Det kommer til å gå galt… veldig snart!!

Jeg har alltid irritert meg over syklister som tror de eier veien… i hvertfall siden jeg selv fikk førerkort for tolv år siden!
Frem til nylig har jeg tenkt at bunnen i bøtta av disse er litt halvdvaske menn i 50-åra… dere har alle sett de. De som ved hjelp av en kopi av trøyer fra Tour de France og en sykkel til prisen av en bra bruktbil har blitt toppidrettsutøvere over natten! Og som toppsyklist, ja da skal veien eies!

Jeg er tilhenger av trafikkregler og følger vikepliktregelen uansett om det gjelder syklist eller bilist. Problemet dukker opp når syklistene ikke gjør det samme!
De er i tillegg veldig glad i å sykle på retten sin… men hør nå; hvis dere møter en lastebil, da vil det sannsynligvis hjelpe dere lite at dere hadde rett!

Som sagt trodde jeg “toppidrettsutøverene” var værst, men så feil kan man ta!

Det gjør seg nok mest gjeldene i storbyer, og det er hvertfall tydelig i Oslo.
Samtlige Osloborgere har sett disse. De eier veien! De kan ikke trafikkregler! De har tydeligvis fremtredende suicidale tendenser! Og de er kledd i rosa!
Jeg snakker selvfølgelig om budene til Foodora!
Heldigvis er de som nevnt kledd i rosa… lysende rosa! Så de er lette å få øye på, og DET er viktig!!
Jeg har den siste uken holdt på å kræsje med i hvertfall fire av dem… og bare en av situasjonene var (overraskende nok) min feil!
Ved et tilfelle fikk jeg nesten en av de i min venstre side i et lyskryss. JEG hadde grønt!
I tilfelle nummer to var jeg nær å frontkollidere med en som syklet feil vei i rundkjøringen på bislett! Nummer tre var en som uten signal eller forvarsel plutselig ikke var førnøyd med fortauet lenger og skjenet ut slik at jeg måtte stå på bremsen!
Det siste tilfellet var ikke nær kollisjon, men nær det politiet kaller forsettlig påkjørsel. Grunnen var at vedkommende benyttet hele kjørefeltets bredde mens telefonen ble sjekket, og det gikk ganske langt under strekningens fartsgrense!

Jeg blir svært lite overrasket dersom jeg i nær fremtid hører om en alvorlig ulykke der en Foodora-syklist er innvolvert!

#foodora #rosa #sykkel #trafikk #ulykke #nestenulykke #skjerpdere

Enkelte elbileiere MÅ avgå umiddelbart!

Enkelte (kanskje mange) vil være uenige, men uansett vil jeg påstå at mine siste innlegg har vært mer eller mindre reflekterte indre diskusjoner som jeg har delt!

Det samme kan ikke sies (udiskutabelt) om følgende… følgende blir en eneste tirade mot enkelte mennesker uendelige udugelighet.
Det gjelder en gruppe i en gruppe… hovedgruppen er EL-bileiere (ja, dem er jeg en av), men jeg har enda ikke representert gruppen som i dag er roten til mitt hat!

Anyway… som EL-bileier selv (mange vil være enige) finnes det altfor få ladeplasser i Oslo. Ved mitt nærmeste ladested finnes det tre oppstillingsplasser innenfor ladestolpenes rekkevidde. Personlig er jeg ikke spesielt god på å planlegge, og med jevne mellomrom finner jeg meg selv kjørende rundt på leting etter lading på en tid jeg egentlig burde sovet.
Dersom alle ladere er opptatt må jeg kjøre runder å lete, og det er greit… det er tross alt min egen feil!

Meeeen, og dette har skjedd flere ganger; gaten er full av ledie p-plasser, men allikevel står det biler på alle ladeplassene – UTEN Å LADE!!
Skiltet sier riktignok “oppstillingsplass for el-motorvogn”, men det må da være lov å bruke litt fornuft?!
Sist gang dette skjedde var i går kveld og det var ikke langt unna at alle fikk en relativt useriøs lapp på ruta!
Jeg klarte heldigvis å tøyle meg, og tar det her i stedet!

Jeg vil informere dere; ved siden av sakte-, sikk-sakkgjengere og barnevogner i bredden (som nevnt tidligere i denne bloggen) har dere en egen reservert avgrunn i det innerste dypeste helvete!
Personlig vil jeg i enkelte stunder (som i går) sende dere dit for egen maskin etter en langtrukken sterilisering med sløv skje!

Sånn… da føler jeg meg bedre 🙂

#elbil #lading #oppstillingsplass #hat #aggresjon #loadoff #lettepåtrykket #helvete #barnevognmafiaen

Blankt fra meg…?

