Deltidspappa?

I det siste har bloggen min handlet mye om det å få en liten "multe", populært kalt barn!
Kanskje ikke så rart ettersom farsrollen i hovedsak er det som opptar mitt liv om dagen… så også denne gang!

Jeg vet ikke hvor ofte, men fra tid til annen hører jeg; "han er jo 50% din" bli sagt til fedre.
Sier man det til mødre?
Her vil jeg poengtere at dere som kommer med slike uttalelser blander foreldrerollen med det biologiske opphavet… min sønn er riktignok 50% av mitt genmateriale, men han er 100% min (i den grad man kan ha eierskap over et annet menneske).
Jeg er pappa når han er blid, når han er sur, når bleia skal skiftes og når han skal mates 03.30.
Når vekkerklokken for jobb ringer 06.00 kjenner jeg også i aller høyeste grad at jeg er pappa!
Jeg kommer til å være pappa når det skal arrangeres barnebursdager, når han må til legen og når han starter på skolen.
Den eneste situasjonen jeg ikke er pappa er når poden skal vaksineres… da blir jeg nemlig, med min sprøyteskrekk, omgjort til en hvit-grønn klut med stor mulighet for rask repossisjonering til horisontal stilling!

Men i alle andre situasjoner…

Den lille klumpen jeg har vært med på å sette til verden fortjener mere enn en deltidspappa… han fortjener 100% av min oppmerksomhet, omsorg og kjærlighet!
Det eneste jeg ikke kan gi han er absolutt all min tid. Desverre er det slik at kun en forelder har permisjon av gangen, så jeg må faktisk jobbe for at poden skal få mat, klær og generell dekning for andre materielle behov!

Og jeg er ALDRI barnevakt!
Ikke degrader meg til den samme rollen som den 15 år gamle nabojenta… hun som får 100 kroner i timen for å holde småen i live mens mamma og pappa er på kino!
Det er faktisk ikke slik at kona skylder meg en bytur hvis hun drar ut med venninner en kveld.
Jeg passer han ikke – jeg er hjemme med sønnen min!
Vi har guttekveld med playstation, Queens of the stone age og Cola (han er jo tross alt åtte uker gammel)!

Vår lille hjerteknuser har faktisk to heltidsansatte og engasjerte foreldre som heldigvis kan dele litt på tiden og ansvaret!

Jeg påberoper meg på ingen måte fasit i denne saken, og jeg har full forståelse at andre løser hverdagslogistikken på andre måter – og det er helt fint det!

Jeg har som sagt fått en ny rolle i livet – jeg er 100% pappa, på godt og vondt, resten av livet!

#pappa #heltid #deltid #barnevakt #baby #sønn

Hatefulle kommentarer – nei takk!

Som enkelte kanskje har lagt merke til har jeg valgt innstillinger slik at jeg må godkjenne alle kommentarer i denne bloggen.
Noen vil kanskje hevde at jeg med dette knebler yttringsfriheten og/eller prøver å luke ut mine meningsmotstandere, men det er på ingen måte hensikten!

Det har seg sånn at dette er min plattform, og jeg føler derfor at jeg må kunne gå god for, om så ikke være enig i, det som står her.

Grunnen til at jeg tar opp dette er at jeg i går (kan ha vært fredag) lot være å godkjenne en kommentar for første gang.
Nå skal det sies at jeg er dypt uenig i innholdet, men grunnen til at jeg slettet den var utelukkende at ytringen faller inn under Straffelovens §185.
Jeg skal ikke gjengi ordlyden her, da det medfører at jeg allikevel blir det talerører vedkommende kanskje håpet på, men jeg kan si at avsenderen deler holdningene til en viss kar med smal bart på midten av 40-tallet!

Så denne går ut til deg, "Brutal Truth" som du så herlig anonymt kaller deg; dersom du ønsker å spre dine hatske ytringer til et publikum av en signifikant størrelse, er ikke dette stedet for deg. Her blir de lest av meg, og meg alene før de blir slettet! Dersom du evner å skrape sammen nok iq-poeng til å ha skrive en saklig kommentar som ikke strider mot norsk lov, lover jeg å godkjenne den uansett hvor uenig jeg måtte være!
Og en ting til. Anonymiteten gir deg ikke noen mystisk, tøff eller hardslående personlighet… du fremstår tvert imot som en person med totalt fravær av noe som kan minne om en ryggrad!

