Politisk ukorrekt!

Komiker Steve Hughes sa det bedre enn noe nytt jeg kan komme opp med: "you want to live in a democracy, but you never want to get offended?! Well, you’re an idiot"!

#NRK Rogaland kan melde om at Ark trekker spillet "politisk ukorrekt" fra butikkene!
Jeg har personlig aldri spilt spillet, men jeg har god erfaring med originalversjonen, "Cards against humanity"!
Men noe kjennskap har jeg til det… og ja, som navnet indikerer er det langt fra politisk korrekt, det er vulgært, langt over kanten OG hysterisk morsomt!

Men nå har en eller annen hårsår megge fra Rogaland fått spillet trukket fra butikkene fordi:

"Jeg mener spillet ufarliggjør temaer som dyresex og incest. Dette er ikke humor og underholdning, sier Folgerø".

For deg er det kanskje ikke humor, men som en del andre ting er humor en subjektiv vurdering, og svart/hvitt kan ikke benyttes!
Samtidig vil jeg hevde at dersom du innehar en konstitusjon som gjør at et brettspill legitimerer incest – ja, da er du født og oppdratt med et relativt skakkjørt moralsk kompass, og jeg vil påstå at det i utgangspunktet var håp i hengende snøre!

Samtidig er det nettopp det upassende og ukorrekte elementet som gjør det morsomt!
Det at det ikke er "lov" til å le gjør at man ikke klarer å la være, og jeg vil tro at de fleste av oss på et eller annet tidspunkt har vært der.
Personlig holdt jeg på å bryte ut i latter i min mormors begravelse, og det faktum at det var totalt upassende gjorde det enda vanskeligere å la være!
Ta for eksempel under tilstelninger der det holdes ett minutts stillhet… jeg nekter å tro at en hel fotbalstadion er 100 prosent fokusert på saken som markeres, og en eller annen vil tenke på noe som i øyeblikket blir vanskelig å ikke le av… latteren er ikke da nødvendigvis et tegn på manglende respekt, men en spontan reaksjon som er vanskelig å kontrollere!
Noen vil så klart bli støtt, men hva så? Ingenting skjer!
Du er et voksent menneske… grow up and deal with it!

Men vi skal ikke takle det – heller ei ha noe av det!
Så Ark har besluttet å trekke spillet fra sine butikker, og Dagbladet melder at Tanum fulgte etter!
Vi har altså gitt to bokhandlere, etter oppfordring fra en surmaga Rogalending (med fasit på humor), myndigheten til å innskrenke vår ytringsfrihet!
Man kan kanskje peke på at ytringsfriheten er ment til å verne om større og viktigere ting enn retten til å kjøpe brettspill, men hver eneste lille sensur og innskrenkning er med på å redusere denne betraktelig!

Personlig blir jeg svært støtt av folk som blir støtt og som su(y)trer om dette!
Allikevel har jeg funnet en måte å leve i symbiose med disse individene!
Jeg blir "støtt" av religiøse mennesker  som proklamerer sin hjernevaskede overbevisning på min dørmatte (Jehovas vitner), men jeg kan allikevel be dem på en høflig måte om å forlate mitt inngangsparti!

Jeg er ikke religiøs, men jeg er for religionsfrihet!
Jeg syns ikke "Torsdag kveld fra Nydalen" var morsomt, men ønsket ikke forbud av den grunn!

Og det handler ikke i hovedsak om spillet i seg selv, men hva det symboliserer – for det er alltid noe:

Noen harselerer med downs syndrom og en far følte seg nødt til å kritisere Radioresepsjonen!
Åpen Post tullet med selvmord og fikk kritikk for det!

Kan det ikke tenkes at humor, min eller din kan være med på å bryte ned tabuer?

Men vi skal ikke tulle med undertrykte eller sårbare grupper, bare alt annet! Jeg vil kanskje påstå at dette i seg selv er med på å skape distanse mellom grupperinger, og sørge for at enkelte faller utenfor det vi andre ser på som normalt!

I stedet legger vi nok en gang lokk på det og sørger for å opprettholde tabuer og stigmatisering gjennom ekskludering!
Ironisk nok er det sjelden de med downs syndrom eller incestutsatte som blir spurt eller uttaler seg… det er pårørende og andre som føler seg støtt på vegne av!