Vi er godt i gang med 2017… valgåret 2017.
Personlig støtter jeg dagens sittende regjering ettersom de er demokratisk valgt… politisk håper jeg på et skifte etter kommende stortingsvalg, men i disse dager er jeg usikker på “til hva”.

Etter riksrevisjonens knusende rapport vedrørende sikkerhet og beredskap er ansvarsfraskrivelsen i gang igjen.
Forrige regjering skylder på den sittende, mens den sittende skylder på utgangspunktet etter den forrige… og alle lover gull og grønne skoger en gang i fremtiden dersom de blir valgt.
Åtte år var ikke nok, fire år er nå tydeligvis ikke nok… hva er nok? Hvor mange valg kan man gå til med lovnader om bedring på det samme område?

Det er her snakk om sikkerheten rundt nøkkelobjekter… uten å ha lest rapporten antar (mulig jeg tar feil) jeg at en del av disse vil være sentrale punkter for en fungerende infrastruktur. Det må utbedres NÅ! Det hjelper ikke samfunnet fremover at dere skylder på hverandre og lover at dere selv skal gjøre det bedre… det er bevist gang på gang at store forandringer, det blir det ikke noe av!

Av 169 representanter på stortinget må alt godkjennes av et flertall (2/3 i enkelte tilfeller). Trenger vi egentlig en regjering eller et bystyre?
Ved siste kommunevalg stemte jeg AP, men det var ikke for at jeg ønsket mere makt til MDG. Det samme vil jeg anta går for de som i min hjemkommune, Moss stemte FrP. Der har nemlig også MDG funnet en måte å samarbeide seg inn i bystyre. For er det en ting som er tydelig så er maktposisjonen uendelig mye viktigere enn miljøspørsmålet.
Dersom jeg stemmer AP også til høsten, får jeg en regjering styrt av MDG og SV?

Mitt håp er jo selvfølgelig at MDG på de siste to årene har rævkjørt seg selv så hardt at de kan se langt etter regjeringsmakt!

Men tilbake til utgangspunktet… Støre har blitt kalt tåkefyrsten, men han er i godt selskap! Stortinget har blitt et enormt tåkepalass med tilhørende svada, ansvarsfraskrivelse, utdeling av skyld og så videre.

Hvordan skal man i denne sumpen av svada gå til valgurnene med noe som helst form for kunnskap om hva man får?
KAN NOEN SNART STÅ FOR NOE?
PS: segway og lakrispiper teller ikke!

Jeg skal avgi stemme som jeg alltid gjør, men for første gang på tolv år vurderer jeg å stemme blankt!
I mitt hode viser det et ønske om å stemme, men at alternativene er for dårlige!

#politikk #stemmeblankt #mdg #ap #frp #sv #svada #ansvarsfraskrivelse #gjørnoe #mennoe

Er det nok Johaug nå?!

Jeg er så utrolig lei av at Johaug fortsatt pryder forsiden på alle landets nettaviser med jevne mellomrom… men allikevel finner jeg tid og energi til å irritere meg over det!
Jeg er dritt lei av bedrevitende nordmenn som i kommentarfeltene som skal mene i hytt og gevær!

“Hun har fått sin straff gjennom media”. Nei, det har hun ikke… hun har fått sin straff av en domstol. Den dommen har blitt anket, slik alle parter har mulighet til å gjøre (også i vanlige straffesaker).
Og media… ja, de gjør det de kan best! Se hvor mange høns vi klarer å få ut av denne greia som i rett lys og vinkel kan minne bittelitt om en fjær!

Jeg er på ingen måte noen ekspert på dopingsaker, hverken selvutnevnt eller faglig, og skal derfor ikke gå inn på om lengden av straffen er fair. Men det som i denne saken er et uomtvistelig faktum er at hun er tatt og dømt for brudd på et reglement hun er pålagt å overholde!

Jeg tror virkelig ikke det er gjort hverken med overlegg eller med hensikt å gå fortere på ski, men det har blitt gjort!
Så det finnes liten tvil om at uaktsomhet som et minimum ligger til grunn!

Kunne hun ikke innrømmet dét? Lagt seg padde flat umiddelbart og tatt sin straff… det hadde i hvertfall gitt meg en større respekt enn dette sutre-/grinebonanza vi nå er vitne til! Jeg unner på henne på ingen måte det hun går gjennom, men litt antydning ryggrad er det vel lov å vise?!

