Når far “føder”.

Nei, jeg heter ikke Per Arne Zachariassen, og jeg har ikke fått noe brev fra en NAV-ansatt med null kunnskap innenfor biologifeltet!

Tro allikevel ikke at vi ikke har vært borti inkompetens.
Fredag 19.01 var vi inne for en kontroll… ultralyd og målinger ble tatt, og lengden ble estimert til 50cm og 3100g.
Vårt lille "mirakel" var tydeligvis bekymret for sommerkroppen 2018 og klarte å slanke bort ca. 30% vekt og skrelle av 5cm på lengden før han kom med et brak natt til 23.01.
Jeg forstår at et estimat ikke er helt presist, men når feilmarginen er 30% kan de like godt si at de ikke har den grønneste anelse!

Og bare så det er sagt – anførselstegnene rundt mirakel er bevisst da jeg ikke anerkjenner fødsel som et mirakel, eller anerkjenner mirakler for den saks skyld!
Vår egen eksistens er et levende bevis på at vellykkede fødsler har forekommet siden vår arts opprinnelse!
Derfor kan det ikke sammenlignes med forhistorisk vannsport eller dyptgående spirituelle samtaler med bråtebrann!

Uansett; fars rolle i en fødsel er moralsk støtte… og that’s it!
Jeg fikk blant annet i oppgave "å passe på dyna".
Som alle ville gjort i en slik situasjon tok jeg oppgaven med det største alvor og en seriøsitet som skulle tilsi at det var jordas siste vannreserve jeg passet på!
I retrospekt må jeg innrømme at jeg ser noen trekk fra læreboka i skadestedsledelse i det hele. Der lærer man blant annet å gi folk i sjokk (på f.eks bilulykker) en konkret oppgave slik at de ikke flyr i veien eller vandrer av gårde. Det kan være å passe på et tre, telle passerende biler eller noe annet totalt irrelevant for situasjonen – som å passe på en dyne i et rom på 20kvm med seks voksne mennesker til stede!
Hva skal skje med den dyna?

Som et tips til kommende menn i samme situasjon anbefaler jeg også å ha på sko, slik at det ikke spiller noen rolle når du tråkker på den glassampullen. I situasjonen forventer jeg ingen sympati der jeg plukket glass ute av helen. Det var bare så totalt unødvendig!
Og pakk med masse klær… de to dagene har i skrivende stumd blitt til seks, og ettersom fødselsvekt tydeligvis er HELT UMULIG å anslå er det like greit å pakke for jordomseiling med en gang!

Jeg må også si at vi blir veldig godt ivaretatt her på Kalnes, og det er for meg liten tvil om hvilken type mennesker som søker seg til slike yrker. Det er de empatiske, omsorgsfulle og varme… uten et eneste lite snev av pragmatisk tankegang for noe som helst.
For er det strengt tatt nødvendig å vekke meg for å si at du kommer og vekker meg om ti minutter som en omvendt slumrende vekkerklokke? 🤔
Vi har allerede en vekkerklokke som "screams bloody murder" ved den minste misnøye!

Og pakk med smokk… jeg nominerer herved oppfinneren av smokken til nobels fredspris.
Vi pakket ikke med det, så vårt sjarmtroll må enn så lenge nøye seg med pappas lillefinger, ettersom sykehusapoteket holder steng på lørdager!

Og til slutt en liten irritasjon i det hele… Easy Park.
Jeg er ikke en av de som har en sterk mening om at parkering på sykehus bør være gratis. Men at et privat selskap skal kunne profittere på parkering for innlagte på lik linje med besøkende er for meg relativt forkastelig!
Burde ikke den fortjenesten gått til sykehuset, kommunen eller fylket?
I hvertfall tilbake til det offentlige!

Nå skal vi uansett kose oss videre med vårt nye tilskudd til familien, og krysse fingrene for at hjemreisen er rett rundt hjørnet slik at far slipper brakkesyke og hudløse lillefingre!

#babylykke #baby #fødsel #barsel #sykehus #kalnes #lege #jordmor #far #feil #smokk #lillefinger #easypark #vekkerklokke

Ulv, ulv og mere ulv!

Jeg har for lengst innsett at jeg ikke hadde noe å si i ulvedebatten ettersom min bostedsadresse var innenfor ring 1… det faktum at jeg nå har flyttet til Moss hjelper sansynligvis forsvinnende lite selvom jeg i og for seg har kommet nærmere ulven!
Jeg er fortsatt for ulv btw!

Uansett om jeg har stemmerett eller ikke, har jeg skrevet om temaet før da det ble ramaskrik fra bøndene ettersom ulven var avbildet på Tines julekartong… ja, vi snakker om melk!
Det innlegget kan leses her!