Uansett oppfordrer jeg alle til å dele og kommentere mine innlegg, uansett enig eller uenig!
Det må gjerne være hardt, spissformulert og bombastisk, men hold dere innenfor lovens rammer!

For hat genererer hat, og det er en avling jeg ikke har tenkt til å gjødsle ytterligere!

#hat #ytringer #kommentarer #anonym #godkjenne #blogg #talerør #ytrehøyre #ikkeframeg

Listhaug og “mobberne”!

Jeg har tidligere skrevet et innlegg i denne bloggen med tittel "Løvebakken barnehage" med henspeiling til Stortinget og våre (stadig mindre) kjære politikere.
Slik jeg ser det har en av to ting skjedd;
1. Innlegget kom frem til Stortinget, og de tenkte å bevise hvor rett jeg hadde.
2. De har ikke tatt det inn over seg.

"Men han har"; "fordi hun sa"; "men de sa først" er jævli dårlige argumenter i politikken (og generelt)!

Siden innlegget ble skrevet har jeg jobbet en del vakter i barnehage, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har opplevd mere saklige diskusjoner og bedre argumenter fra fireåringer! FLAUT!!!

For det har vært vanskelig å unngå og få med seg at det politiske landskapet har vært mildt sagt turbulent de siste ukene.

Sakens kjerne er jo selvfølgelig lovforslaget om å kunne frata fremmedkrigere passene sine uten å blande inn domstolene.
Ap med flere stemte ned forslaget – en seier for rettstaten, men enkelte vil ha det til at de derfor er tilhengere av terrorister.

Hmmmm 🤔
Personlig er jeg sterk motstander av dødsstraff, og selv om jeg syns pedofile er bunnen av slambøtta i samfunnet ønsker jeg ikke å innføre giljotinering av dem.
Det betyr IKKE at jeg er for pedofili!

Dersom vi i et tilfelle firer på rettsikkerheten starter man på en vei der alles rett til en rettferdig rettergang er på gyngende grunn, samtidig som man undergraver maktfordelingsprinsippet vårt samfunn er bygget på!
For rettsikkerhet MÅ være absolutt og uten forbehold!

Tilbake til poenget…
Sylvi fikk ikke viljen sin og dermed følte hun et behov for å ty til retorikk og propaganda som hadde høstet beundring hos en viss Paul Joseph! Forståelsen for dette er selvfølgelig null, niks og nada, så sensurkortet kom svevende ut av tomme lufta!

Etter en krevende uke for vår statsminister, som i mitt hode beviste at hun i denne saken var totalt fri for ryggrad, måtte vår justisminister be om unnskyldning i Stortinget – dette mente "jern"Erna at burde være godt nok.
Men når du bruker fire forsøk, og selv på det fjerde ikke har noen anelse om hva du unnskylder – er det da godt nok?
Når "mamma" i tillegg står bak og holder deg i øret føler jeg at hele unnskyldningen er et gedigent luftslott!

For meg, som kommentarfeltentusiast, har det dog vært noen utrolig undeholdende uker, og enorme mengder cola og popcorn har blitt konsumert. På et tidspunkt vurderte jeg å ta ut ferie for å kunne følge idiotien live!
Et argument som brukes er at politiet kan beslaglegge førerkort uten dom… det er vel forsåvidt en sannhet med modifikasjoner.
De kan beslaglegge det midlertidig, men dersom man spiller kortene sine riktig må saken over til retten innen tre uker (hvis jeg ikke husker feil).

Mitt favorittinnslag i idiotstafetten er; opposisjonen prøver å velte regjeringen.
Er ikke det opposisjonens "oppgave"? Et fotballag går vel ikke for uavgjort?!

Og hvordan har det seg at de forskjellige ministrene ikke trenger noe som helst formell kunnskap eller kompetanse på området der de skal lede landet?
Avtroppende er adjunkt, mens påtroppende har vært både bartender og bildekkbygger… vi må selvfølgelig ikke glemme at han har kurs i vin- og brennevinslære!
Og frem til nå var han sjef over fisk – klart mannen har et hode for beredskap!

Jeg har stemt Ap siden jeg ble myndig, men ved neste korsvei skal jeg oppsøke de irriterende bodene – og de skal få fem minutter til å presentere EGEN politikk!
Hvis det dukker opp en eneste "men de gjør/sa/står for eller lignende er det partiet ekskludert!

