ELLEVE dager med Trump!

God formiddag!

Ukas værste dag er halvveis og en mann (med rette) får fortsatt overskrifter, elleve dager etter innsettelsen!

Jeg kjenner på det faktum at rett etter valget hadde et ganske ambivalent forhold til det faktum at Trump skulle lede verdens mektigste land!
Når alt kommer til alt er han jo demokratisk valgt. Det amerikanske folk stemte slik de gjorde og må nå høste “fruktene” av sin avgjørelse.
Ca halve Norges befolkning har hatt det samme dilemmaet de siste fire årene med FrP i regjering.
Jeg trekker ingen link mellom Trump og Norges høyreving, men opposisjon er det samme uansett!
I USA er det jo også slik, vil flere påstå, at også demokratene er mere høyrevridd enn noe parti (av betydning) vi har her i landet! Kanskje hadde Hillary vært “the lesser evil”, men jeg var i utgangspunktet svært skeptisk også til henne!

Men kanskje er det greit å ha et ambivalent forhold til presidenten i et land, der mine tanker og følelser for landet er de samme. For USA er uten tvil et fantastisk, interessant og variert land. Men det er også på mange måter bakvendtland… landet der ingen regel ikke har et unntak. For eksempel må du godkjennes for å kjøpe våpen i butikk, men på messer kan du få kjøpt alt kontant uten å engang gi fra deg navnet ditt! Og ammunisjon… ja, det selges over disk på Wall Mart.
Det er landet der pupper på tv må sensureres, mens porno produseres over en lav sko!
Banning fordømmes, mens vold er familieunderholdning!
Det er landet der den mest solgte leken til barn for noen år siden var en dukke som satt i den elektriske stol… det er alt i alt vanskelig å la være å måpe!

Så tilbake til lederen av dette sirkuset… ingen president, meg bekjent, har skrevet navnet sitt hyppigere i løpet av elleve dager. Han signerer ordre i hytt å gevær og sørger med det for å provosere frem reaksjoner hos sine motstandere. USA har fått en president som styrer landet som en bedrift mot profitt, uten hensyn til hvilke tær han tråkker på… hans slagord videreføres på en måte – “you’re fired”! Han “sparker” de svakeste leddene i samfunnet… problemet er bare at det også er han selv som definerer hvem disse er!
Foreløpig har det rammet muslimer hardest, og argumentet er ivaretagelse av rikets sikkerhet. Det kan vanskelig stikkes under en stol at enkelte terrorister er muslimer, men det kan ikke snus på hodet! Muslimer er ikke terrorister… og hvordan ser man for seg at stigmatisering av 1,5 milliarder mennesker vil føre til færre ekstremister? De som blir ekstreme, uavhengig av retning, er de som mangler tilhørighet og blir skjøvet ut i kulda… da hjelper det ikke å dytte flere over stupet! Så når Trump snakker om rikets sikkerhet tror jeg tiltakene han har satt i verk kommer til å virke mot sin hensikt!

The Donald har også signert en presidentordre der støtte til informasjon om abort utgår med høye kneløft… er det ikke rart at menn skal bestemme alt i en slik sak? Det er kanskje ikke så rart med tanke på kilden, som gjennom en rekke uttalelser beviser at han ser på kvinner som underdannige. “Grab’em by the pussy” og forslag til straff for kvinner som tar abort er bare noen eksempler!

Hans forhold til NATO er jo også et problemområde… problemet er jo at forholdet avgjøres av hvilken ben han stod opp med den aktuelle dagen! Og slik tror jeg det kan bli i mange sammenhenger… hans dagshumør avgjør viktige saker. Kanskje ikke helt heldig?
For meg virker det som om han står med jord til knærne og spar for harde livet!!

Hovedproblemet med hele settingen er jo kanskje at det er et så stort og mektig lang at alle på en eller annen måte må forholde seg til dem… til sammenligning er jo Duterte ganske mange hakk over i galskap, men Filippinene har ikke like stor betydning på verdensbasis!

Når jeg sa innledningsvis at jeg hadde et ambivalent forhold til Donald Trump, kan jeg nå si at det har gått over… og det tok ca ti dager!

#trump #ambivalent #notsomuch #makeamericagreatagain #usa #kvinnefiendtlig #muslimfiendtlig #abort

En seier for alle!

Hei!

Så var det en ny uke og det er godt å se at noen uker kan starte med en gladsak i VG!
Homofile kan gifte seg i kirken… det var faen meg på tide!!

Allikevel skal noen forpeste kommentarfelter, facebook og andre plattformer med motstand mot dette… why?
Personlig fremstår det for meg som rart at en gutt forelsker seg i en gutt… rart, IKKE feil! Rart fordi jeg ikke klarer å forestille meg det for min egen del!
Til sammenligning er det like uforståelig for meg å forkaste fornuft, forskning, og rasjonalitet til fordel for tro! En tro som bygger på nestekjærlighet, medmenneskelighet og godhet, men samtidig fordømmer alle som er “annerledes”.