Men heldigvis har vi aktører som Ark og Tanum som kan iverksette krenkefestens end game!

Dersom du nå, i dag går inn på Arks facebookside kan du lese at deres omtale har stupt drastisk siste 24 timer, og bra er det!
Talspersonen fra Ark sier de ikke har redaktøransvar og derfor ikke kan sensurere innhold i spill og bøker, men allikevel velger de å sensurere et spill som i fjor fikk terningkast 6 av Stavanger aftenblad og som er gitt aldersgrense 18 år!
Sensuren er kanskje ikke årsaken til at de får dårlig kritikk, men jeg kan leve med det uansett!

Alt dette for et brettspill kan kanskje virke som overkill, men det er prinsippene det handler om. Dersom vi åpner for en innskrenking av ytringsfriheten hver gang noen føler seg støtt, senker vi samtidig terskelen for når det er legitimt å føle seg støtt og så videre…
Dette er en snøball jeg på ingen måte ønsker å være en del av, så du kan la være og kjøpe det, la være og le av det og finne det moralsk forkastelig, men vi er mange som ønsker det på markedet!

Og hvis du skal levere det tilbake, send det heller til meg… for:

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS "POLITISK UKORREKT"(HET)!!!

#ark #tanum #sensur #brettspill #politiskukorrekt #cardsagainsthumanity #ytringsfrihet #humor #hårsår #krenkefest #upassende #morsomt #nrkrogaland #nrk #stavangeraftenblad

Ikke patriot for en hver pris!

Det er typisk norsk å vær god sa Gro.
Men er det det?
Eller er det typisk norsk å sutre når “vi” ikke er best?!

Før søndagens vm-finale sa jeg til min kone: "jeg håper Frankrike vinner, slik at vi får jekket ned disse selvopphøyde håndballgudene, og resten av det norske folk"!

Men at jeg skulle få så rett hadde jeg ikke gjettet… for inn i helvete så høy den pidestallen må ha vært!
Fallet, kollapsen, sutringen, forståsegpåere, bedrevitere og så videre har vært av astronomiske dimensjoner.

Jeg vil selvfølgelig påpeke ar det skal være lov å være skuffet når man taper gullet, og vil samtidig påpeke at når man har kommet til en finale er det nettopp det man gjør – taper gullet!

Personlig har jeg et over gjennomsnittlig konkurranseinstinkt, jeg er en relativt dårlig taper og en helt absurd rævva vinner!

"Det viktigste er ikke å vinne, men å fortelle de som taper at de suger"!

Men kom igjen a?!
Harald Bredeli, du kan ikke si at verdens beste håndballag også kan tape på en dårlig dag når det 15 sekunder tidligere er avgjort at Frankrike er i nevnte possisjon!
Det var tross alt VM og verdens beste håndballag er per nå IKKE Norge.

Samtidig snakkes det om at Norge spilte dårlig og tillot Frankrike å vinne… kan ikke noen fremvise et snev ydmykhet og snu på det hele?
Frankrike var så gode at Norge ble dårlige!
For ja, jeg så kampen og ble langt i fra imponert over prestasjonene til de norske jentene.

Det kan godt tenkes at de ikke hadde en topp dag i utgangspunktet, men da er de fortsatt ikke verdens beste ettersom det mentale faktisk er en del av det hele!

Men det skjedde, dere tapte… så move the fuck on!

Den gang ei… for så skal alle de såkalte ekspertene få spillerom til å uttale seg… som For eksempel Frank Løke som i sitt eget intervju, selv må påpeke at han er kåret til verdens beste strekspiller og på den måten har grunnlag for å kritisere Thorir for taktiske valg.
Han blir i hvertfall ikke kåret til mest ydmyke og innsiktsfulle… ever!
Sorry for å si det, men hvis du selv må påpeke meritter og kvalifikasjoner overfor intervjuer er du per min definisjon irrelevant!

Sist ut i sutresymfonien er Veronica Kristiansen som føler at hun må forsvare hvorfor Nora Mørk ikke ville snakke med pressen på OSL.
Mem kjære dere… dere har valgt et liv i medias søkelys, så deal with it!
Hun kaller også pressen for hyener… thank you captain obvious!
Hyener, til tross for at de også er dyktige jegere, er mest kjent som åtseletere. Altså utnytter de "tragedier" som allerede har inntruffet!
Siste setning kan vel strengt tatt nesten klippes inn i leksikon som definisjonen på journalistikk?!

Og det er ikke slik at du kan stikke frem tryne i media hver gang du selv føler for det (les nakenbilder på avveie) og samtidig be dem ryke å reise hver gang du har en dårlig dag!
Det vil si; du kan, men det er ikke sikkert det hjelper!

"Heldigvis" er VM-fiaskoen allerede satt i skyggen av at andre i idrettsnorge har tatt over klovnehatten, snabelskoene og rollen som riksnarr… men mere om det senere!

#håndball #vm #fiasko #sølv #tap #kommentator #eksperter #bedrevitere #ydmykhet #verdensbeste #frankrike #norge #hyene #media #journalister

#METOO ruller videre!

Utelukkende positivt…?
Nei, tror ikke det!

Anniken Huitfeldt ble i går av VG-nett sitert på følgende:
«I spørsmålet om seksuell trakassering brukes i interne maktkamper i partiet fikk jeg dessverre rett. Når de formidles slik i medier, blir slike saker faktisk brukt i interne maktkamper fremsatt av anonyme kilder det er umulig å forsvare seg mot. Det er jeg oppriktig skuffet over.»

Hvem kunne gjettet at "Time Magazines person of the year 2017" kunne bli misbrukt?

Oh! Oh! PICK ME! PICK ME!

(Mitt originale innlegg om #metoo kan leses her)

Norge som nasjon styres i all hovedsak etter maktfordelingsprinsippet til Charles Montesquieu, og er fordelt mellom regjering, storting og domstol!
Problemet oppstår når disse blir fratatt sine maktområder og makten overføres til "siste taler" (lovgivende), media (utøvende) og den dømmende makt blir overrakt de mest inkompetente i samfunnet (kommentatorene i nettavisene)!

"Du dømmes herved til en evighet i gapestokk etter beskyldninger om trakasering bassert på mottakerens subjektive oppfatning av benyttede semantikk"!
Vi snakker rettsikkerheten fra helvete!

Samtidig er det, hva rettsikkerhet angår, en herlig dobbeltmoralsk holdning som rår i kommentarfeltene.
Mens enhver beskyldt for seksuell trakasering helst skal steriliseres med tresleiv, mente de samme menneskene at rettsikkerheten ikke var til stede under saken mot Johaug, der de faktiske forhold var bevist utover enhver tvil!

Hva med Danny Masterson, Kevin Spacey, Davy Wathne eller Trond Giske?
Førstnevnte fikk sparken og ble skrevet ut av Netflix-serien "The Ranch" på bakgrunn av beskyldninger.
Beskyldningene mot Spacey angående hendelser fra 1986 stoppet produksjonen av "House og cards" midlertidig, mens Davy sa opp i TV2 etter samtaler med ledelsen – det kreves ingen rakettforsker for å tenke seg at Wathne muligens ble anbefalt å si opp!

Sist ut er bråket innad i AP bassert på seks år gamle tekstmeldinger som på nåværende tidspunkt, i vår viten, ikke inneholder noe form for seksuelt eller trakaserende innhold!
Ja, Giske var i en maktpossison overordnet mottakeren og det var 25 års aldersforskjell i hans favør… men ærlig talt, når falt "hvor er det fest?" inn under #metoo?

Men er det ikke slik i de fleste interaksjoner mellom to mennesker – maktballansen vipper i den enes favør?

Dersom dere leser hele saken referert til innledningsvis fremstår det som en sak for godt.no – SPIKERSUPPE!
VGs granskende journalister har gravd frem en seks år gammel ikke-sak og kommet ingensteds!

Og er det ikke litt rart… antallet “kjendiser”, nærmere å enn a i alfabetet som står frem?
Selvfølgelig skal alle bli tatt på alvor, alle beskyldninger skal undersøkes og de berørte skal ivaretas på best mulig måte!
Men kanskje litt større fokus på “uskyldig inntil det motsatte er bevist” hadde vært en idé?
Det må være lov å være kritisk og ta ting med en klype salt, for resultatet av det motsatte kan bli katastrofalt!
En verden der alt slukes rått bare fordi vi tenker at det fører til noe positivt skaper grobunn for misbruk av det samme!
Dersom overgripere og trakaserere blir forhåndsdømt av hele verden er det i mitt hode liten tvil om at det vil bli brukt til å vippe maktballanser, utpressing og lignende.