#politikk #stortinget #løvebakken #barnehage #frp #ap #listhaug #rettsikkerhet

Barn er som “Rubus chamaemorus”!

Jeg vet ikke med dere, men jeg har i hvertfall sett den flere ganger. Påstanden om at; “Barn er som pannekaker. Den første blir aldri helt god”!
Som dere sikkert forstår, ut i fra overskriften, har jeg funnet en metafor jeg mener passer enda bedre!
Jeg kommer tilbake til det!

For det er utvilsomt (for min del) viktig med humor i en hverdag fylt med våkenetter, tekstilprodukter dekket i bæsj og/eller gulp og bleier som fylles i en hastighet selv lyset misunner!
Alle som har lest så lite som to linjer av mine innlegg forstår at min humor, det er: satire, sarkasme, ironi, enorme overdrivelser og gjerne en kombinasjon av disse!

Som førstefødt selv er kanskje denne bloggen, samt mange av mine påfunn opp igjennom (enkelte så idiotiske at jeg ville fremstått som han dumme i Paradise Hotell) bevis på at pannekakeanalogien stemmer ganske så godt!

For de av dere som ikke fulgte med i latinundervisningen på skolen (og ikke allerede har googlet), er Rubus chamaemorus et bær – nemlig multer, og min sammenligning går som følger: “barn er som multer. Selv under nær perfekte forhold og omstendigheter blir resultatet maksimalt middels”!

Jeg føler jeg må påpeke at jeg mener i de små hverdagslige tingene, ikke sluttresultatet der man tross alt har noen år på å få formet den lille leireklumpen!
Dersom jeg våkner opp og finner ut at min sønn på 20 år kan sammenlignes med bærlignende grus som sammen med Jæhæhævli mye krem svelges ned av ren høflighet når servert… ja, da skal ta konsekvensen av det og gå en lang tur ut i skogen!

Jeg skjønner at eksempler må gis, så her kommer de:
Når min (les vår) lille hjerteknuser mates fungerer han på samme måte som jeg gjør på julaften – maten skal innhaleres!
Det blir for mye, for fort og jeg må bremse ved rett og slett å fjerne flaska med jevne mellomrom. Ved siste pause kan det være dråper (ml) igjen, og tassen setter i å hyle som om jeg forsøker å sette fyr på han… denne hjerteskjærende vrælingen pågår til han har fått puste noen ganger før resten distribueres. Han får så resten, og plutselig er han smørrblid!
Når var sist et maiskorn var det som fikk deg til å bikke fra skrubbsulten til passe mett?

Når kan har fått den siste milliliteren skal selvfølgelig 10-15 i retur umiddelbart, slik at han rekker det før hikkingen setter i gang – nettopp det bremsingen var ment for å unngå.
Det er meget fristende å si; “hva var det jeg sa?”, men med tanke på at han i går fylte syv uker ser jeg det foreløpig som en lite hensiktsmessig og ikke engang verdt et forsøk!

I stedet for å spise en skikkelig kveldsmat og en god frokost, må han selvfølgelig ha jevnt tilsig av næring gjennom hele døgnet, noe som bassert på antallet dB han kan produsere sannsynligvis holder store deler av nabolaget våkne!

Det hender fra tid til annen at fordøyelsessystemet sliter litt, og da er det selvsagt galt (forstår den)… når det fungerer er det galt (litt merkelig) og når bleia skal skiftes er også det katastrofe – her er det virkelig ikke lett å vinne!

Eller klokken to om natten… poden er matet, rapet, gulpet, prompet, ristet, gynget, sunget for, strøket på og han har fått ny bleie.
Jeg vil si at forholdene for søvn er relativt perfekte, men allikevel skriker han så falskt og hjerteskjærende at han høres ut som en hybrid av en måkeflokk og to tenåringstvillinger fra Trofors!

Men jeg er uansett veldig glad i og takknemmelig for den lille multen, og selv om han til tider er både en utfordring og en håndfull, er han også en enorm berikelse og glede i livet!

#barn #baby #multer #pannekaker #humor #overdrivelser #bleie #søvn #mat #flaske #milliliter #markusogmartinus #hjerteskjærende #gråt #skrik

La barna leke!

Dere har sikkert sett dem, filmsnuttene som dukker opp på facebook der barn sitter på en robotstøvsuger, flyter i et basseng og lignende!
Jeg skal ikke påstå at jeg ler hysterisk av de alle, men jeg trekker på smilebåndet ettersom de kan være med på å gjøre hverdagen litt lysere!
Samtidig gir deg meg fantastiske tips til hvordan underholde knotten hjemme når pupp, sang og den duse babygymmen kommer til kort!

Sist ut, i hvertfall av de jeg har sett, er små filmsnutter med barn som har flyvende ballonger knytt fast til ben og/eller armer (link til youtube).
Barna ser ut til å stortrives, men mor og far slipper å pådra seg musearm, tennisalbue og betennelser i hue og rævva der de står å rister på den samme trøtte rangla i timesvis.

Men her kommer det: i HVER ENESTE av disse filmene er det minst tre i kommentarfeltet som skal advare om hvor farlig dette kan være.
Jeg kommenterer ALDRI i disse feltene, men sparer heller opp agget slik at jeg kan dele det med dere her – you’re welcome! 😊
Ta for eksempel de nevnte ballongene… de kan visstnok sprekke, barnet kan få gummien i halsen og kveles.
Jeg, med min treer i matte fra videregående skal ikke engang begi meg ut på å regne ut sannsynligheten for at alle disse elementene inntreffer samtidig, men jeg vil anta at du ender opp med samme odds som for at en ørn stuper inn vinduet og tar med ungen!
Alt dette må selvfølgelig også inntreffe mens foreldrene står lammet og ser på!(?)
De står jo tross alt og filmer – trodde dere ja!

I følge en rakettforsker i siste kommentarfelt var det umulig å vite hvem som filmet lekestunden.
Det kunne være besteforeldre, tanter/onkler (de følger vel også med? 🤔), eller, og hold dere fast, HUNDEN!
Jeg vil her tørre å påberope meg fasit og si at det ikke er chihuahuaen som manøvrerer mobilkameraet med stødig hånd (les labb), men hvis jeg mot alle odds skulle ta feil; er det da for mye å forlange at den glorifiserte rotta også kan livreddende førstehjelp?

Det er også sånn at livet ikke er risikofritt… meg bekjent er det faktisk ikke en eneste jævel som har overlevd enda!
Det er faktisk ikke mulig å eliminere all eksisterende risiko uten å lukke seg inne i et mørkt, polstret rom… selv da har du kun luket ut fysisk risiko, mens psyken har en ganske stor mulighet for å bli relativt frynsete!

Man skal selvfølgelig lære barna sine å passe seg for biler, tog, store høyder og lignende… men jeg er usikker på om jeg føler ballonger, badeleker og vann (må selvfølgelig respekteres) faller inn under samme paraply!
Jeg vil også påstå at hele fryktfokuset virker kontraproduktivt… dersom barna og foreldrene går rundt i konstant helspenn og frykt avler det frem en generell nervøsitet.
Nervøsitet stjeler fokus, som igjen fører til begåtte feil, som videre øker sjansen for nettopp det å skade seg!

Så til alle dere overnervøse idioter der ute, HOLD DERE INNE!
Da blir nemlig verden et tryggere sted… også for oss andre!

#ballonger #foreldre #barn #advarsler #trygg #risiko #risikofritt #livet #hund #video

Ja, vi krenker…

… dette landet!

Det er sjelden jeg legger ut to innlegg på en dag, men når troen på menneskeheten når et helt nytt, og sensasjonelt bunnivå må litt ekstra frustrasjon luftes!

Jeg er faktisk ikke sikker på om jeg skal le eller gråte, så jeg tror jeg velger en slags hybrid!

SVs Oddny Miljeteig mener at vi må bytte ut vår nasjonalsang bassert på blandt annet strofen; “mødrene har grett” – teksten er nemlig kjønnsdiskriminerende!
Det er den for så vidt utifra dagens standard, men teksten ble tross alt skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson, en av de fire store, for 150 år siden… kan vi ikke da kalle dette for en viktig del av norsk kulturarv?
Jeg vil samtidig tro at Oddny kanskje er den eneste som noengang har tenkt over at teksten er diskriminerende, mens resten av oss blir fyllt av en slags stolthet og nasjonalfølelse når vi hører den fremført på 17. mai.

