Er idol alt vi har?

Hei igjen!

Selv hører jeg på masse norsk musikk… Jokke & Valentinerne, Klovner i Kamp, De Lillos og Ugress for å nevne noen i forskjellige sjangere!

Problemet i mine øyne er at det de siste 10-15, kanskje 20 årene kun har blitt satset på en type musikk i Norge… platt, gørr kjedelig og identisk pop-musikk! Alt høres likt ut og mange har en fellesnevner… utspring fra Idol, x-faktor, the voice og annen dårlig tv-underholdning. Og det spiller ingen rolle om du vinner eller bli nummer to, tre eller ti – har du et brukbart utseende og kan autotunes har du potensiale.
Vi har til og med kommet til et punkt der det satses på kids som enda ikke har nådd puberteten… vi legger til og med til rette for at de skal få gi ut en selvbiografi. Selvbiografi? Hva faen? Du kan ikke skrive om din livshistorie når du har eksistert i et kvarter!!

Tilbake til musikk før jeg sporer helt av… heldigvis har vi fått p3 urørt som faktisk satser på noen andre kategorier enn pop, men hovedvekten er fortsatt hentet fra Idol og lignende.
Det er liten tvil om at Kurt Nilsen har en bra stemme, men har dere tenkt over det faktum at alle sangene hans er så godt som identiske? Teksten til den ene kan lett synges på melodien til den andre og visa versa.

Kanskje er hovedproblemet radio? Alt skal kunne spilles på radio! Det skal være 100% mainstream og alle låter skal ligge rundt fire minutter i lengde. Skrekkeksemplet på dette er da radio Norge bestemte seg for å ta Stairway to heaven inn i spillelista, men kuttet rett før sangens klimaks. Det er for meg blasfemi!! Det samme har blitt gjort med Metallica, AC/DC og sikkert flere.
Hvordan skal da et band som Magic Pie med låter opp til 18 minutter klare å få den oppmerksomheten de fortjener?

Og alle disse "artistene" som slår gjennom i dag er døgnfluer… Jokke & Valentinerne lever fortsatt i beste velgående gjennom Valentourettes 17 år etter Joachim Nielsens død (RIP)! Kan noen fortelle meg hva som skjedde med what’s-his-face som vant idol noen år etter Kurt? Eller what’s-her-face etter det igjen? Vi husker ikke Tone Damli på grunn av musikk, men på grunn av diverse reklamer for betson… er det slike musikere Norge vil satse på?

Det samme gjelder forsåvidt i resten av verden. Metallica holder fortsatt koken (vil noen si) etter 36 år… hvor lenge tror vi Bieber holder? Han som i en alder av 22 har klart å “pensjonere” seg en gang allerede! Og Bieber… for å gjøre comeback må man først ha vært borte lenge nok til at noen har merket det!

Men når skal vi få se Norge satse på noe annet? Når skal gode, nye rockeband få en scene og en mulighet til å slå seg opp og frem? Og når skal vi avslutte andre talentløse talentprogrammer?
Jeg håper på UMIDDELBART!!

Avslutter med et sitat fra RadioRock; "1994 var et trist år for musikken! Kurt Cobain døde… og Justin Bieber ble født"!

#rock #norge #musikkindustri #popmusikk #ettspor #kurtcobain #jokke&valentinerne #delillos #klovnerikamp #magicpie #valentourettes #1994 #radiorock #påtidemedforandring #idol #giandreensjanse

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg