoral #nrk #streik #bryllup #spania #norge #nordmenn

#metoo eller #freethenipple

For meg fremstår det som ganske tydelig at disse populære kampanjene har et felles mål – fremme kvinners råderett over egen kropp!
Jeg finner det meget vanskelig å være motstander av dette målet, og er heller ikke det!

Men som en kverulant må jeg innrømme at jeg finner noen punkter å plukke på!

Disse to feiende flotte emneknaggene gjør utelukkende mye godt for å fremheve kvinners rettigheter og forhindre uønsket seksuell tilnærming!
Allikevel er det for meg liten tvil om at på enkelte punkter, hos enkelte stemmer, slår de to # beina under hverandre mere enn noe annet!

Se for dere følgende scenario: jeg, en mann på 31 ligger på stranden og prøver å forvandle det gustengråe eksteriøret til en litt mørkere nyanse av hvit før sommeren er over. Ettersom #sommerkroppen2018 er omtrent like vellykket som 2017-versjonen, 2016, 15 osv har jeg en brukbar mengde moob å ta tak i.
Og noen tar seg friheten og gjør det…
Det er klart jeg hadde hevet et øyebryn eller tre (om jeg hadde hatt det), og selv om jeg ikke vet hvordan jeg hadde reagert er det fair å si at oppførselen er upassende, rar og på kanten til suspekt i en seksuelt ladd retning.
Jeg tviler allikevel på at jeg hadde fått førstesideoppslag dersom jeg hadde påberopt meg seksuell trakassering… eller?!

Jeg vil understreke hardt og brutalt at jeg på ingen måte støtter eller oppfordrer til boobgrabbing, men at det må være lov å stille et visst krav til “likhet for loven” i et samfunn som jobber for å viske ut forskjeller!

For enkelte stemmer, rosabloggere og andre, bruker masser av tid, energi og (jeg mistenker) all hjernekapasitet de besitter for å normalisere og avseksualisere kvinners bryster før de i neste åndedrag påberoper seg å være utsatt for seksuell trakassering på vegne av samme kroppslige område… hvordan skal dette fungere i praksis egentlig?
Hvordan kan man seksuelt trakassere noen ved å ta på et område som ikke er seksuelt?
Trakassere? Ja… men dropp #metoo!

Samtidig har den siste tids kampanjer gjort den smale stien for tabber enda smalere.
Dersom jeg eller hvilken som helst annen mann med 3,5 i promille prøver å kysse deg er jeg enig i at det er klønete, usjarmerende og kanskje upassende… men noen #metoo-sak er det ikke!
Det stiller seg selvfølgelig annerledes når en overordnet partikollega ved hjelp av tungen prøver å bekrefte din drøvels eksistens før du rekker å blunke!

Vi skaper oss et samfunn der klønete oppførsel og stakkarslige tilnærminger ikke lenger blir adressert “on spot”, men hengt ut i all offentlighet gjennom medier – både tradisjonelle og sosiale!
De skal ikke engang gjennom det tradisjonelle “uskyldig inntil bevist motsatt”.
Man er skyldig til det motsatte er bevist… det er bare det at ingen gidder å motbevise det!
Så man er i praksis “skyldig når anklaget”!
Man kan da med et feilskjær (uansett størrelsesorden) i fylla være sosialt og karrieremessig død – og det kanskje for å ha tatt på en pupp som tydeligvis ikke har noen seksuell verdi engang?!

#freethenipple #metoo #kvinnekropp #pupp #rosabloggere #skyldig #motstridende #avseksualisert

Løsningen er alltid en avgift!

Det er umulig å stikke under noen som helst liten krakk at fedme, overvekt, diabetes og andre livsstilsrelaterte sykdommer er økende.
Det er økende i Norge, og stort sett alle vestlige land. For noen år siden førte det til at kongressen i USA vedtok at pizza er en grønnsak!

Som jeg har nevnt tidligere kan ikke samfunnet bevege seg fortere fremover enn de tregeste individene, og i helsebebatten er det tjukkasene som er vår Akilleshel!