“La den uten skyld kaste den første stenen”. Kanskje flere burde latt stenene ligge?! Mine rettes mot de som kaster!

Det har blitt sagt at Jehovas vitner er et fint sted for pedofile… der skal ting “løses” intert og feies under teppe! Men homofile skal de åpenlyst fordømme?!
Den katolske kirken fordømmer homofile og er motstandere av abort… hva med alt grums som har blitt rullet opp innad? Systematisk misbruk av gutter som de i tillegg har jobbet aktivt for å dekke over… hva faen? Vi kan trygt ta fra dem steinene også!!

Og hvorfor skal de fordømmes? Jo, det står i en utdatert bok med ukjent opphav etter en selektiv sammensetning!
“Gud har sagt det”. Snakker vi da om den samme sadisten som ba Abraham drepe sin egen sønn for å teste troen hans?
Snakker vi da om narsisisten som krever underkastelse for å unngå å brenne i evig tid?
Gud er jo ikke god… han/hun/det er psykopat med et helt enormt ego!
Se på all elendighet rundt om i verden… hvor er guds godhet?

Og tilbake til den loslitte boka det ropes om. Faen så mye motbydelig det står der som vi ifølge tilhengerne må tolke utifra tiden. Hvorfor skal dere velge hva som skal tolkes utifra tiden?

Hvorfor vil homofile gifte seg i kirken? Spørsmålet er vel heller; Hvorfor vil noen gifte seg innenfor denne institusjonen med et “overhode” som fremmer forskjellsbehandling, undertrykkelse, dobbeltmoral og fordømmelse?
Homofile bør ha akkurat de samme rettighetene til å vies innenfor disse fire veggene! Og nå har de heldigvis, og ENDELIG fått det!

#llh #norskekirke #riktigretning #påtide #likerettigheter #bibelen #religion

Først meg selv… og så meg selv!

God fredag!

Som overskriften sier vil jeg i dag skrive noen ord om egoisme… ikke nødvendigvis det som slår en først, men en mere samfunnbassert form av fenomenet!

I disse tider og langt bakover raser debatten om broforbindelse mellom Østfold (riktig side) og Vestfold (dere skjønner).
Alle parter er enige om at en forbindelse utover ferger som til stadighet dundrer i kaia er nødvendig,  men det er stor uenighet om hvordan det skal gjøres.
Broforbindelse til Jeløya må utelukkes ifølge de som bor der for det går utover dem. Jeg er forsåvidt enig i at løsningen er dårlig, men er det noen oppi det hele som klarer å være objektive?
Ingen er noengang objektive… vi er oss selv nærmest hele tiden, og i alle situasjoner!
De fleste vil ha en flyplass i nærheten med så stort flytilbud som mulig, men det må ikke ligge for nærme slinat jeg blir plaget av støyen! Det samme gjelder tog og motorvei.

Vi er alle klar over en enorm befolkningsvekst… sett dette sammen med stadig økende sentralisering og flytting til byene, så blir den eneste fornuftige løsningen å bygge i høyden!
Og de fleste er såpass joviale at de er for utbygging… men igjen tar de fleste et forbehold om at det ikke går utover en selv! Bygg gjerne blokker, men ikke ta min sjøutsikt eller ettermiddagssol!
Hele tiden skal hensyn tas og alle synes hensynet til en selv er viktigst…  men tro meg, på overordnet plan er DU piss i havet!

Alle forstår behovet for studentboliger, men alle vet også at sudenter fester. Så i mitt nabolag kan vi ikke ha det for det kan potensielt forstyrre nattesøvnen min!

Og bosetting av asylsøkere… vi jobber for og uttrykker at vi er for integrering, men mottaket må nok legges langt oppå fjellet eller uti skogen slik at boligprisene i mitt nabolag ikke synker. Så i en og samme setning jobber vi både for og i mot integrering!
Jeg må innrømme at jeg trakk en smule på smilebåndet for et drøyt år siden da planene om et mottak for enslige mindreårige asylsøkere på Montebello ble lagt frem. Den ene fjonge vestlantfruen etter den andre stod frem og fortalte omtrent tåredryppende at hun ikke lenger kom til å tørre å gå ut døra… altså, grow a fucking pair!!
Og hvertfall ikke si samtidig at du er tilhenger av et godt integreringsprogram… det er omtrent like langsiktig som å pisse i buksa når du fryser!

