D-day

Hei alle sammen!

Da har dagen mange fryktet omsider kommet… Dagen da Donald (derav d-day) blir innsatt som president! Jeg må innrømme at jeg personlig tar det hele med knusende ro og minimalt med bekymring… USA har tross alt siden tidenes morgen gjort mere eller mindre som de selv ønsker, uten å noe spesielt hensyn til hva andre skulle mene! Så hva blir annerledes denne gangen?

Noe vil bli annerledes… påtroppende president Trump er jo en som gir langt faen i "politisk korrekt", han sier det som faller ned i hans hode der og da. Men veien fra tale til gjennomføringskraft er allikevel lang… saker skal godkjennes i senatet og så videre.

Kanskje blir også noen ting bedre… forholdet til Russland for eksempel. Jeg tror det vanskelig kan stikkes under en stol, det faktum at forholdet Hillary – Putin fort kunne blitt svært kjølig!
Når det er sagt kan det hende Hillary har mere erfaring på det politiske plan, spesielt i forhold til utenrikspolitikk!
Men Hillary har blitt tatt i løgn gang på gang på gang samtidig som skandaler vedrørende hemmeligstemplede e-poster har blitt rullet opp på løpende bånd. Og du kan ikke gå til valg på at du skal ta et oppgjør med makteliten når du selv ER en del av den!

Men la oss kalle en spade for en spade?! Var noen av dem et godt alternativ? I mitt hode stod valget mellom pest og kolera og det er vanskelig å si hva Amerikanerne, resten av oss endte opp med. Av 318,9 milloner (tall fra 2014) mennesker… var disse to de beste dere klarte å hoste opp? Det var til og med bedre kandidater med i nominasjonsvalget! Jeg tror også Trump hadde tapt mot Obama om han kunne stilt på nytt!

Men nå er det sånn at stemme er avlagt og valget er avgjort… så slutt med sutringa! De samme som nå demonstrerer mot Trump var i harnisk da han før valget uttalte at han ikke ville godta resultatet om han tapte… "han må respektere demokratiet". Gjør dere det nå? Dere som skal flytte til ut av landet i protest… er det å respektere demokratiet? Det er jævli lett å støtte demokratiet når det går i ens egen favør, men det er faktisk viktigere å respektere nederlaget! Det er slik man beviser at man støtter det som styreform!

Jeg støtter ikke Trump og hans rasistiske, muslimfiendtlige og kvinnediskriminerende syn. Alt jeg sier er; det Amerikanske folket har talt! Og akkurat som I Norge (proporsjonal representasjon) er det ikke det totale antall stemmer som avgjør, men hvor de stemmene er avlagt!
Trump er USA’s 45 president – DEAL WITH IT!!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg