Beklager, men nå må folk dø!

Ja, jeg er en kyniker av rang, en pragmatiker på min hals og stor tilhenger av Darwins teorier.

Det betyr ikke at jeg ønsker å ta livet av noen, men la naturen gå sin gang.

Jeg har nå fått time for min tredje dose mot en sykdom jeg sansynligvis tåler men må beskytte andre mot! Jeg har takket ja, men NÅ er jeg lei! Jeg er så JÆVLI lei!

Jeg er lei av restrisksjoner, lei av å se jobben min bli nedprioritert, av utslitte kolleger, av permitteringer og nedgradert studietilbud!

Nei, jeg er ikke en av de som mener at pandemien er en konspirasjon. Jeg følger regler, anbefalinger og så videre.

Men jeg er lei av at de åpner døra, lukker den igjen, setter den på gløtt og smeller den igjen… og alt dette uten at det fremstår som det finnes noen plan! I et hypotetisk scenario kan vi holde på sånn til “infinity and beyond” (for de som tok den).

Og hvorfor? For å beskytte mennesker som allerede lever på lånt til. Mennesker som daglig løper en risiko ved all annen sykdom. Dødstallene for 2020 var, ut i fra statistikk jeg kunne finne, lavere enn noensinne… og jeg gjetter at vi kommer til å se den samme trenden i 2021. Men det er jo ikke pga vaksinen… det er jo fordi vi ikke treffer folk, ikke utsettes for en naturlig bakterieflora og lukker ned alt i fare for at noen, som likevel snart skal dø, blir del av pandemiens ofre.

De siste ukene har jeg sett folk som selger verdifulle eiendeler, arvegods med affeksjonsverdi o.l. for å betale regninger ettersom de er permittert, oppsagt eller lignende. Hvor lenge tror man at disse tingene vil ha innvirkning? Tror man det går over så snart ypsilonbølgen er over? Da børster man bare støv av år med underskudd og starter igjen på null?

Personlig er jeg småbarnsfar, og det er ingenting i denne verden som berører meg mindre enn skjenkestopp. Men det hadde vel vært ålreit om tilbudene fantes når vi en gang er ferdig med Omegaviruset en gang ut i det 22 århundret!

Det skal sies at jeg er ikke lege, virolog eller besitter noen som helst medisinsk kunnskap utover 30/2, men problemet er jo at det virker det heller ikke som de som setter restriksjonene har. Vi seiler den veien høna sparket, stikker hode i sanden og håper tingenes tilstand er bedre i neste uke. Og mens vi befinner oss trygt og godt under sanden på hjemmekontor med Zoom, så er det vel greit å presse sykepleiere, barnehageansatte, lærere o.l. til bristepunktet først for så å informere om at; “vi driter i privatlivet, psyken og helsa di, bare se til helvete å kom deg på jobb”, så finner du sikker en barmhjertig samaritan som kan kjøpe med melk og brød til deg. For hvis du våger å gjøre det selv, ja da venter det saftige bøter. Hvilken lavpanna idiot på en pc-skjerm, i sin statsfinansierte pendlerbolig, kom frem til at det var en god idé?

Jeg er på nippet til å oppfordre sivil ulydighet, og hvis jeg kommer dit at jeg sitter i fritidskarantene og tvinner tomler… start et spleiselag, så skal jeg faen meg personlig ta saken til høyesterett!