For meg blir dette det samme som å gi Greven en kanne bensin, fyrstikker og fri tilgang på alle landets stavkirker fordi de ikke holder byggteknisk standard anno 2018.

Samtidig vil hun at teksten skal deles 50/50 mellom bokmål og nynorsk.
Hva med samisk? Trøndersk? Bergensk?
Skal den fremføres med apikal “L” for å tilfredsstille behovene til en del av Østfoldbyene?
Skal den inneholde enkeltstrofer på kebab-norsk for å vekke interesse hos dagens ungdom?

Enkelte er så opptatt av å bli kvitt diskriminering at deres søken etter problemer skaper mere diskriminering. Dette er på ingen måte en storm, og på ingen måte et vannglass – det er i grunn ikke et problem!

Ett problem oppstår imidlertid når et så trivielt ikke-problem tas opp så nærme kvinnedagen.
Du, Oddny, slår beina under de viktige sakene ved å bruke spalteplass på dette viss-vasset!
Du tar opp en sak som i værste fall latterliggjør hele kvinnekampen!

Samtidig tar du noen gigantiske spadetak i det jeg antar er en uønsket (for din del) begravelse for SV!

#nasjonalsang #norge #sv #vg #nynorsk #diskriminering #kvinnekamp #begravelse #hysj

Og Vipps, da var noen igjen krenket!

I blant lurer jeg på hvordan enkelte voksne menneske klarer å sette en fot foran den andre, puste på egenhånd eller kle på seg selv!

Det er uansett en skremmende tanke at disse menneskene kan kjøre bil, eie skarpe redskaper eller stemme ved valg!
Og burde de ikke for egen sikkerhet vært overvåket 24/7?

Churchill sa en gang at; "The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter".
Jeg lurer på hva godeste Winston hadde sagt dersom han hadde sett enkelte saker som står på trykk i dagens nettaviser? Eller kommentarfeltene?

Som for eksempel denne: “Raser mot Vipps nye sjekkereklame“.
Jeg skal ikke henge ut de aktuelle personene med navn da det ikke er spesielt pent (navn og bilde finnes i saken)!
Noe av det første som slår meg er mottoet jeg hadde på mitt russekort – “det er bedre å holde kjeft å bli mistenkt for å være komplett idiot, enn å åpne kjeften og fjerne enhver tvil”!
De to det er snakk om har så definitivt fjernet absolutt all tvil, og jeg regner med (håper) at nære venner og familie sitter med hode godt plantet i hendene og gynger sakte frem og tilbake!

Hvis du virkelig ikke forstår at det er humor innvolvert når vipps annonserer seg selv som en sjekkeapp, bør du i det minste gå et tosifret antall runder med deg selv før du tar kontakt med VG.
Men den gang ei – her skal det faen meg rases!

Kan ikke noen være så snille å få delt dette innlegget så det når frem til disse to representantene for de lettkrenkedes landsforbund?!

Argumentet de bruker er at Vipps, med sin reklame oppfordrer til stalking – REALLY?!
Da foreslår jeg at dere ikke gir telefonnummeret deres til fremmede for overføring av penger – problem solved!
Dere bør kanskje heller ikke date, dele ut telefonnummer til nye kolleger, komme dere vekk fra alt som eksisterer av nummeropplysning, sosiale medier også eller?

Og hvis frykten for stalkere er så stor, kanskje IKKE stå frem i Norges største nettavis med fullt navn og bilde?
Oh, the mindnumbing stupidity!!!

#vipps #raser #krenket #stalker #telefonnummer #reklame #vg #sjekking #humor #hysj #holdkjeft #churchill #sitat #stemmerett

Kvinner som hater kvinner!

På denne dagen, selveste første kvinnedag tenkte jeg å pirke borti et vepsebol mens jeg forsøker å elegant ballansere på en knivsegg av tynn is og eggeskal!

Kvinnedagen er for all del en viktig dag, og jeg er så enig i så mye at jeg i all hovedsak skulle ønske det ikke var behov for en slin dag!
I et av verden rikeste land burde lik lønn, samme fordeler og fritak fra diskriminering på arbeidsplassen vært en selvfølge… men den gang ei!

Jeg er selvfølgelig fullstendig klar over at det følgende ikke gjelder alle, men da jeg mistenker at poengene kommer til å falle gjennom dersom jeg begynner å differensiere, velger jeg å skjære alle over en kam!

Det er nemlig en kvinnesak jeg alltid har funnet merkelig – fokuset på kropp.
Saken er i og for seg fornuftig, men er det riktig å skylde på menn for dette presset?
Jeg vil påstå at det på planeten Tellus er et kjønn som ser på, måler og dømmer kvinner mere enn hva menn gjør – nemlig kvinner!
Enkelte, kanskje mange, vil kjenne seg igjen i følgende; du sitter på café og det entrer en pen dame. Umiddelbart skal den nyankomne analyseres, og dersom resultatet av denne analysen genererer et resultat som i deres hode er bedre enn dere selv er vedkommende lagt for et evig hat!
Dette hatet må igjen rasjonaliseres på en måte og konkurransen er i gang.
Hvem trener mest?
Spiser sunnest?
Har mest penger til frisør, manikyrer og duckfaceserum?
I et forsøk på å ta igjen det "tapte" skal det overkompenseres fra helvete og "frokosten" bestående av fire agurkskiver og et glass vann skal snappes og postes på alt som eksisterer av sosiale medier… noe som igjen fremprovoserer de samme følelsene som dere startet med hos andre.

Meg bekjent er heller ikke de store kvinnerettede magasinene drevet eller skrevet av menn… igjen er det andre kvinner som gir dere fasit på hva dere skal spise, hvordan kle dere, gå ned i vekt osv.

Og hvorfor er det slik at hver gang noen drar noe den andre veien skal det være en politisk sak?
F.eks hårvekst… hvorfor må det spares og farges hår under armene som et politisk standpunkt? Kan man ikke bare gjøre det fordi man vil?
Personlig har naturen gitt meg en genetisk pool som gjør at resten av kroppen kompenserer for tynn hårvekst på toppen.
Derfor trimmer jeg både bryst, armer og armhuler samtidig som junior er glattbarbert og håret på ryggen fjernes… jeg gjør det dog ikke fordi samfunnet mener jeg skal, men fordi det er en fryktelig enkel måte for å få meg til å føle meg freshere!
Jeg er i grunn ganske fornøyd med eget utseende og egen vekt… som veldig mange ønsker jeg allikevel mere muskler, mindre fett osv, men jeg ofrer hverken Cola (ja, den røde), potetgull, kebab eller øl for å oppnå det!

Og sosiale medier… dere følger, hater, og forguder hverandre.
Men når rosabloggerne er våre nye samfunnspilarer og rollemodeller – hvordan tenker dere at det skal gå?
Noen av de er så fulle av silikon, botox og restilan at flere av dem kunne driftet en plastisk klinikk på egenhånd (ps: det er veldig sjeldent pent)!
Per min definisjon er de arbeidsledige og kan derfor tilbringe 24/7 på treningssenteret.
Når de på toppen av dette promoterer seg selv med retursjerte og manipulerte bilder (bevist) – da blir det kanskje litt i overkant vanskelig å etterligne eller?

Det er i hvertfall liten tvil i mitt hode, at når det kommer til kropp og lignende er dere deres egen værste fiende! 

Så gratulerer med overstått og fortsett å kjemp for de viktige sakene – dette er ikke en av dem!

#kvinnedagen #kvinner #menn #kropp #press #skyld #rosabloggere #hår #barbering #slanking #kosthold #silikon #botox #restilan

Kick the baby… don’t kick the baby!

To ease all of your minds, I do not kick my baby… the headline is just a reference to the brilliant show "South Park".
It is of course an obvious thing not to do, but somehow people suddenly feel obligated to state the obvious when you’ve had a child!
Why?
It’s weird how taking on the greatest responsibility in your lifetime degrades to a drooling idiot, who struggles to put one foot in front of the other (in the eyes of others)!

Here is how my mornings usualy goes;
I wake up, pick up my son before I take on the huge task that is descending the staircase… as luck would have it, I found the perfect solution to the major task lying before me.
I stand at the top, lean forward and hope like crazy that the thing is transforming to an elevator so that we both get down safely.

You don’t need to tell me to be carefull… you NEVER EVER did before!

And the competition for Captain obvious is fierce!
No, I’m not going to drop my son, but I’m far more likely to do so when you rattle me by shouting out "don’t drop him"!

