Kjære Sophie Elise!

Og alle andre såkalte influensere; lær dere å bære det ansvaret dere har i den posisjonen vi som samfunn desverre har gitt dere!

Man skal stille seg ganske ignorant til nyhetsformidling dersom man ikke har fått med seg den pågående debatten om kroppsidealer og kosmetiske justeringer. Mitt problem er i ingen grad hva dere selv velger å gjennomgå, men heller det press dere legger på deres leserskare som hovedsaklig består av unge mennesker uten fullt utviklet frontallapp.

For uten å ha sett videoen der kritikken ytres, så er den berettiget!

Sophie Elise svarer kritikken med å kritisere kritikeren for å ikke ha kommet direkte til henne. Men bør ikke kritikkverdige uttalelser i offentligheten kritiseres nettopp offentlig? Ingen forventer at Jonas skal ta en telefon til Erna for å uttrykke misnøye over statsbudsjettet. Slik er det å være en offentlig person i 2019, og tåler du det dårlig må du faktisk trekke deg!

Videre legger selvfølgelig toppbloggeren seg flat, noe som er mere populært enn noensinne. For da skal alt være greit?! Men det handler ikke om denne ene gangen da du farget hodebunnen med blekk på grunn av unaturlig hårfeste. Meg bekjent er det ikke første gang nevnte blogger kritiseres for lignende, og når hun da igjen (og igjen) tråkker i salaten viser det at det er noe vesentlig og prinsipielt som ikke har nådd gjennom.

Sophie; “DU SKAPER OG/ELLER FORSTERKER KOMPLEKSER SOM IKKE FINNES”!

Det handler på ingen måte om denne ene gangen, men om måten du skaper et fiktivt bilde av perfeksjon. Da spiller del liten rolle om det gjelder restilan i leppene, silikon i puppene, ballongknutebleking eller løsvipper. Du promoterer et uoppnåelig kroppsideal for usikker ungdom tidlig i tenårene som kanskje ikke hadde et problem med sitt eget hårfeste eller at kaviarstjerna ikke er platinablondt!

Tidlig i rosabloggernes eksistens mottok de ofte skryt for åpenhet og for å gi denne usikkerheten et ansikt utad, men er det heldig? Er det heldig når to suicidale er enige om at livet suger?

Og det er litt det jeg føler er essensen her. Personlig tror jeg (uten verifiserte fakta) at tallene som ble presentert i starten av debatten på NRK er så høye mye grunnet influenserne. Og for hver enkelte de kanskje har hjulpet opp av grøfta har mange flere kjørt rett uti.

Så kjære rosabloggere (influensere), dere har desverre kommet for å bli. Så her er min oppfordring til dere: vær deres innflytelse bevisst, og vær også klar over hvem denne påvirker! Hovedvekten av deres lesere er nemlig ikke selvsikre mennesker i 30 og 40 årene!

Fordelene med småbarn!

Når Erna oppfordrer folk, og da i hovedsak kvinner, til å få flere barn renner det ofte over av negativitet. Ulempene, spesielt de økonomiske nevnes i diverse kommentarfelt, kronikker og leserinnlegg. Jeg har sågar vært en av kritikerne til uttalelsene, og jeg vil påstå med rette.

Men etter et drøyt år som pappa og nærmere tre måneder i permisjon har jeg fått et litt mere nyansert syn på det. Jeg klarer nemlig nå å se de uttalige fordelene disse småtrollene bringer med seg!

Nei jeg skal ikke ramse opp floskler og politisk korrekt tull som at livet får en ny mening og lignende, men heller de dagligdagse tingene.

Jeg er et b-menneske som trolig burde vært plassert mye lengre ut i alfabetet. Den vanligste “kritikken” man møter fra bokstaven før er at man får så lite ut av dagen. Men barn har jeg blitt et påtvunget a-menneske om morgenen, men jeg har beholdt b-preget om kvelden – altså får jeg SÅ mye ut av dagen, hver dag, hver uke, hele året!