Jeg har sagt i maaange år at vi, Norge som nasjon, kanskje bør sitte noe mere stille i båten når det kommer til doping… for en dag får vi den i trynet! Den dagen har kommet, og for meg er det noe tilfredsstillende med å kunne si; “hva var det jeg sa”!
For det er ikke rart at Finnland, Russland og andre nasjoner er beinharde i kritikken mot den nasjonen som har sittet så mange år på verdens høyeste hest!
Utrykket “jo større de er, jo tyngre faller de” presser seg greit frem i denne sammenhengen.

Men ikke engang dette sinnsykt tunge fallet klarer å bidra til at skiforbundet får en brøkdel av hode ut av det berømte brunøyet – “vi tar regningen”! Hva faen?!
Når “store norske leksikon” skal revideres neste gang bør uten tvil dette være eksempelt på dobbeltmoral!
Fakta:
1 – hun er dømt for brudd på dopingreglementet.
2 – hun har fått det i seg ved bruk av ulovlige medikamenter.
3 – hun har selv ræva full av penger.

Konklusjonen burde vært klinkende klar frem til resultatet av anken foreligger – skiforbundet tar avstand!

Jeg sa innledingsvis at jeg er lei, men jeg klarer allikevel å finne energi til å irritere meg over alt dette… kanskje jeg bare irriterer meg selv?!

#media #doping #norges #skiforbund #ski #dobbeltmoral #høyhest

Vi ere en nasjon, vi med…

Vi har alle sett og hørt dem samlet på et sted. Disse små, høylytte klumpene som til tider kan vise noe som kan minne om menneskelige trekk!

Etter en fantastisk helg på Vestlia Resort, Geilo har jeg innsett et par ting om disse små sjarmtrollene… ting jeg var klar over fra før, men som nå står enda klarere for meg!

Barn kan være både morsomme og sjarmerende, men når ansamlingen blir større enn tre, fire stykker blir det egentlig ganske slitsomt!
Dette faktum har forsterket min overbevisning om at barnehage, DET er ikke noe sted jeg skal jobbe!
For alle foreldre vil kanskje ikke akseptere svinn på et til to barn per dag?!

Samtidig har det gitt meg en økt respekt for de som utfører dette arbeidet uten å kaste småtrollene i veggen og lignende. Vi bør alle være ufattelig takknemlige for at noen, frivillig påtar seg å oppdra denne gjengen med glitterspisende tålmodighetsprøver!
FOR FORELDRENE GJØR DET TYDELIGVIS IKKE!!!

Jeg skal forsøke og eksemplifisere hva jeg mener, og jeg forstår at jeg kommer over som en grinebiter av dimensjoner… og det er greit!

Stedet der jeg har tilbrakt helgen har et relativt stort svømmebasseng og selv jeg forstår at der skal barn få herje mer eller mindre fritt under oppsyn, slik at disse vandrende snørr- og bakteriefabrikkene ikke drukner… og det er greit! Samme område har et boblebad på ca 1,5×2 meter der vannet er varmere og det burde være mulig for meg og andre voksne å sitte og slappe av… men den gang ei.
Er det for mye å forlange at foreldre oppfordrer barna sine til å "ta bomba", kaste ball, dykke og herje i det store bassenget?
Jeg forventer faktisk ikke mye her… lydnivået kan godt være skyhøyt og barna kan løpe og herje så mye de vil… der det er meningen!
Men ettersom foreldrene sitter i den samme 3kvm store pytten virker det som de umiddelbart glemmer det faktum at ikke alle andre synes deres avkom er verdens nydeligste og mest fantastiske skapning som kun er morsom og sjarmerende.
For det er faktisk slik at for meg er din lille pode som tar bomba 14cm fra ansiktet mitt noe så helt for jævli irriterende!
Og det blir ikke mindre irriterende når foreldreparene rundt ler hjertelig og godt og snakker om hvor gøy det er, eller skryter av stilen på det utførte hoppet!

Togturen fra Geilo til Oslo tok ca fire timer og igjen ble foreldrenes "fravær" synlig. Det kan hende jeg var litt ekstra sliten og irritabel, men mitt armlene er uansett ikke et godkjent klatrestativ for deres små som ikke klarer å sitte stille!
Men jeg kan jo ikke si noe… det er jo barn, så jeg hadde blitt uglesett av hele vognen i de resterende 3,5 timene av togturen!

Til de som enda ikke har fått det med seg, så er det ikke barna jeg kritiserer… de gjør det barn skal gjøre; Herje, utforske, klatre, hoppe, skrike og komme unna med det – de er barn!
Nei, her skal foreldrene ha all kritikken!!

