En skam for menneskeheten!

Shitfest, korrupsjonsorgie, menneskerettsforfall… kjært barn har mange navn, og til dette mindre kjære barnet kan flere diktes opp om nødvendig!

Fotball-vm er i gang, og allerede før det hadde startet var det en oppvisning i manglende ryggrad!

I 12, ja TOLV, år har alle snakket om hvor uverdig dette mesterskapet er, en ingen har gjort noe mere enn snakket. En kollektiv boikott, som etter mitt syn burde vært opplagt, har ikke en gang vært vurdert så vidt jeg vet.

I tolv år har vi sett tårevåte reportasjer om slavearbeid, tvangsutkastelser og et regime som bokstavelig talt går over lik for å vise seg fra en “bra” side.

Og så går vi videre for fotballen skal ikke være politisk?!

Så hva gjør vi egentlig? Vi gjør akkurat det samme som før OL i Russland… INGENTING!

Vi har ledere i alle verdens land som går imot en boikott og sier vi skal bruke dialog og vise gjennom handling at vi er imot homofobi, kvinneundertrykkelse, slavearbeid og så videre!

Men hvor er den jævla dialogen? Hvor er symbolhandlingene? Hvor er stemmene som taler imot?

De har som under OL i Russland fått beskjed om å følge landets lover og ikke provosere. De blir overlatt til ryggradløse, overbetalte primadonnaer (les Lloris) som velger å begrunne fraværet av regnbuemerket med at han ønsker å følge vertslandets lover på lik linje som det han forventer at de som kommer til Frankrike gjør.

Og sist, men ikke minst… hva gjør vi som sitter med den faktiske makten? Kollektivt gjør vi ingenting for NRK og Tv2 klarte å få rettighetene, og vi benker oss ned for å se kamp etter kamp og skape et behov som gjør at alt det overnevnte drukner. Jeg har sett i flere kommentarfelt at det florerer en mening om at dette er staters ansvar og ta tak i, men fotball er en publikumsidrett og det er faktisk vi som forbrukere (tilskuere) som sitter med absolutt ALL makt!

Jeg er helt sikker på at det finnes en del mennesker som følger alt som vises av kamper, mens de skal boikotte alle programmer der Atle Antonsen medvirker! Dobbeltmoral er bedre enn ingen moral eller?

Jeg forsvarer på ingen måte sistnevnte og hans uttalelser, men ser dere ironien her? Det virker som moral har blitt noe vi lystbetont kan velge ut ifra våre egne interesser, og at jo lenger “unna” det er jo mere gir vi som samfunn faen.

Qatar er selve manifestasjonen av hvor galt det kan gå med et religiøst patriarkat, og når kritikken hagler svares det med at dette er kultur. Det virker også som vi som vanlig har en altfor spak tilnærming så lenge religion er innvolvert, og i dette tilfellet (som i mange andre) er vi livredde for å kritisere unisont i en redsel for å bli stemplet en vei eller en annen.

Det vi bidrar til med vår passivitet er at et korrupt og undertrykkende regime, med god hjelp av et gjennomkorrupt fotballforbund, kan tjene seg enda rikere på vår ignoranse!

#nordkorea2030 👌

Jeg er bare én i mengden, men jeg kommer uansett ikke til å bidra til dette!