Og dersom det skulle skje, og bli bevist, vil hele #metoo rakne og alt det positive vil bli oppslukt av dritten!
For slik er det – én negativ hendelse overskygger utallige positive!

Hovedproblemet, slik jeg ser det, med en slik kampanje er at det er altfor mange subjektive vurderinger som ligger til grunn. Budskapets avsender har en, mens mottaker kanskje har en annen… når man da ser til mobben for en objektiv dom har man trådt fryktelig feil!

Selvfølgelig handler mye av dette om hvordan et budskap formidles, men det må faktisk være lov, også for kjente personer å trå feil en gang i blant uten at det blir avisforside!

Og stakkars de jævlene som anno 2017 fortsatt er single… og hvis de i tillegg innehar en maktposisjon er det i grunn bare en ting å si:

YOU’RE FUCKED!!!!

Såååå… lykke til!

#metoo #kampanje #subjektiv #vg #tv2 #theranch #houseofcards #ap #maktfordeling #rettsikkerhet #gapestokk #singel #fucked #sms #utpressing #maktkamp #dobbeltmoral

Løvebakken barnehage!

Når vår lille Kasper om et drøøøøyt år skal starte i barnehage ønsker jeg å søke plass i Løvebakken barnehage, der han garantert vil møte andre på sitt eget intelektuelle og reflekterende nivå (12-18 mnd).
Og nei, det skal ikke forveksles med en reell barnehage – jeg snakker selvfølgelig om Stortinget, der forhandlingspraksisen den siste tiden har blitt forvandlet til en eneste stor pissekonkurranse!

Man kan selvfølgelig diskutere verdien og behovet for nobelkomiteen i seg selv, men jeg tviler på at arven etter Alfred var et sted der avdankede politikere skulle ha noe å pusle med på sine eldre dager!
Og vi skal bare hoppe og drite i praksisen som har eksistert siden 1978 om at stortingsrepresentanter ikke velges inn… det krever faktisk ikke mye omløp for å forstå at dette da også gjelder varaer!
Så det er ikke en gang snakk om en regelendring, men en presisering av 40 år gammel praksis.

Men Carl I. har jo så fryktelig lyst… ja, men da så!
Da forkaster vi praksis og sunn fornuft ettersom mannen langt over sin utløpsdato så gjerne vil!

Jeg skal samtidig være enig i noe av kritikken. Støre kunne vært mere tydelig og sagt som Moxnes: "Hagen er spektakulært uegnet"!
Det må jo være en av tidenes deiligste formuleringer, samtidig som den innehar egenskapen av sannhet!
Hagen i nobelkomiteen blir i mitt hode det samme som om Listhaug skulle fått prisen "årets mest empatiske" eller Jonas skulle fått en utmerkelse for "klar og utvetydig tale"!

Vi snakker tross alt om mannen som i 2017 nekter å erkjenne at klimaet er en utfordring, og som senest i år (Otto har fått nok på Tv Norge) utalte at jordkloden er frisk mens han gladelig delte ut kotroversielt forskningsmateriale til barn!
Da han fortsatt var partileder i FrP sa han åpenlyst at han smuglet på utenlandsturer ettersom han ikke var enig i kvoten.
For en integritet fredsprisen hadde fått med Hagen ved roret!

Uansett har hans nominasjon startet en "hvem har størst kuk"-konkurranse uten sidestykke.
Ulf Leirstein, en helt ufattelig usmakelig og inkompetent politiker fra min hjemby Moss, som for lengst burde vært pålagt munnkurv uttalte følgende; "Dette vil få konsekvenser".

"Frps Ulf Leirstein truer KrF og Venstre med budsjettbråk og riksrevisorrabalder etter Nobel-vedtaket på Stortinget. Frp trekker ikke Hagens kandidatur."

Jeg var av den oppfatning at Stortinget var til for å styre landet til det beste for folket utifra deres egen “ideologi”.
Men det er tydeligvis langt viktigere å få tilfredsstillt sitt eget enorme ego og verne om sine egne!