Og som de fleste sikkert forstår er statskassa bassert på inntekter… disse inntektene kommer i hovedsak gjennom skatter og avgifter. Når enkelte da skriker om for få sykehjemsplasser, for dårlig ivaretakelse av de eldre, manglende kulturtilbud og lignende blir det for dumt når de samme menneskene ønsker lavere skatt!
Alle vil ha bedre veier, men bare så lenge jeg slipper å betale for det! Så bompenger må bort for det rammer jo meg direkte!
I mitt tilfelle per nå ville en sånn type tankegang si at de må gjerne ta penger fra skolen for å bruke på veinettet. Jeg har jo ikke barn og får på den måten ikke glede av skattepengene mine… ikke er jeg syk heller!
Så hvor er min fortjeneste av skatten jeg betaler?
Den kommer den dagen jeg får barn som skal på skolen… eller den dagen jeg skulle bli syk utover 16 dager.
Personlig har jeg som overordnet mål å la så mye som mulig av mine skattepenger gå til andre… for jeg ønsker ikke å hå på NAV, være langtidssykemeldt eller noensinne pleietrengende!
Men jeg betaler med glede til fellesskapet slik at jeg har en forsikring dersom noe skulle skje!

Jeg mener ikke at hensyn ikke skal tas, men enkelte bør gjøre en innsats for å se litt lenger enn nesa rekker! Samfunnet er under stadig utvikling og vi må alle bidra med noe samtidig som andre ting må ofres!

Vi vil bo der vi ønsker, ha alt vi trenger i rolige, men samtidig urbane omgivelser… men bare hvis vi er skjermet for baksidene ved det urbane, kan velge våre naboer og beholde mest mulig av lønna vår selv! Får vi det sånn, da skal vi samarbeide!

Først meg selv, og så meg selv… og så min neste, hvis det kan tjene til mitt eget beste!

#førstmegselv #egoisme #subjektiv #utbygging #skatt #vei

Vi har det for bra i Norge!

God morgen!

La oss være enige om en ting – vi har det ganske så bra i dette landet!
Eller en noen uenige?
Allikevel er vi verdensmestere i klaging og sutring!
Er det ikke snart på tide å stikke fingeren i jorda og si; “stort bedre enn dette blir det ikke”!

På vei hjem til middag klages det over bensinprisene, mens man gladelig løper innom bensinstasjonen for å kjøpe 0,5 liter vann til 30 kroner eller en baconpølse med brus til 60.
Det å spise sunt er for dyrt samtidig som man gjerne spiser varmmat i kantina på jobb hver dag.

I lys av denne klagingen har en ny folkesport oppstått – “bli krenket”!
Foreløpig har denne sporten utviklet seg til å bli to grener, nemlig “selv bli krenket” og “krenket på vegne av…”. Jeg føler meg trygg på at det over tid vil utvikle seg til å bli flere underkategorier av krenking. Stafettkrenking for eksempel!

Siste storm i dette berømte vannglasset er da regissør Erik Poppe kysset en nrk-reporter på direkten. Hva skal man si om noe så forkastelig? I mitt hode skal man ikke si noenting, for det er ingenting å si!
Allikevel flommer kommentarfeltene over (overraskende nok flest menn) og begge parter må uttale seg i det vide og det brede om hva de synes om situasjonen. Når hverken Poppe eller reporteren legger noe mere i det, sitter det folk rundt i det langstrakte landet vårt og påtar seg ansvaret å mene noe på vegne av dem!
Folkens… det var et kyss i affekt! Et uttrykk for glede i en spesiell situasjon! I tillegg var de involverte to voksne mennesker og jeg er overbevist om at hun hadde klart å si ifra!
Hadde folk reagert hvis kjønnene hadde vært byttet?
Hadde folk reagert hvis reporteren også var en mann?
Neppe!
Men enkelte i samfunnet utrykker (og innrømmer) med sine uttalelser at de ser på kvinner som svake… mennesker som trenger beskyttelse! Hvordan skal vi komme fremover når de (kvinner) blir fratatt evnen til å reagere selv?
Og hvordan skal likestillingen bli bedre når selv de som hevder de respekterer kvinner ser på dem som svake?

Noen sammenligner til og med situasjonen med Trumps “grab’em by the pussy”- uttalelse. Jeg sliter med å finne linken… så hvis noen kan hjelpe meg der setter jeg (ikke) pris på det! På den ene siden har vi en daværende presidentkandidat som sier at menn kan gjøre hva de vil med kvinner, mens vi på den andre har en meget glad filmregissør som “feirer” en mulig Oscar-nominasjon!
Han har til og med beklaget dersom noe skulle føle det annerledes! NOEN? Hvem noen? Det er bare en i denne sammenhengen som står i en possisjon til å føle noe som helst!