Det er ikke lenger noe poeng å glede seg til helg – hver dag er nemlig helt! Eventuelt kan det sies at hver dag er nok en tirsdag dersom man, i motsetning til meg, er en “glasset er halvtomt”-type! Konklusjonen er at hver dag medbringer samme nivå av glede 😊

Etter barnets inntog i hjemmet trenger man heller ikke bekymre seg for hva man har på seg. I løpet av den første våkne timen er det uansett dekket av sikkel, snørr, grøt, juice, melk og så videre. Barn fjerner altså det motepresset jeg hører at enkelte føler på.

De er også fungerende slankere da de mer enn gjerne skal ha mat av din tallerken selv om de er i besittelse av nøyaktig det samme på sin. Og når de er ferdige er du også det fordi du må sørge for at krabaten(e) ikke skader seg eller raserer huset under porsjon to. Den er uansett blitt kald, så det er ikke så farlig!

Det er slutt på å lure på hvor ferien skal legges, for det har man ikke råd til alikevel. De pengene skal spares til en regnværsdag. Eller regntøy som det kalles på foreldrespråket! Eventuelt alt annet det kreves dobbelt av til barnehagen (min starter i august).

Når det kommer til rydding må man selvfølgelig fire noe på standarden, men når man har funnet den er dette noe man klarer hver dag ettersom for eksempel støvsugeren har fått permanent plass midt i stuen for tilgjengelighetsgrunner.

Når man ser alle disse fordelene samlet kan jeg ikke skjønne at folk får færre og færre barn – de må da øke proporsjonalt med antallet smårollinger?!

 

 

 

Gratulerer med overstått!

I går, 8 mars, gikk den årlige kvinnedagen av stabelen.

Selve målet med denne dagen, end-gamet for “bevegelsen”, det ønskede sluttresultatet må vel være at behovet for en egen kvinnedag skal opphøre å eksistere.

Men desverre er det slik at 2018 og starten av 2019 beviser at behovet er enormt – kanskje større enn på lenge!

Jeg har tidligere, ved flere anledninger, utrykt misnøye ovenfor enkelte aspekter ved metookampanjen. Men det betyr ikke at jeg ser på et økt fokus på problemene som nødvendig.

De nylig benyttede politiske forhandlingskortene er flere bevis på at menn fortsatt har en oppfatning av at de (vi) vet og kan best! Når det kommer til abortsaken vil jeg komme med et forslag; ingen livmor, ingen stemmerett!

Jeg vil kalle det et mere graverende overgrep enn mange av metoo sakene at hvite menn 40+ skal avgjøre kvinners selvråderett over egen kropp.

På toppen av dette har vi en statsminister med vel overstått småbarnsfase som oppfordrer alle ANDRE kvinner å få flere barn samtidig som hennes vaklende regjering stadig gjør det mere økonomisk utfordrende! Og er det ikke på tide at vi lar kvinner avgjøre selv uten å tre dårlig samvittighet og ansvar for velferdsstatens overlevelse ned på deres skuldre?

Og metoo… det blir aldri nok, samtidig som det allerede har blitt for mye. Det skal, bør og må slås hardt ned på seksuell trakasering, kjønnsdiskriminering og lignende. Men vi må samtidig passe på begrepene som nevnt over ikke blir så vannet ut at de til slutt ikke betyr noe! For hvis vi ender opp der vil vi heller ikke få slutt på det som faktisk er grove overtramp… de vil ende opp som nok et ledd i medias klikkhoreri og desverre bli forbigått i en stillhet vi som samfunn ikke kan tillate. Samtidig vil utvanningen føre til at disse reelle ofrene igjen blir ofre – for hat, sjikane og utsatt for nye verbale overgrep!

Etter hva jeg har erfart, har menn og kvinner blitt to motpoler som står på hver sin barrikade enda (jeg håper) de fleste av oss er enige om at tilfellene er uakseptable.