For noen år siden var det en debatt etter at en eller flere restauranter ville være barnefrie eller ha barnefrie tider… jeg forstår ikke hvorfor enkelte var imot dette!
I tillegg til at det hadde vært svært behagelig for oss uten barn kan jeg ikke forstå noe annet enn at det samme vil gjelde foreldre som endelig har fått en barnefri kveld… jeg vet i hvertfall at jeg i fremtiden vil komme til å sette pris på det!

For det kan ikke være slik at bare man er på et hotell eller en restaurant, ja da er det greit å kapitulere!?!

#barn #oppdragelse #småbarnsforeldre #vestliaresort #geilo #hotell #restaurant #barnefri #utpåtur #basseng #tog #irriterende

Gratulerer med kvinnedagen!

Jeg vil starte med å si at jeg synes kvinnedagen er helt forkastelig! Ikke fordi den eksisterer! Og ikke for det den brukes til!
Men fordi vi som samfunn i 2017 trenger én egen dag der vi kjemper for kvinners rettigheter!
For trenger den, det er det desverre ingen tvil om at vi gjør!

I mitt hode er likestilling en selvfølge! Det finnes svært få oppgaver i samfunnet der kvinner på generell basis stiller svakere enn menn…

Men enkelte stemmer får på denne dagen for mye oppmerksomhet… de som hevder å besitte fasit på hva en feminist er.
Kan man ikke stille opp for bilder i et magasin men samtidig være for likestilling?

De fleste husker vel fjorårets paroledebatt der 17 år gamle jenter fra unge venstre ble bedt om å "suge ti pikk om dagen" fordi de ønsket en mere liberal sexkjøpslov. Forsvaret var at vedkommende ikke visste at de var 17… så hvis de hadde vært 25 hadde det vært greit?
Hadde en mann kommet med en slik uttalelse hadde han blitt lynsjet fra alle hold enda! Bare se på mannegruppen Ottar.
Og ja, jeg vet at det er flere sider av akkurat den saken og jeg farges nok noe av at jeg virkelig ikke kan fordra vedkommende som kom med uttalelsen… men allikevel!
Og hvis du tar sakens kjerne kan vi vel alle være enige om at prostitusjon neppe blir borte med det første?! Hjelper det da kvinners rettigheter, vern, trygghet osv å skyve det under jorda?
Er du ikke like feminist dersom du kjemper for dette som de som kjemper for sykepleiernes rettigheter? Selvom stillingene på ingen måte kan sidestilles bør vel "arbeidstakernes" vern og beskyttelse telle likt? Jeg mener i hvertfall det!

Og hvorfor er det slik at menn (på generelt grunnlag) blir fienden?
Som sagt ser jeg på likestilling som en selvfølgelighet. Jeg anser ikke kvinner som sexobjekter, mindreverdige, underdannige eller lignende!
Så kan man kanskje si at det er et tegn på at jeg har vokst opp med spesielt gode verdier, men jeg tror ikke det er tilfelle.
Jeg føler selv at jeg har blitt oppdratt til gode holdninger og verdier, men ikke noe over gjennomsnittet… så jeg tror nok majoriteten av menn på min alder deler min oppfatning av kvinner!

Jeg tror nok det er bedre å kjempe for enn mot… der der kjempes mot vil det alltid oppstå en opposisjon! I dette tilfellet en dårlig opposisjon av testosteron og dårlige argumenter!
Men for all del… jeg håper dere snart knekker Telenor, NIF og andre ledelsesstrukturer der menn dominerer stort! For til tross for at det hevdes fra enkelte at menn er det sterkere kjønn er vi utrolig gode på å kjøre ting rett i dass!

Uansett håper jeg kampen går bra slik at vi så snart som mulig ikke lenger har “behov” for en egen kvinnedag!

Og igjen… gratulerer så mye med dagen! 🙂

#kvinnedagen #2017 #likestilling #feminisme #liklønn #likerettigheter

Er seksualisering av barn ok?

Selvfølgelig er det her lett å svare et rungende nei.
Så fort barn eller dyr nevnes i en nedverdigende, utnyttende eller seksualisert sammenheng får de fleste av oss en ekkel smak i munnen!

Når det rammer levende barn mener også jeg selvfølgelig at det er så langt unna ok som det på denne planeten er mulig å komme! Følelsene det drar opp i meg får meg til å tenke at de kanskje gjorde noe rett i middelalderen da de fortsatt praktiserte kvartering!