Når man på toppen av dette har kunnskapsløshet i kommentarfeltene må noen ut på skogen!
En mente at et klaps på rumpa var bedre, fordi AIDS kan smitte ved kyssing… ja, riktig!
En annen påtok seg på vegne av ALLE å definere humor og gledesuttrykk!
Og flere har påtatt seg å vite hva damen fra NRK burde, skulle og må føle!
Det er vel ikke verdens villeste påstand og hevde at disse ikke inngår i den aktuelle reporterens dreamteam?!

Og hvorfor har alle en oppfating av at menn er værre en kvinner?
Jeg har selv vært uniformert på jobb i de sene nattetimer etter en tilstelning forbeholdt kvinner… og tro meg, rødvinsmarinerte damer på 40+ er ikke engang LITT bedre! Jeg har aldri blitt mere kysset på, kløpet i rumpa, invitert med på hotellrommet (på fyllanorsk) eller slengt slibrige komentarer etter enn den kvelden! Heldigvis følte jeg meg ikke spesielt krenket, for hadde jeg gjort det hadde jeg sannsynligvis fått beskjed om å skjerpe meg! Men til alle andre der ut:  feel free til å bli krenket på vegne av!

Man vil ha likestilling, men forskjellsbehandler!
Man vil ha bedre holdninger, men lager holdninger av uskyldige hendelser!
Man krenkes, men det går kun en vei!

#ilandsproblemer #likestilling #klaging #sutring #krenking #komme tarfelt #stormivannglass

Ytringsfrihetens bakside!

Hei og god tirsdag!

I dag tenkte jeg å utfordre folks idé om et grunnleggende prinsipp – ytringsfrihet!
Som jeg håper alle er klar over har vi dette i Norge… og ytringsfrihet er noe vi bør, skal og må ha!
Det danner et bakteppe for en del andre ting vi også har her i landet som for eksempel religionsfrihet, politisk frihet og friheten til å kritisere meningsmotstandere. Alt dette er veldig bra! Men, for ja, det er et stort men her. Og det er her jeg vil si noe som neppe alle vil like!

Vår ytringsfrihet har skapt en frihavn, et gjemmested for de som ønsker å kritisere. Kritisere personer, religiøse grupper, andre etniske grupper og politiske retninger. Jeg kan med hånda på hjertet og med ytringsfriheten i ryggen si at jeg mener politikken til MDG er på trynet og at partiet består av en rekke mennesker som setter posisjon fremfor politiske mål! Men (det blir mange sånne i dag), det gir meg ikke friheten til å kalle enkeltpersoner i partiet for “fittetryne” og “vietnamesermegge” i det offentlige rom. Og det gir meg heller ikke anledning til å be alle mine meningsmotstandere dra tilbake dit de kom fra (forutsatt at de kommer fra et annet sted).

I lys av uttalelsene jeg sikter til over har debatten om hverdagsrasisme dukket opp. Slik jeg ser det er det denne typen rasisme som er viktigst å bekjempe… det er den som er med på å forme oppvoksende generasjoner, gi de fordommer og sørge for at rasismen lever videre.
For tro det eller ei, så er ikke ytre høyrefløy så fremtredende i Norge som mange tror. Og hadde ikke rasismen hatt så stor utbredelse i resten av befolkningen hadde disse fått en enda mindre tilhørerskare og rekruttering!
For disse menneskene, hverdagsrasistene, har ytringsfriheten blir et tilfluktssted… "jeg er ikke rasist, men…" og "vi har jo ytringsfrihet i Norge". I mellom disse kommer det vanligvis noe rasistisk oppkast!
Og når vi er så opptatte av denne friheten til å ytre hva vi mener, hvorfor  gjelder ikke det samme motsatt vei? Klarer dere virkelig ikke å se at ytringsfriheten også gir lov til å kritisere det Norske systemet?

Og når var det ytringsfriheten ble en ytringsplikt? Hvorfor skal vi benytte oss av en frihet som setter sikkerheten på spill bare fordi vi kan? Da terroren rammet Paris og Charlie Hebdo i 2015 var jeg en av de som ikke endret profilbilde på facebook. Selvfølgelig var ikke dette på grunn av manglende sympati med ofre og etterlatte, men fordi jeg var (og fortsatt er) uenig med bakgrunnen. Ja, vi har lov til å trykke tegningene! Nei, det burde ikke fått voldelige konsekvenser! Meeeen, alle var klar over at det kunne skje. Det hadde skjedd før med angrepet på den Danske ambassaden i Pakistan i 2008. Hvorfor bruker vi ytringsfriheten til å provosere? Og hvorfor blir vi allikevel så provosert når andre benytter den? Det er tydeligvis forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker… i dette tilfelle de med vestlig og ikke-vestlig bakgrunn!