And how is it that everyone suddenly thinks ice is more slippery after you get a kid?
I know how to walk carefully in winter… a good thing about being 31 is that I’ve tried, failed and learned for three decades!

And I’m of course aware that everything comes from a desire to be good and helpfull, but that doesn’t make it any less annoying!
As a pragmatic I like advice that actually helps me with actual problems… not with hypothetical non-issues!

Let me just say, to all of you, like Chandler said in friends; “from now on, I’m going to be carefull until told otherwise”!

PS: Occasionally I write my posts in English because I’ve gotten a couple of requests.
Also I like the challenge, and I need the practice!

#baby #parent #carefull #captainobvious #southpark #warnings

Våre fattige politikere!

Det er liten tvil om at vi som er født i dette landet er meget heldige – med betalt ferie, gratis skolegang, et velfungerende helsevesen osv er vi, om ikke det aller beste, et av de desidert beste landene å bo i!

For vi har et fattigdomsproblem i Norge!
Det er ikke uføre, andre trygdede, aleneforsørgere, studenter eller lignende, men arbeidsføre mennesker i sin beste alder – som atpåtil er i full jobb!
Heldigvis er ikke problemet spesielt utbredt, og gjelder kun 169 mennesker i vårt langstrakte land!

For desverre er det slik at ting er mye bedre for enkelte enn det er for andre, samtidig som noen har det helt grusomt – nemlig stortingsrepresentantene, som hver måned må busjettere ned til hver minste krone for å få råd til salt i maten!
For det er klart at med en lønn på stusselige 928k er det ikke mye rom til utskeielser, og det må nøye overveies om visakortet faktisk skal dras!

Fra spøk (ironi) til alvor!

I debatten om lønnsøkning for våre folkevalgte har det blant annet blitt sagt; "ingen vil senke levestandaren for en slik jobb", "lønna må over millionen" osv.
I EN setning klarer de å innrømme i hvertfall to ting.
1. De er seg selv nærmest.
2. Våre 169 representanter på Løvebakken er så langt fra et utsnitt av befolkningen det er mulig å komme.

Etter siste stortingsvalg søkte, og fikk Tage Pettersen innvilget halvannen måneds etterlønn for stillingen som ordfører i Moss.
Han avsto vel og merke fra å ta det ut, men jeg mistenker at det hadde mere å gjøre med ytre press enn plutselig innsikt!

Stortingets og FrPs nylig kronede og ubestridte pornokonge Ulf Leirstein klaget i februar på kutt i honoraret som styreleder i den ideelle organisasjonen "Moss feriekolonier".
Et honorar som forøvrig er høyere enn beløpet som har gått til organisasjonens faktiske formål, vanskeligstilte barn og unge!

God reklame for mossepolitikere dette!

For å toppe hele driten har alle politikere på tinget som får "sparken" mulighet til å søke ett års etterlønn!
Samtidig opparbeider de seg full pensjon på den samme tiden det tar de fleste av oss å få en utdannelse som gir oss 500k i lønn.

Og hvem er det som ærlig mener at ydmykheten selv, Olemic Thommessen fortjener en årslønn på 1,6 mill?
Personlig har jeg ingen peiling på prosjektering og økonomistyring, men jeg er villig til å påta meg hams jobb for under halvparten av lønna!
Og kjære Olemic; tillit er noe du enten har, eller ikke… IKKE noe som basseres på en subjektiv følelse!

Til Moxnes og Lysbakken: dere får faen ikke noe cred av meg for å foreslå lønnskutt.
Det skal ikke mye til å foreslå en endring dere vet aldri kommer til å gå gjennom mens dere sitter som representanter for to partier med nada påvirkningskraft.
Send meg en kvittering på en donasjon lik deres foreslåtte lønnskutt, så begynner vi å snakke – frem til det: HYSJ!

I 2017 bevilget dere 21674 kroner i lønnsøkning til dere selv, samtidig som en gjennomsnittlig norsk pensjonist fikk en økning på svimlende 2066 kroner.

Hvis noe lignende skjer igjen oppfordrer jeg herved til væpna revolusjon, og håper for deres del at den jævla garasjen er godt barrikadert!

#agg #segselv #egoisme #politikere #lønn #levestandard #etterlønn #pensjon #pornokonge #høyre #frp #fremskrittspartiet #sv #rødt #pampeveldet #lønnsøkning #ulfleirstein #tagepettersen