Og hvordan skal det funke?
Vi fikk ikke vår helt klart upassende tidligere partileder inn i nobelkomiteen, så det blir ikke noe veiutbygging neste år?!
Her finnes det et enormt skjerpingspotensiale!!

Fra og med neste valg er jeg igjen stemmeberettiget i Moss kommune, og Ulf – det blir ikke noe stemme til deg!

Og til resten av dere som lider av liten-kukk-komplekser – skjerp dere!!

PS: jeg bruker penismetaforen fordi de fleste kvinnelige politikere fremstår noe mere modent!

#frp #nobelkomiteen #pissekonkurranse #inkompetent #carlihagen #ulfleirstein #moss #frp #løvebakken #barnehage #stortinget

“Tenke sjæl og mene…

…måtte stå for det du sa
Ikke vri deg unna, ikke være likeglad
Ikke late som du ikke mente det du sa
Ikke si som andre
Du må tenke sjæl".

Trond Viggos berømte ord, som jeg antar fortsatt spilles og synges i en drøss med konfirmasjoner.
Men hva skjedde?

Alle står fritt til å mene akkurat det de vil… så lenge det er innenfor normalen.
Mener du noe som er utenfor står man også fritt til det, men man bør helst ikke ytre det!

Man kan selvfølgelig gjøre det så lenge det ikke bryter med norsk lov, men dersom du har ønske om å få en jobb eller lignende bør du holde det for deg selv!
Sosiale medier er vår tids gapestokk, og på i hvertfall én måte er orginalversjonen å foretrekke – den var tidsbegrenset!

Så hva er vitsen med all denne åpenheten hvis aksepten kun er der dersom meningene er tilfredsstillende?

Samtidig fremstår det for meg som om vi holder på med en begrepsblanding av dimensjoner; forståelse, aksept, respekt, anerkjennelse o.l. blir kokt sammen og det vi ender opp med er enighet!

Jeg er ikke enig i at #metoo utelukkende er en bra ting, men det betyr ikke at jeg ikke anerkjenner viktigheten av kampanjen!
Er man for eksempel seksuelt trakassert dersom man ikke føler seg trakassert før man blir fortalt at… jo, der ble du trakassert?
Det handler om en subjektiv følelse, og meninger og grenser er like varierende som folks favorittfarge!

Som nevnt mange ganger er jeg ateist og jeg har av den grunn store problemer med å fullt ut respektere en del religiøse synspunkter… det betyr allikevel ikke at jeg ikke kan omgås, snakke med og være respektfull ovenfor personen!

Ved årets stortingsvalg stemte jeg AP som vanlig, og hver gang det kommer opp i diskusjoner med folk med annen politisk oppfatning blir jeg møtt med: "åja, du er for fri innvandring".
Nei, det er jeg på ingen måte. Men jeg velger å ikke forkaste hele mitt politiske (sosialistiske) synspunkt bassert på én enkelt sak!
Jeg vil fortsatt ha gratis skole, sykehus, bobliotek osv…

Jeg har opp gjennom vært på flere jobbintervjuer og stadig dukker spørsmålet opp; "hvordan tror du at du passer inn i det eksisterende arbeidsmiljøet?" 🤔
Hvor mye veier paven dersom bilen som frakter den flyvende giraffen er grønn?
Begge deler er HELT umulig å svare på!
Passer jeg best inn dersom jeg tilfører noe nytt?
Er de ti andre identiske slik at jeg MÅ være som dem for å passe inn?

På papiret vil kanskje ikke jeg og min kone fremstå som noe i nærheten av en kompatibel match, men allikevel har vi vært sammen i fire år og giftet oss i sommer!
Jeg har lært, og lærer fortsatt mye om meg selv gjennom henne og jeg håper hun kanskje ser at det også går den andre veien!
Vi deler mye av det samme verdigrunnlaget, men er langt ifra enige om alt!
Og bra er det!

Jeg er helt overbevist om at verden hadde fungert utmerket dersom alle var som meg… jorda hadde blitt et bedre sted å være!
Men etter 14 dager hadde det vært slutt ettersom fire centimeter foran nesetippen er det lengste jeg kan se!