Kanskje bør vi innføre et system lignende førerkort når det kommer til ytringsfrihet? Teoriprøve for å få den og åtte prikker før du mister den! For det er en rett og et privilegium som har utviklet seg til å bli; "det er lov å ytre hva som helst". Og med et voksende antall sosiale plattformer på nett kan man til og med forbli mer eller mindre anonym samtidig som terskelen for å ytre seg blir lavere og lavere!

Jeg vet ikke om det er en positiv utvikling!

#ytringsfrihet #rasisme #terror #dobbeltmoral #forskjellpåfolk

Guttas guide 2.0 (spoileralert!)

God lørdag der ute!

For en stund tilbake skrev jeg et innlegg som jeg kalte for guttas guide. Dette innlegget har av en eller annen grunn blitt borte og jeg klare ikke å finne det igjen, noe som i og for seg er greit nok ettersom jeg ved gjennomlesing i ettertid fant en del mangler.
I stedet for å lete videre skal jeg forsøke å gjenskape mye, legge på en del og sløyfe minimalt av de opprinnelige tankene.

Jeg har nå vært i et forhold i tre år og skal gifte meg med min uheldige utkårede (for jeg er den heldige)  august i år 🙂 så dette innlegget MÅ IKKE tas som kritikk av min bedre halvdel. Hun er nemlig det mest tålmodige, empatiske og mest omsorgsfulle mennesket jeg noengang har møtt og noensinne kommer til å møte!! Så når mitt kallenavn for henne er “dragen”, så sier jeg det med kjærlighet!
Dragen, sjefen, dronninga… kjært barn har mange navn og dragen er altså hennes.

Når det er sagt har jeg gjort en del observasjoner gjennom disse tre årene som noen kanskje kan ta litt lærdom av. Så er du singel eller i startfasen av et forhold… hold deg fast!

Jeg starter med datingfasen… ofte tar jeg meg selv i å tenke; "jeg skulle ønske jeg var den fantastiske utgaven av meg selv som jeg utga meg for å være i denne perioden"! Han som trente fire ganger i uka, elsket å lage mat, syntes romantiske komedier er undervurdert og foretrakk en rolig hjemmekveld fremfor fest med gutta! For dating er jo strengt tatt et jobbintervju der du skal selge deg selv, den beste versjonen av deg selv (som du kan tenke deg). For hvilken gutt i verden innrømmer på tredje date at det kjæreste han eier er et monster av en tv og en PS4?
Personlig klarte jeg til og med å selge inn at jeg var glad i turer i skog å mark… den har hun nok avslørt for lenge siden!

Denne fantastiske illusjonen lever i beste velgående i ca. seks måneder og kanskje litt lenger hvis man prøver å leve opp til det! Men når året begynner å nærme seg slår det sprekker… noe som kan være positivt! For på et eller annet tidspunkt i nær fremtid skal dere kanskje flytte sammen, og ingenting er værre enn at alt rakner samtidig!

Vi flyttet sammen etter omtrent 18 måneder og da kjente vi i grunn hverandre ganske godt. Allikevel er det nye ting som dukker opp. Når to personer flytter sammen kan det jo fort tenkes at man ender opp med dobbelt opp av enkelte ting og det de færreste gutter er forberedt på; det er ditt som ryker! TV’n din er kanskje objektivt sett bedre – men den er for stor! Stereoen er bedre (og dyrere) – men den har feil farge og er for stor! Ofte har det med størrelse å gjøre.
Playstation, den får en fast plass i boden med mindre den kan skjules i et skap og de få møblene du har med deg er ute på finn.no før du vet ordet av det!

Som gutt innfinner man seg med dette og livet går videre… så når man to år og her kommer kickeren jeg skulle ønske noen advarte meg om. Du kommer aldri til å vinne en diskusjon igjen!
-Har du rett, taper du!
-Tar du feil, taper du!
-Er du saklig, taper du!
-Er du usaklig, taper du!
Og hvis du på et eller annet mirakuløst vis skulle "vinne" – run and hide! For det kommer tilbake, og enden på visa blir, dere har gjettet riktig, DU TAPER!
Alt dette er i og for seg også greit nok, men som sagt skulle jeg ønske noen advarte meg på forhånd. Tenk all tid jeg hadde spart på å ikke diskutere! Jeg kunne trent fire ganger i uka, lært meg å lage mat, gått turer i skog og mark, hatt rolige hjemmekvelder OG fått tid til gutta samtidig som utfallet av enhver diskusjon ville blitt det samme!

Og en siste ting… si ja til alt! Så tidlig som mulig. Gjerne avbryt spørsmålet med ja!
Er jeg fin (her skal dere si ja) i dette? (For sent).
Kan du… (ja, hva som helst)?

I august blir jeg som sagt herr drage… og JA, jeg gleder meg (ingen ironi)! 🙂

#forhold #samboer #forskjell #gutter #jenter #diskusjon #taper #lavære #spartid #ekteskap #august2017 #gledermeg

D-day

Hei alle sammen!