I fredagens Nytt på Nytt var FrPs nobelkandidat Carl Ivar gjest, og i forbindelse med saken om felling av ulv uttalte han følgende; “på 60 og 70 tallet hadde vi ikke ulv i Norge og det gikk fint”!
Det stemmer i og for seg at vi ikke hadde mye ulv i Norge på den tiden… men hvorfor?
Joda… vi så godt som utryddet den, for så å frede den i 1971!

Argumentene mot ulv er mange… enda angrep på mennesker er så sjelden at man kan kalle de ikke-eksisterende brukes frykten for barna  som et argument.
Sauen tas av ulv er et annet!

Med den logikken bør vi forby biltrafikk, skarpe gjenstander og egentlig det meste annet som innebærer en viss form for risiko!

Det var egentlig ikke det som var dagens brannfakkel, men jeg klarer ikke la være å irritere meg over slik ignorans og mangel på kunnskap!

Tilbake til det egentlige temaet:
Bøndene har fått en ny fiende… kampanjen mot Tine gikk tydeligvis ikke sånn all verden, så en ny nemesis måtte graves frem med lupe og fosilkost… nemlig Stormberg!
Turtøyprodusenten har, som vi kunne lese i vg 03.01.18 inngått et samarbeid med WWF!

"WWF Verdens naturfond retter innsatsen mot å bevare natur både i Norge og i andre land. I Norge jobber vi for å bevare naturverdier og biologisk mangfold i hav- og kystområder, i skogene, i innsjøer og elver og i fjellet".
Hvilken gjennomført ondskap… og for et hån mot bøndene… eller? 🤔

Hvem kunne gjettet at en TURTØYprodusent kunne tenke på å inngå et samarbeid med en slik djevelsk organisasjon?
Samtidig er det jo ikke vanskelig å gjette på at de, med den agendaen, ikke er utelukkende positive til felling av 42 ulv?!

Det oppfordres også til å kaste og brenne allerede tilegnede produkter fra Stormberg, og jeg må si at svaret fra eier Steinar J. Olsen er fantastisk; "Samtidig oppfordrer han de som vil boikotte Stormberg om å heller gi klærne til gjenbruk enn å kaste eller brenne dem".

Som nevnt innledningsvis kan jeg erkjenne at stemmeretten min vedrørende ulv i utgangspunktet faller for døve ører… men kjære bønder: finn på noe av verdi. En boikott av melk og allværsjakke kommer neppe til å hjelpe dere noe som helst!
Det får dere utelukkende til å fremstå som barnslige, sutrete og uvitende idioter!

Og hvis jeg ikke har fått formidlet det enda:
LA ULVEN LEVE, for ulver er ålreite dyr!

#ulv #bønder #stormberg #wwf #turtøy #boikott #brenne #tenkgrønt #resirkuler #gjenbruk #carlihagen #uvitenhet #utryddet #60tallet #hysj

Hund eller fyrverkeri?

Godt nytt år! 😊

I år som i fjor, og sannsynligvis året før ble det i uken opp mot nyttår trykket flere artikler om fyrverkeri!
De handlet dog ikke om nødvendigheten av å bokstavelig talt brenne opp flere millioner kroner på ti minutter!
Ei heller om graden av forsvarlighet rundt kombinasjonen 2.5 i promille og eksplosiver!

Langt viktigere enn personers sikkerhet, brannfare og gedigen pengesløsing er våre firbeinte venner!

Altså… JEG må ta hensyn til at DU har anskaffet hund fordi den KAN være redd for høye lyder? … eeeeh… NEI!
Som de fleste vet har de aller fleste hunder god hørsel. Alikevel var det visstnok nødvendig med en studie som viser at hunder er lydsensitive. Thank you captain obvious!
Studien viser videre at ca. 23 prosent av hunder faktisk reagerer på fyrverkeri… noe som i og for seg er en ganske stor andel!
Til sammenligning anslås det at ca. 20 prosent av norges befolkning sliter med pollenallergi…
Det betyr alikevel ikke at vi asfalterer hver gressflekk og kapper ned hvert bjørketre!
Alt det betyr er at de som lider av allergi må ta enkelte forhåndsregler som vi andre slipper!
På samme måte må nok dere som “lider” av hundeeierskap ta deres forhåndsregler – reis bort, medisiner, lydisoler et rom i huset, I don’t care!
Jobben er uansett deres!

Samtidig skal det også nevnes at enkelte av dere påfører hele nabolaget et irritasjonsmoment med dere firbente som bjeffer på postmannen, biler som kjører forbi og nordavinden hvis månen står i rett posisjon til karlsvogna!

Det finnes sikkert en haug med grunner til å forby/slutte med fyrverkeri, men skvetne hunder er ikke en av de!

#fyrverkeri #nyttårsaften #2018 #hund #forbud #redd #bråk #penger #allergi #pollen