I de aller fleste settinger kommer jeg godt overens med de fleste, men jeg stryker ingen medhårs for å få nye venner!
Jeg er 30 år, har en stor og god vennegjeng som jeg håper liker meg sånn som jeg er…
Jeg sier det jeg mener om det er upassende eller ikke og har på ingen måte behov for venner eller medlemmer av min omgangskrets som krever at jeg er en annen!

Sidenote:
Er det noen som har tenkt over at alle som er med i Paradise Hotell alltid sier de skal vøre 110% seg selv?! Hvordan klarer de allikevel å bli én homogen saueflokk?

Så dersom du aksepterer, og tolererer den jeg er kan du få deg en venn for livet, en hardtarbeidende og profesjonell kollega/arbeidstaker eller du kan la være å seile din egen sjø!

I åpenhetens ånd må vi akseptere uenigheter, kontroverser, motstand, politisk ukorrekthet og så videre… uten dette blir den påståtte åpenheten og aksepten bare nok en tom fasade, totalt blottet for mening og innhold!

#metoo #110% #meninger #gapestokk #homogen #ytringer #aksept #tenkesjæl #annerledes #passeinn #åpenhet #jobbintervju

Storm i (nok) et vannglass!

"Av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste." – Johannes Paul II.

Fotballsupportere flest virker å bite seg merke i siste del av sitatet, og glemme det første – uviktigheten!

Nylig forlot jeg gruppen "Red Army Norge" på facebook fordi jeg rett og slett ikke orket oppdateringer derfra hver time.
Og makan til sutrete, usympatiske og direkte uspiselige besserwissere skal man faen meg lete lenge etter!

Anyway…

På toget hver morgen er rutinen og åpne landets nettaviser for å få et visst innblikk i hva som rører seg i verden. Omtrent uten unntak blir jeg glad for å se, og positivt overrasket over at verden går på skinner – tydeligvis!
Vi har det så bra, samtidig som vi har glemt alt utenfor vår egen dørstokk at det virker som det letes etter vannglass vi kan produsere en storm i.
Sist ut er Melgalvis feiring av cup-gullet på søndag.
Jeg kan forsåvidt si at jeg, på lik linje med flere ikke finner noen spesielt stor glede i å se en småfull, eksibisionistisk, naken Lillestrømspiller penetrere kongepokalen… det er rett og slett bare uinteressant!

Men en del mennesker bryr seg tydeligvis i langt større grad enn meg…

"Det er manglende respekt for kongepokalen". Altså, det er et glorifisert, inngravert ølkrus man har fått for å vinne en turnering i verdens viktigste uviktige ting – og det i Norge, som utifra resultater på nasjonalt nivå kanskje burde fokusert mere på ski enn fotball!

"De er dårlige forbilder for barn og unge". Det er en naken mann, ikke Hitler reincarnated.
Det virker til å være en generell oppfatning av at man er et dårlig forbilde bare fordi man oppfører seg "normalt" med en tvist!
Det er vanlig å feire med chæmpis… jeg gjør det for eksempel hver nyttårsaften!
Så hvorfor skal offentlige personer være prakteksemplarer fra avholdsbevegelsen og på den måte male en falsk sannhet?

Jeg gjetter samtidig på at enkelte av de samme foreldrene tar seg et glass vin i blant og blir sveiseblinde på julebord, som takket være dagens samfunn er allmennt tilgjengelig på facebook dagen etter!

Å skylde på Petter Northug dersom sønnen din noengang kjører i fylla er en ansvarsfraskrivelse uten sidestykke, og jeg vil argumentere hardt for at du er dine barns største rollemodell uavhengig av om de går på ski eller spiller fotball!

Det er faktisk langt større sansynlighet for at din sønn følger i dine fotspor og blir revisor, sykepleier eller sosionom enn at han en gang står på scenen med kuken i kongepokalen!

#cupfinalen #lillestrøm #sarpsborg08 #fotball #paven #alkohol #forbilde #rollemodell #ansvarsfraskrivelse #redarmynorge

The age of the idiot!

Det vil kanskje være oppe for diskusjon og enkelte vil kanskje være sterkt uenig, men jeg anser meg selv som relativt kunnskapsrik… samtidig forsøker jeg hele tiden å tilegne meg ny kunnskap.
Jeg elsker unyttig kunnskap, quiz og spørrespill, samtidig som jeg biter meg merke i de korrekte svarene slik at jeg faktisk har lært noe.
Kommer jeg over ord eller utrykk jeg ikke kjenner til slår jeg de opp – hele tiden for å øke mitt kunnskapsnivå, vokabular og generelle forståelse!