Da har dagen mange fryktet omsider kommet… Dagen da Donald (derav d-day) blir innsatt som president! Jeg må innrømme at jeg personlig tar det hele med knusende ro og minimalt med bekymring… USA har tross alt siden tidenes morgen gjort mere eller mindre som de selv ønsker, uten å noe spesielt hensyn til hva andre skulle mene! Så hva blir annerledes denne gangen?

Noe vil bli annerledes… påtroppende president Trump er jo en som gir langt faen i "politisk korrekt", han sier det som faller ned i hans hode der og da. Men veien fra tale til gjennomføringskraft er allikevel lang… saker skal godkjennes i senatet og så videre.

Kanskje blir også noen ting bedre… forholdet til Russland for eksempel. Jeg tror det vanskelig kan stikkes under en stol, det faktum at forholdet Hillary – Putin fort kunne blitt svært kjølig!
Når det er sagt kan det hende Hillary har mere erfaring på det politiske plan, spesielt i forhold til utenrikspolitikk!
Men Hillary har blitt tatt i løgn gang på gang på gang samtidig som skandaler vedrørende hemmeligstemplede e-poster har blitt rullet opp på løpende bånd. Og du kan ikke gå til valg på at du skal ta et oppgjør med makteliten når du selv ER en del av den!

Men la oss kalle en spade for en spade?! Var noen av dem et godt alternativ? I mitt hode stod valget mellom pest og kolera og det er vanskelig å si hva Amerikanerne, resten av oss endte opp med. Av 318,9 milloner (tall fra 2014) mennesker… var disse to de beste dere klarte å hoste opp? Det var til og med bedre kandidater med i nominasjonsvalget! Jeg tror også Trump hadde tapt mot Obama om han kunne stilt på nytt!

Men nå er det sånn at stemme er avlagt og valget er avgjort… så slutt med sutringa! De samme som nå demonstrerer mot Trump var i harnisk da han før valget uttalte at han ikke ville godta resultatet om han tapte… "han må respektere demokratiet". Gjør dere det nå? Dere som skal flytte til ut av landet i protest… er det å respektere demokratiet? Det er jævli lett å støtte demokratiet når det går i ens egen favør, men det er faktisk viktigere å respektere nederlaget! Det er slik man beviser at man støtter det som styreform!

Jeg støtter ikke Trump og hans rasistiske, muslimfiendtlige og kvinnediskriminerende syn. Alt jeg sier er; det Amerikanske folket har talt! Og akkurat som I Norge (proporsjonal representasjon) er det ikke det totale antall stemmer som avgjør, men hvor de stemmene er avlagt!
Trump er USA’s 45 president – DEAL WITH IT!!

Dieselforbudet

Hei igjen!

Slå opp på førstesiden i dagens VG og årsaken til dagens tema vil bli opplagt for de fleste – dieselforbudet!

Det er svært vanskelig, om ikke umulig å stikke under en stol at noen tok rennafart og dreit på leggen da de anbefalte folk å kjøpe dieselbiler fremfor bensinbiler. Og selvom det var enkeltpersoner som stod frem med buskapet tror jeg det blir litt naivt å tenke at disse var alene om avgjørelsen.
Det som også er naivt å tenke er at utslipp, noe form for utslipp er fremmende eller nøytralt for miljøet… det være seg bensin, diesel eller biodiesel. De kan være mer eller mindre forurensende, men null utslipp hadde uansett vært bedre!
Forskningen går fremover og nye ting dukker opp… nye utfordringer, konsekvenser og hvis vi er heldige, bedre alternativer.

La meg trekke en paralell. I 1560 ble tobakksplanten importert til Frankrike som en medisinsk plante, mens det i dag vil være vanskelig å forsvare de helsefremmende sidene ved tobakk!
Så på et senere tidspunkt ble man gjort oppmerskomme på at også passiv røyking var skadelig og røykeloven ble innført (1973) som et vern mot dette. På grunn av ny kunnskap har denne loven blitt endret en rekke ganger og loven fra 2003 (innført i 2004) er den de fleste av oss kjenner til!

Personlig bruker jeg snus, og garantert altfor mye… for snus er jo tross alt bedre enn røyk! Men er det det? Ja, for lungekreft er det liten tvil… men hva med alt annet? Hva med alt av skader, sykdommer og lignende som dukker opp på sikt? Og hvem skal få skylda? De som sa at snus var bedre enn røyk visste ikke bedre på det tidspunktet de sa det!

På samme måte er det med dieselbiler… ingen har noengang påstått at det er bra eller nøytralt for miljøet. Men på daværende tidspunkt ble det ansett som bedre enn bensin. Allikevel blir det nå ramaskrik om dieselforbud fordi noen i datidens uvitenhet anbefalte det. Men ærlig talt… det er jo et midlertidig forbud på grunn av at konsentrasjonen nitrogendioksid per nå er for høy og utgjør en helserisiko. Spesielt for de med astma og andre luftveissykdommer. Vi snakker med andre ord “passiv røyking” all over again! Også da var det sutring… men hvem klager over røykeforbudet på utesteder nå?

Og btw: da jeg kjørte til jobb i dag virket det som snøen som kom i natt var et større problem enn forbudet. Seriøst folkens… lever tilbake førerkortert der dere fikk det, det kom tre millimeter!

Det at de kommer med forbud uten et godt alternativ er en helt annen sak som det kan hende jeg på et eller annet senere tidspunkt kommer tilbake til! Det er heller ikke utenkelig at MDG for sitt eget innlegg i nær fremtid!

#dieselforbud #oslo #røykeloven #snus #tobakk #nitrogendioksid #forurensing #snøioslo #bil

ABB vs. Staten

Hei og god morgen!

Denne går i all hovedsak ut til alle besserwissere, forståsegpåere, skapjurister og selvutnevnte psykologer der ute… Ja, dere som vet bedre enn samtlige fagpersoner hvordan politiet, domstolene og fengselsvesenet skal styres uten å ha et snev av kunnskap!

Som alle sikkert har fått med seg foregår det om dagen to meget profilerte rettsaker… jeg skal ikke mene noe om skyldspørsmål eller tilregnelighet, men prøve å forklare noen grunnleggende rettsprinsipper en del der ute tydeligvis har misset. Derfor blir det den minst profilerte av disse to sakene jeg kommer til å skrive om… nemlig ABB vs. Staten.

Når hovedrettsaken stod på skrek mange om hvor lavmål det var av Lippestad å ta saken. Hvorfor det? Alle har rett til et forsvar i Norge… ALLE! Uansett hvor forkastelig vi synes gjerningene deres er eller har vært har de rett til og krav på dette! Så jeg personlig har stor respekt for de som tok saken… jeg vet ikke om jeg hadde klart det!

Den pågående rettsaken handler om gjerningsmannens soningsforhold, og igjen ropes det om at han bør kastes ned i et svart hull, henrettes eller lignende. Forstår dere ikke at det faktum at hans sak kommer opp for retten er en seier for rettsstaten? Jeg anbefaler dere alle å lese FN’s verdenserklæring for menneskerettigheter. I denne saken anbefaler jeg spesielt artikkel en til åtte, så kanskje dere kan får et nytt syn på ting!
Det at han vant på noen punkter bør styrke troen på et rettferdig og et objektivt rettsvesen ytterligere. Som privatperson, og kanskje spesielt som etterlatt forstår jeg at objektivitet i saken er svært vanskelig, men det er da desto viktigere at domstolene opprettholder denne!

Dagens forside i vg inneholder bilde og intervju av ABBs “hemmelige” besøksvenn og igjen skrikes det i kommentarfeltene. Tror dere virkelig at hans besøksvenn går på bekostning av ivaretakelse av de etterlatte? Det er fullt mulig at overlevende og etterlatte kunne fått bedre oppfølging, men dette er ikke fordi ABB har en besøksvenn en gang i uken! Og igjen tilbake til menneskerettigheten… ALLE har et ukrenkelig menneskeverd! Er ikke denne besøksordningen med på å opprettholde dette?

Jens Stoltenbergs mest berømte sitat er kanskje “vi skal svare med mere åpenhet og mere demokrati”. Da han sa dette etter 22. juli tror jeg neppe han mente at dette skulle være  åpenhet til å hate og selektivt demokrati!

Det er klart alle skal få ha følelser rundt saken og dens utfall, men noen av disse følelsene bør, må og skal ikke deles!
På et personlig og emosjonelt plan mener jeg at ABB bør henrettes med sløv skje, men det er HELDIGVIS ikke følelser som dømmer! Og objektivt sett er jeg sterk motstander av dødsstraff! Vi kan heller ikke endre strafferammer, forlenge maksimumsstraff og endre på soningsforhold bassert på følelser i enkeltsituasjoner! Det ville rassert rettssikkerheten… en rettsikkerhet jeg ville vært veldig glad for at eksisterte dersom jeg satt på tiltalebenken!

Og hotellargumentet… bare slutt med det!! Fengsel har aldri vært, er ikke og kommer aldri til å bli det samme som et hotellopphold uansett hvor behagelig det blir. Jeg har i hvertfall aldri vært på et hotell der jeg har innskrenket bevegelsesfrihet, restriktive besøksmuligheter og fomk som leser og godkjenner eller avviser utgående brev. De aller fleste som sitter i fengsel i Norge skal på et eller annet tidspunkt ut i samfunnet igjen og må derfor sosialiseres og normaliseres til dette! Nå er nok ikke dette tilfelle her, men igjen… soningsforhold kan ikke endres og tilpasses utifra følelser rundt den som soner.