Tidligere leder i landsforbundet for overvektige, Jørgen Foss ønsket for et tid tilbake økte avgifter på smågodt fordi HAN ikke klarte å gå forbi hylla uten å kjøpe noe.
Sorry Jørgen… det er ikke mitt, regjeringen eller samfunnets problem, men ditt… og ditt alene! Personlig går jeg glatt forbi både brus, potetgull og smågodthylla uten å kjøpe noe flere ganger i uken!
Men de gangen jeg ikke bare går forbi ønsker ikke jeg å økonomisk ruineres på bakrunn av en annens selvutslettende matinntak.

Nå vil KrF i samtaler med regjeringen om å igjen øke sukkeravgiften.
De innrømmer riktignok at noe av formålet med avgiften er inntekter til staten, men de kaster også på helsebiten!

Med en borgerlig regjering som kaster penger på blant annet nasjonal transportplan, for så å innrømme at de ikke vet hvor pengene skal komme fra, kreves det ingen rakettforsker for å forstå at skatter og avgifter må opp!
Så innrøm det da… ha litt ryggrad, tørr å ta de upopulære valgene og stå for argumentene!

Men den gang ei…
Folks ve og vel må skyves foran for å legitimere alt!
Og alle må "lide" for de få!

I stedet for å gjøre det usunne dyrere… kunne det ikke vært en idé å gjøre det sunne billigere?
Bare de rike skal rundes ut i kantene?

Ofte pekes det på at kunnskap og utdanning henger sammen med sunn livsstil… hva med å øke kunnskapen? Bevisstgjøre foreldre på hva de forer barna med.
Forklare hva et mellommåltid på bensinstasjon gjør med blodukkeret.
Understreke viktigheten av frukt og grønnsaker.
For det er liten tvil om at problemet med overvekt og alt det medfører er størst i sosial og økonomisk underklasse!

Men det koster jo penger, og genererer svært lite inntekter. Men kan det tenkes, hvis dere (politikere) tenker litt lenger enn nesa rekker, at det over tid vil spare helsevesenet for utgifter?

Med eksisterende sukkeravgift økte prisen med 78 øre pr. halvliter sukkerholdig drikke har grensehandelen blomstret ytterligere.
Er det ikke mere skremmende at folk MÅ ha brus hver dag og derfor valfarter til Sverige for å spare snaue to kroner literen?
Selv drikker jeg KANSKJE en liter brus i uken og ser derfor ingen behov får å bruke et par hundrelapper i bensin på denne enorme innsparingen!

Jeg har tidligere jobbet på bensinstasjon og vært vitne til en grad av kunnskapsløshet jeg ikke visste eksisterte.
Mennesker langt over anbefalt BMI-grense som skal ha FIRE baconpølser i brød med rekesalat… og en pepsi max for å være sunne (deres ord, ikke mine)!

Jeg har vært vitne til mennesker som til lunsj spiser én rå gulrot, men gjerne tar halve kaka når noen har bursdag.
Og så lurer de på hvorfor kiloene ikke raser av… hva faen?!

Eller hva med mannen som for en del år tilbake lurte på om jeg trengte treningstips, for dette kunne han mye om?
Jeg besitter langt ifra all kunnskap hva trening angår, men etter å ha observert væskeinntaket til vedkommende kom jeg frem til at jeg klarer meg bedre alene – på trening med en firepakk med Red Bull der altså!

Tror noen virkelig at avgift på sukker vil sørge for at disse menneskene; Ikke har behov for gastrisk bypass om noen år?
At de unngår diabetes?
Unngår tidlig død?

I såfall har vi en del politikere som også må få et realt kunnskapsløft!

Komikes Steve Hughes har et godt poeng i forhold til "Health and safety regulations (UK)".
Alt handler om kontroll, i hvertfall mere enn helse.
"Can you still buy cigarettes? Of course!"
"Where can we smoke them? Nowhere!"

Jeg har delt den før, men til et annet formål.
Så igjen avslutter jeg med linken til overnevnte komiker (trykk her og spol til ca 5.30)!

#lfo #overvekt #avgift #sukker #grensehandel #krf #helse #kunnskap