ELLEVE dager med Trump!

God formiddag!

Ukas værste dag er halvveis og en mann (med rette) får fortsatt overskrifter, elleve dager etter innsettelsen!

Jeg kjenner på det faktum at rett etter valget hadde et ganske ambivalent forhold til det faktum at Trump skulle lede verdens mektigste land!
Når alt kommer til alt er han jo demokratisk valgt. Det amerikanske folk stemte slik de gjorde og må nå høste “fruktene” av sin avgjørelse.
Ca halve Norges befolkning har hatt det samme dilemmaet de siste fire årene med FrP i regjering.
Jeg trekker ingen link mellom Trump og Norges høyreving, men opposisjon er det samme uansett!
I USA er det jo også slik, vil flere påstå, at også demokratene er mere høyrevridd enn noe parti (av betydning) vi har her i landet! Kanskje hadde Hillary vært “the lesser evil”, men jeg var i utgangspunktet svært skeptisk også til henne!

Men kanskje er det greit å ha et ambivalent forhold til presidenten i et land, der mine tanker og følelser for landet er de samme. For USA er uten tvil et fantastisk, interessant og variert land. Men det er også på mange måter bakvendtland… landet der ingen regel ikke har et unntak. For eksempel må du godkjennes for å kjøpe våpen i butikk, men på messer kan du få kjøpt alt kontant uten å engang gi fra deg navnet ditt! Og ammunisjon… ja, det selges over disk på Wall Mart.
Det er landet der pupper på tv må sensureres, mens porno produseres over en lav sko!
Banning fordømmes, mens vold er familieunderholdning!
Det er landet der den mest solgte leken til barn for noen år siden var en dukke som satt i den elektriske stol… det er alt i alt vanskelig å la være å måpe!

Så tilbake til lederen av dette sirkuset… ingen president, meg bekjent, har skrevet navnet sitt hyppigere i løpet av elleve dager. Han signerer ordre i hytt å gevær og sørger med det for å provosere frem reaksjoner hos sine motstandere. USA har fått en president som styrer landet som en bedrift mot profitt, uten hensyn til hvilke tær han tråkker på… hans slagord videreføres på en måte – “you’re fired”! Han “sparker” de svakeste leddene i samfunnet… problemet er bare at det også er han selv som definerer hvem disse er!
Foreløpig har det rammet muslimer hardest, og argumentet er ivaretagelse av rikets sikkerhet. Det kan vanskelig stikkes under en stol at enkelte terrorister er muslimer, men det kan ikke snus på hodet! Muslimer er ikke terrorister… og hvordan ser man for seg at stigmatisering av 1,5 milliarder mennesker vil føre til færre ekstremister? De som blir ekstreme, uavhengig av retning, er de som mangler tilhørighet og blir skjøvet ut i kulda… da hjelper det ikke å dytte flere over stupet! Så når Trump snakker om rikets sikkerhet tror jeg tiltakene han har satt i verk kommer til å virke mot sin hensikt!

The Donald har også signert en presidentordre der støtte til informasjon om abort utgår med høye kneløft… er det ikke rart at menn skal bestemme alt i en slik sak? Det er kanskje ikke så rart med tanke på kilden, som gjennom en rekke uttalelser beviser at han ser på kvinner som underdannige. “Grab’em by the pussy” og forslag til straff for kvinner som tar abort er bare noen eksempler!

Hans forhold til NATO er jo også et problemområde… problemet er jo at forholdet avgjøres av hvilken ben han stod opp med den aktuelle dagen! Og slik tror jeg det kan bli i mange sammenhenger… hans dagshumør avgjør viktige saker. Kanskje ikke helt heldig?
For meg virker det som om han står med jord til knærne og spar for harde livet!!

Hovedproblemet med hele settingen er jo kanskje at det er et så stort og mektig lang at alle på en eller annen måte må forholde seg til dem… til sammenligning er jo Duterte ganske mange hakk over i galskap, men Filippinene har ikke like stor betydning på verdensbasis!

Når jeg sa innledningsvis at jeg hadde et ambivalent forhold til Donald Trump, kan jeg nå si at det har gått over… og det tok ca ti dager!

#trump #ambivalent #notsomuch #makeamericagreatagain #usa #kvinnefiendtlig #muslimfiendtlig #abort

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg