5G… Waiting to install!

Så var det endelig min tur. Min tur til å la Bill Gates og Teleoperatørene ta fullstendig kontroll over livet mitt ved hjelp av mikroskopiske sporingsbrikker kamuflert som vaksinasjon mot en ikke-eksisterende sykdom!

Hvis du tror på det overnevnte, kommer du til å bli skuffet over det følgende!

For nei, jeg tror ikke på det. Like lite som jeg tror at jorda er flat eller at verden styres av hvite mus!

Men det jeg desverre må forholde meg til er at det finnes folk der ute som faktisk tror på det og derfor ikke vil la seg vaksinere!

Og nei, jeg er ikke naiv… jeg tror ikke at det er risikofritt. Det kan forekomme senvirkninger og det kan på sikt være skadelig, men dersom vi skal få tilbake et normalt liv er det en nødvendig risiko. Jeg tørr vedde på at de som ikke er villig til å ta denne risikoen tar større og mere unødvendige sjanser hver eneste dag – bilkjøring, sykling, krysse gata, for å nevne noen. Vi bedriver alle med kognitiv dissonans på et eller annet nivå – jeg snuser enda jeg vet at det på ingen måte er helsefremmende.

Jeg er heller ikke redd for å bli syk, men det finnes faktisk andre som ikke tåler dette viruset samtidig som de av ulike årsaker ikke KAN ta vaksinen. Derfor er det opp til resten av oss å besørge flokkimunitet – til og med meg med sprøyteskrekk.

Det finnes en høyst reell mulighet for at jeg besvimer, men det er ikke fordi en av verdens rikeste menn forteller Telia at det skal skje!

Dugnad? Hvilken dugnad?

“Dugnad er frivillig, ubetalt arbeid som blir gjort i ein fellesskap”. -SNL.

Kanskje det er på tide å omdefinere, eller eventuelt spisse, denne?!

“Dugnad er delvis frivillig arbeid som pålegges noen få, slik at også de andre kan sanke fruktene”.

Senest i dag kunne man i aftenposten lese om denne dugnaden vi er så glade i å snakke om. Vi har visst en høyere dugnadsånd i Norge enn i f.eks Sverige som forskningen og artikkelen fokuserte på. Der Sverige fokuserer på individed, påstås det at vi i Norge har en langt dypere kollektivistisk tankegang… men har vi egentlig det?

Når det er dugnad i barnehagen, borettslaget eller idrettsforeningen er det gjerne de samme som stiller opp hver gang, mens resten trekker ned rullegardiner og later som de ikke er hjemme. I ettertid nyter de godt av nyfeide gater, nymalt barnehage, pene utearealer og mye mere vel vitende om at de ikke har løfret en finger for å bidra. Og vel vitende om at det “er jo alltid noen som stiller opp” vil de aldri risikere det motsatte.

Slik føles det også når det snakkes om nasjonale dugnader. Vi må ikke klage, men akseptere at enkelte vilkår blir dårligere for alles beste. Men blir de det? Gjelder det alle?

Vi har nå bedrevet en pandemistyrt “dugnad” i over et år. Vi har ventet på løsninger, vaksiner og så videre med en langt større tålmodighet enn vi kanskje burde. Jeg, som 34åring, har akseptert at min vaksinepossisjon har fungert på samme måte som kundeservice hos Telenor; “du rykker stadig bakover i køen, vennligst vent”. De døende må prioriteres, du må vente! Russen må prioriteres, du må vente! Ingen yrkesgrupper skal prioriteres, det er snart din tur uansett! Men vent… Stortinget må prioriteres, men DU, du må vente (den siste forbigikk jeg ikke i stillhet)! https://detsvartehull.blogg.no/fy-faen-erna.html. Dugnag? Nei tror ikke det!

Dagligvarebutikkene har vært med på dugnaden, det er det liten tvil om. Men bare de ansatte på gulvet. For mens fortjenesten til de store matvarekjedene har skutt i været grunnet fraværet av grensehandel har matvareprisene gått opp grunnet økt råvarepris (hevdes det). Dugnad? Ikke faen!

Når studenter mistet deltidsjobber pga permiteringer, nedstenging og oppsigelser kom regjeringen på banen og tilbød ett tilleggsLÅN som kompensasjon for tapt inntekt. Som annet studielån skal dette selvfølgelig betales tilbake… med renter! Samtidig pumper kulturdepartementet ut millioner av kroner til artister som har tapt eller redusert inntekt siste året pga avlyste konserter/turneer. Så hvis du har en bijobb og tjener 100000 kan vi tilby deg et lite lån som vi skal ha tilbake, men hvis du har tapt fremtidig millionlønn så gir vi deg det! Logisk? Nei. Dugnad? NEI!

Vi er alle enige om at Wizzair er noe dritt… med lave lønninger, forbud mot fagorganisering osv. Men Norwegian applauderer vi… det er norskt, verdiskapende og bidrar til mange arbeidsplasser. De ble gitt støtte for å overleve i en tid der reiser bare er en drøm i det fjerne, men samtidig som en haug av ansatte er permittert valgte de å utbetale millionbonuser til ledelsen med argumentet at det ikke var de samme pengene som de hadde fått av staten! Juridisk sett vil jeg tro de har funnet et smutthull som gjør at det stemmer og er i overenstemmelse med avtalen. Men det er særdeles umusikalsk, og staten bør gjøre alt i sin makt for å kreve tilskuddet de ga tilbake igjen!

Og er det dugnad? HEEEEELL NO!!!!

Jeg håper så inderlig at summen av det siste året synes når vi kommer til september og valg. For hvis noen høytstående politiker igjen nevner ordet dugnad uten en bedre ballansering av byrdene kan man bare glemme min deltagelse!

Når idiotene tar over!

I 1999 lanserte David Dunning og Justin Kruger sin teori, som kort kan oppsummeres som følgende; «de som er inkompetente vil ha liten innsikt i sin egen inkompetanse».

Siden den tid har vi opplevd en eksplosjon av informasjon kalt internett og dets utvikling. De fleste har i dag en smarttelefon, ett nettbrett og en pc, og har dermed all informasjon tilgjengelig til en hver tid! Så hvorfor benyttes den ikke?

Som kommentarfelthore ser jeg daglig Dunning-Kruger-effekten satt i system, og når du har holdt på med slikt horeri over tid begynner man å feste seg ved enkelte navn som går igjen… og igjen… og igjen!

Den manglende evnen til å se sin egen utilstrekkelighet og inkompetanse er rett og slett fascinerende… det burde (om det ikke er det allerede) vært et eget sosialt studie!

Og de som ikke kan noe, de uttaler seg om ALT! Det baseres ofte, virker det som, på en overskrift de har plukket opp uten en gang å lese ingressen! “Ekspertisen” på alt fra vindmøller og fornybar energi til vaksineskepsis og konspirasjonsteorier deles med alle som vil lese, og kommer det saklige motsvar forankret i faktisk kunnskap sitter klovneemojiene løst.

Etter rettsaken mot Derek Chauvin dukket en sånn diskusjonstråd opp på min facebook. Diskusjonen gikk i hovedsak ut på om det var uaktsomt eller overlagt drap det var snakk om. Begge deler er feil, noe jeg valgte å påpeke ved å si at drapet var forsettlig noe Chauvin også ble dømt for. Svaret jeg igjen fikk var at forsettlig og overlagt var det samme. Og da jeg rolig forsøkte å korrigere denne feilen fikk jeg som svar at; dette hadde jeg googlet, for jeg kunne umulig vite dette fra før.

Altså er ikke den inkompetente kun ute av stand til å se sin egen inkompetanse, det antas også fra nevnte hold at alle andre er like inkompetente.

Når du setter sammen antagelsen om at alle er inkompetente med at folk ikke søker etter kunnskap før de skriker ut forstår jeg at konspirasjonsteorier oppstår og at folk faktisk tror koronavaksinene er sporingssystemer kamuflert som medisin for å kontrollere oss gjennom det nyeste telesystemet – det er jo ikke mulig å ocerbevise dem om noe annet!

Dette er bare et eksempel, men Fredrik Solvang sa også i Folkeopplysningen at dersom de står mellom to eksperter der den ene har maksimal kunnskap mens den andre mangler mye, velger de sistnevnte dersom dens karisma og formidlingsevne er god!

Det er også lett å trekke en ganske så rett linje til rosabloggere (“influensere”), rikssynsere, dagens samfunnsdebatanter med flere. Pga store følgerskarer på sosiale medier får de formidlet sitt manglende kunnskapsnivå til så mange mennesker at det blir en sannhet! De har til og med sin egen prisutdeling der de årlig hyller den som har spydd ut mest kunnskapsløst svada og forpestet flest mulig unge mennesker med sin ikk-eksisterende kunnskap om… ja du gjettet riktig… ALT!

At Charter-Svein og Lothepus plutselig skal sitte i debatten og fiskutere vaksiner og smitteverntiltak blir hengende som et symbol på det intelektuelle forfallet vi daglig både aksepterer og deltar i!

Det virker ikke som kunnskap lenger er noe vi verdsetter ettersom den er så lett tilgjengelig! Men hvis den ikke brukes betyr tilgjengelighet svært lite.

Så neste gang du er på nett… prøv en fagartikkel, les deg opp på partiprogrammer inn mot valget eller gjør noe annet fornuftig. Verden gir faktisk faen i hvilken type vaffel du er, hvilket pornoskuespillernavn du hadde hatt (basert på siste film og fargen på t-skjorta di) eller hvilken potettype som matcher din personlighet!