Samtidig vil jeg hevde at begrepet likestilling altfor ofte blir omgjort til likhet – hvorfor det? Hvorfor kan vi ikke bygge på, og lære av hverandres styrker? Hvorfor kan vi ikke akseptere at kvinner (generelt) besitter andre kvaliteter og egenskaper enn menn? Det samme gjelder innad i kjønnene. Vi må alle jobbe med våre svakheter, utvikle våre ferdigheter, perfeksjonere våre kvaliteter og lære av hverandre!

Dette er ting vi kan bruke i både arbeids- og privatlivet. For eksempel er jeg langt mere rasjonelt anlagt en den mest fantastiske kvinnen jeg vet om – min kone, noe jeg håper hun føler hun kan dra nytte av! Samtidig er hun den mest emosjonelt tilstedeværende og beste lytteren jeg kan tenke meg, noe jeg kan lære og dra nytte av ettersom jeg er langt vassere på mono- enn dialog! Overnevnte vet hun sansynligvis ikke da kvinner på generelt grunnlag er mindre selvhevdende, og sjeldnere enn menn befinner seg på idiotfjellet til Dunning-Kruger!

Men uansett:

Vi skal akseptere forskjeller, ikke forskjellsbehandling!

Vi skal verdsette ulikhet, men aldri tollerere diskriminering!

Og frem til vi kan føde selv skal vi styre kluten, prøve å ikke gå i veien og holde pent kjeft når det kommer til kvinnens kropp!

Gratulerer med kvinnedagen!

#8mars #kvinnedagen #likestilling #metoo #abort #politikk #selvråderett #egenkropp #kropp #kvinner #menn #diskriminering

Trump må få muren sin!

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette, men nå må Donald få muren sin.

Den bør dog bli høyere, tykkere, mere ugjennomtrengelig og ikke minst må den plasseres et annet sted!

Den trenger ingen port og bør plasseres rundt miniputtstaten i Roma – altså Vatikanstaten!

Jeg slår ikke akkurat inn godt lukkede, eller låste, dører med påstanden om at nevnte stat og statens styrende religiøse maktelite ikke akkurat har oppført seg eksemplarisk mot unge gutter opp i gjennom.

I slutten av februar toppet faenskapet seg. Mannen som har uttalt at én abort er værre enn overgrep mot barn. Mannen som har brukt store deler av livet på å aktivt dekke over overgrep begått av den katolske kirken, noe som ble belønnet med en sang av Tim Minchin i 2016, er dømt for overgrep mot barn – kardinal George Pell!

Han engasjerer en advokat som bruker ordene “just plain vanilla sex” for å forklare/legalisere overgrepene utført. Puh… load of my mind! Jeg var nemlig først mest bekymret for typen sex som ble utført mot barna. Dernest var ordbruken til nevnte advokat viktig for meg.

Det er for meg liten tvil om at noen menn i uniform bør ta en titt på denne advokatens datamaskin!

Pave Frans måtte selvfølgelig uttale seg i kjølvannet av disse hendelsene, og han hadde så mange alternative uttalelser som hadde vært greie. Men neida… han valgte vanlig religiøst piss; “these men have become tools of satan”!

Man ser stadig at kriminelle sier ting som “det var ikke meg” eller skylder på andre. Men la nå for faen Skybert være i fred da! Tenk om alle kriminelle skulle begynne å skylde på fiktive skikkelser?! Uttalelsen til Frans er jo bare tidenes slappeste forsøk på ansvarsfraskrivelse!

 

Så det er her Donald bør komme med muren sin og hermetisk lukke Vatikanet (jeg kan ofre en kirke eller tre), så kan vi lage et eget pedofengsel! Som kjent forekommer det voldtekter i fengsel, og da kan de jo bare kalle hverandre “tools of satan”!

 

#vatikanet #kirke #mur #fengsel #overgrep