Men bør det ikke være en forskjell på hva vi mener er moralsk forkastelig og hva som faktisk er ulovlig?
På lik linje med gårsdagens debattinnlegg i aftenposten mener jeg at et slikt skille bør eksistere.
Saken det dreier seg om er selvfølgelig det økende beslaget av sexdukker i barnestørrelse.
Kripos mener dette viser en seksuell atferd hos enkelte som igjen kan føre til misbruk av barn… og ja, det vil jeg si meg enig i! Men hva hvis motsatt? Hva hvis dette utløpet fører til at færre barn blir utsatt for overgrep? Er det ikke da en ok måte å få utløp på? Ingen blir skadd og ingen får varige mén!
Jeg synes i hvertfall det bør være rom for en debatt!

Steinar Sagen uttalte (kan ha vært fleip) i radioresepsjonen for noen år siden at han var for en database, der samtykkende voksne kunne laste opp babybilder av seg selv – en slags legalisering av barnepornografisk materiale! Selvom dette har et enormt innslag av svart humor vil jeg ikke påstå at det er bare dumt!

For en del år tilbake så jeg en dokumentar om dømte overgripere og psykologien rundt det fascinerte meg… de straffedømte mente i full oppriktighet at pedofili er en seksuell legning på lik linje med homofili og hetrofili! Enkelte av behandlerne kunne til en viss grad si seg enige i at det kunne anses som en parifilia, men var mindre kategoriske!
Hvis dette er tilfelle, klarer jeg ikke la være å synes synd på dem det gjelder!
Jeg vet med meg selv at dersom jeg skulle våknet opp en dag og insett at min preferanse er barn… da hadde steg to vært hagla!

Realiteten er at de fleste overgripere selv har blitt utsatt for overgrep av noen i nære relasjoner!
Hvis man tar med det i betraktningen blir kanskje dukker eller regulert legalisering av barnepornografisk materiale (som nevnt over) en måte å bryte en ond sirkel på?!
Jeg mener ikke at vi uten forbehold skal godta eller godkjenne det, men debatten bør tas! Og den bør ikke tas kun bassert på følelsene det rører opp i oss!

Jeg har ikke barn selv og det gjør det kanskje enklere for meg å overse de enorme følelsene temaet setter i sving! Men kanskje det ikke er en dum ting i en debatt?

#aftenposten #debatt #parafilia #moral #lov #radioresepsonen #kripos #dukker

Heksejakt mot FrP!

God ny uke!

I dag kommer det noe fra denne kanten som er sjelden kost – forsvar av FrP!
Det fremstår nemlig som om det er blitt en folkesport, og ikke minst mediesport, å ta våre mest høyrevridde (av betydning) politikere for absolutt alt de foretar seg!

Vi husker jo alle saker som dreier seg om Jan Simonsen, Per Sandberg, Terje Søviknes, Bård Hoksrud osv.
Jeg forsvarer på ingen måte deres handlinger som kjøp av prostituerte i utlandet, seksuell omgang med unge jenter eller stille full på talerstolen… men har vi nå dratt det for langt?

Sylvi Listhaug får i dag kritikk for å bære et synlig kors i gitte sammenhenger. Ja vel!
Personlig er jeg hverken en stor tilhenger av Listhaug eller korset… heller ei hijab eller davidstjernen! Men nå er det vel en gang sånn at vi i Norge praktiserer religionsfrihet?!
At hun kanskje, noe kynisk velger spesielle anledninger for å stille ut korset er vel også greit?
Dersom det er for å fri til enkelte grupper velgere, så syns jeg vel det er i tråd med hva alle politikere gjør på generell basis!
For å dra en litt søkt sammenligning er det vel det de fleste single gjør hver helg på byen – pynter seg for å appellere til det motsatte (ev samme) kjønn!

Problemet er ikke engang nødvendigvis nyhetssaken… det er det nyhetssaken bringer med seg! Alle får en gylden mulighet til å stille seg for eller imot… alle skal plutselig mene noe om noe ingen tidligere har lagt merke til eller tenkt over!
I skrivende stund har nevnte artikkel i VG 175 kommentarer… om et jævla smykke!
Et smykke som viser seg å være et arvestykke som for eieren har større symbolsk verdi enn det faktum at det er to pinner i kryss!

Samtidig tvinger det Listhaug til å komme med en uttalelse som igjen skaper rom for en debatt!

Hvorfor skal vi på død og liv hele tiden problematisere uproblematiske ting?
Hvorfor skal vi skape meninger der ingen egentlig hadde noen?
Og hvorfor skal det alltid ramme FrP?

Hvis man er motstander av FrP og deres politikk, så kritiser politikken, ikke bare personene!
Jeg vil påstå at denne heksejakten fort kan ende opp med å fungere i favør de kritiserte!

#frp #heksejakt #lagerproblemer #hysj