Men på et område finner jeg meg selv enig med en del av kommentarene som kommer frem… nemlig mediadekningen… Hele Norges samlede pressekorps burde boikottet denne rettsaken!! For hva betyr en Nazi-hilsen hvis ingen er der for å se det? Hvem bryr seg om hans budskap hvis ingen er der for å formidle det? Kanskje vi skal ta en Harry Potter (for å snakke litt nerd) og kun omtale han som “he who must not be named”? For den lille innflytelse han kanskje har på noen skyldes i hovedsak media… det blir hans talerør ut, og jeg synes det er helt meninsløst at vi tildeler han denne muligheten til å ytre sine vrangforestillinger og sin høyreekstreme propaganda!

Så til VG, Dagbladet, NRK, TV2 og alle jeg ikke har nevnt… SLUTT!! Nå holder det virkelig med dekning av denne klovnen… hold dere til et lite notis (uten bilde) vedrørende utfallet av saken!

Og til alle dere synsere, bedrevitere og selvutnevnte eksperter… HOLD KJEFT!

#abb #staten #22juli #rettsak #rettstat #rettsikkerhet #menneskeverd #menneskeretigheter #synsere #bedrevitere #media #skjerpings

Er idol alt vi har?

Hei igjen!

Selv hører jeg på masse norsk musikk… Jokke & Valentinerne, Klovner i Kamp, De Lillos og Ugress for å nevne noen i forskjellige sjangere!

Problemet i mine øyne er at det de siste 10-15, kanskje 20 årene kun har blitt satset på en type musikk i Norge… platt, gørr kjedelig og identisk pop-musikk! Alt høres likt ut og mange har en fellesnevner… utspring fra Idol, x-faktor, the voice og annen dårlig tv-underholdning. Og det spiller ingen rolle om du vinner eller bli nummer to, tre eller ti – har du et brukbart utseende og kan autotunes har du potensiale.
Vi har til og med kommet til et punkt der det satses på kids som enda ikke har nådd puberteten… vi legger til og med til rette for at de skal få gi ut en selvbiografi. Selvbiografi? Hva faen? Du kan ikke skrive om din livshistorie når du har eksistert i et kvarter!!

Tilbake til musikk før jeg sporer helt av… heldigvis har vi fått p3 urørt som faktisk satser på noen andre kategorier enn pop, men hovedvekten er fortsatt hentet fra Idol og lignende.
Det er liten tvil om at Kurt Nilsen har en bra stemme, men har dere tenkt over det faktum at alle sangene hans er så godt som identiske? Teksten til den ene kan lett synges på melodien til den andre og visa versa.

Kanskje er hovedproblemet radio? Alt skal kunne spilles på radio! Det skal være 100% mainstream og alle låter skal ligge rundt fire minutter i lengde. Skrekkeksemplet på dette er da radio Norge bestemte seg for å ta Stairway to heaven inn i spillelista, men kuttet rett før sangens klimaks. Det er for meg blasfemi!! Det samme har blitt gjort med Metallica, AC/DC og sikkert flere.
Hvordan skal da et band som Magic Pie med låter opp til 18 minutter klare å få den oppmerksomheten de fortjener?

Og alle disse "artistene" som slår gjennom i dag er døgnfluer… Jokke & Valentinerne lever fortsatt i beste velgående gjennom Valentourettes 17 år etter Joachim Nielsens død (RIP)! Kan noen fortelle meg hva som skjedde med what’s-his-face som vant idol noen år etter Kurt? Eller what’s-her-face etter det igjen? Vi husker ikke Tone Damli på grunn av musikk, men på grunn av diverse reklamer for betson… er det slike musikere Norge vil satse på?

Det samme gjelder forsåvidt i resten av verden. Metallica holder fortsatt koken (vil noen si) etter 36 år… hvor lenge tror vi Bieber holder? Han som i en alder av 22 har klart å “pensjonere” seg en gang allerede! Og Bieber… for å gjøre comeback må man først ha vært borte lenge nok til at noen har merket det!

Men når skal vi få se Norge satse på noe annet? Når skal gode, nye rockeband få en scene og en mulighet til å slå seg opp og frem? Og når skal vi avslutte andre talentløse talentprogrammer?
Jeg håper på UMIDDELBART!!

Avslutter med et sitat fra RadioRock; "1994 var et trist år for musikken! Kurt Cobain døde… og Justin Bieber ble født"!

#rock #norge #musikkindustri #popmusikk #ettspor #kurtcobain #jokke&valentinerne #delillos #klovnerikamp #magicpie #valentourettes #1994 #radiorock #påtidemedforandring #idol #giandreensjanse