Men når ble kunnskap usexy, bortkastet og helt unødvendig i debatter, kommentarfelter og diskusjoner.
Enkelte argumenterer beinhardt for synspunkter på områder de har null forutsetning for å kunne noe om.
Statistikker og prosenttall trekkes ut av løse luften, blandes med konspirasjonsteorier totalt fritt for sannhetsgehalt og enkelte sluker det rått.
Hvilket eksempel setter vi for barn og unge, som naturlig nok ikke besitter en komplett kunnskapsbank?

Da 22. juli utstillingen var åpen besøkte jeg denne.
På ustillingens siste rom var det skrevet om utfallet av rettsaken og to jenter på kanskje 10 og 12 spurte moren sin; "hva betyr forvaring?".
Altså… det er helt innafor å ikke ha 100% kontroll på juridiske begreper, men så si det da!
Ikke gjør som denne moren å si at; "etter at fengselsstraffen er ferdig sonet blir han overført til tvunget psykisk helsevern". Mere feil kan man faktisk ikke ta!

I 2015 ble det skrevet et blogginnlegg av Jon Niklas Rønning som ble trykket i blant annet aftenposten, og det ble selvsagt ramaskrik!

Han skrev blant annet: "Synd at de som vet hvordan landet vårt skal styres allerede er opptatt med å kjøre drosje." Dette falt selvfølgelig en del taxisjåfører tungt for moobsa, noe som vel igjen understreker poenget!
Jeg har lest det flere ganger og tror ikke Jon Niklas mente å henge ut drosjesjåfører spesifikt, men det klinger godt!

For er det ikke rart at; bakeren er best på forsvarspolitikk; naveren forstår skattesystemet bedre enn alle andre og de med "livets harde skole" på CV’en vet bedre enn NAV-ansatte hva våre nye landsmenn får i stønader?

Som sosialist ser jeg også en sammenheng mellom manglende kunnskap og FrPs økende oppslutning.
Jeg er på ingen måte noen ekspert, selvutnevnt eller annen, på samfunnsøkonomi. Allikevel forstår jeg, med min svært begrensede mattekunnskap, at de ikke blir mere veiutbygging dersom bompenger fjernes, vei- og bensinavgift reduseres og skattenivået senkes!

Med digitaliseringen fikk vi enda en utfordring – kommentarfelter, facebook, tvitter osv har gitt de tilbakestående et talerør! Konspiratørene når ut til et bredere publikum og de kunnskapsløses hylekor blir større for hver dag!
For eksempel var det for en tid tilbake en dame i kommentarfeltet som mente at de som ikke feirer jul, burde og skulle betale full skatt i desember i en oppfatning om at dette er ekstra penger vi bare får fordi skatteetaten er litt snillere i desember.
Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte?!

Jeg er helt overbevist om at dere kan gå inn på vg.no akkurat nå, finne en tilfeldig sak, åpne kommentarfeltet og i løpet av de første ti innleggene finne noe som er totalt blottet for fakta og kunnskap!

Som her:
"Bruker de skattepengene våre til dette fjaset? Eller er det sukkeravgiften som skal dekke det opp?"
Dette handler om Hagens ønske om en plass i nobelkomiteen.
God dag mann økseskaft!

Jeg forstår at ikke alle faller inn under idiotiens paraply, men for argumentasjonens skyld er det lettest å skjære alle over en kam – ja, for det er slik utrykket går.
Det stammer fra frisørnæringen og handler om å skjære alle hårene OVER én kam – ikke under, ved siden eller andre preposisjoner!
Det er heller ei flere kammer eller andre involverte objekter!

Så til den oppvoksende generasjon vil jeg si følgende: prøv å få med dere noe på skolen og ellers i livet, for når dere på et eller annet tidspunkt skal knyte den berømte knuten er faktisk kunnskap og evne til refleksjon attraktive egenskaper å ha!

Kunnskap er sexy!

#aftenposten #kunnskap #uvitenhet #ordtak #22juli #alleoverenkam #kommentarfelt #vg