Selvskapt svak psyke!

Det fremstår for meg som om ansvarsfraskrivelse har blitt en ny folkesykdom.
Alle andre har skylden for ens mislykkethet, knuste drømmer eller psykiske utfordringer!

I en hver debatt som dukker opp i kjølvannet av et eller annet idiotisk blogginnlegg fra en oransje, overpudret, tidligere Paradisedeltaker skal skyld fordeles.
Men skylden rettes sjelden innover!
Det må systemendringer, bedre nettfilter og økt bevisthet i samfunnet til.

Det kan godt hende det bare er meg som opplever det slik, men slik opplever jeg det uansett; psykisk sykdom har blitt langt mere utbredt enn bare for noen år siden.
Enkelte tabuer har blitt fjernet, og i så måte kan man anta at mørketallene er lavere enn tidligere. Men med denne oppblomstringen må det vel være mere?!
Det snakkes ofte om “generasjon perfeksjon” når vi unge (jeg er 32) omtales. Jaget etter det perfekte – perfekt kropp, hus, bil, jobb – kort oppsummert, det perfekte liv!
Men vi har jo skapt det for oss selv, og inntoget av sosiale medier hjalp godt til.
Alt skal deles… treningsøkter, måltider, bakeprosjekter, ferieturer, opplevelser, redsler, sorger, traumatiske opplevelser og så videre!
På mange måter kjenner jeg flere av mine 535 facebookvenner bedre enn mine nærmeste kamerater.
Jeg vet hvem som er redde for torden, hvem som spiser hva når, hvem som jogger hvor ofte, hvem som sliter med hvilke sykdommer og katastrofalt nok hvem som har blitt utsatt for seksuelle overgrep.
Dette er kun eksempler fra mennesker jeg ALDRI har kontakt med utover sosiale medier. Når ble denne informasjonen nødvendig allemannseie?
Verdensherredømmet til facebook, instagram og andre medier har skapt en kultur der alt skal deles – alltid, og uten filter!
Før de eksisterte var det ingen som ringte opp en klassrkamerat fra barneskolen for å fortelle at de hadde spist en banan/avokafo/qinoa-smoothie til frokost?!
Man fremkalte ikle bilder av den siste treningsøkta og ruslet fra dør til dør i nabolaget.
Sjokoladekake i langpanne var mer enn bra nok i barnebursdagen!

Mens nå slaver foreldre på kjøkke et i tre uker for å lage en half and half frozen-/turtleskake til tvillingene på ett år, som sansynligvis kommer til å kaste mesteparten på gulvet.
Kun for å fiske etter kommentarer på instagram som skryter den opp i skyene.
Gjerne etterfulgt av; “skjønner ikke hvordan du klarer det?!”
MEN DE GJØR JO IKKE DET!
De samme foreldrene kan i etterkant klage over at de er så slitne. Men så drit i å stå til langt utpå morningen med glassur i alle kroppsåpninger da!
Vær med på å starte en ny bølge der “godt nok” faktisk er det, i stedet for å bidra til at alt skal bli en konkurranse i vellykkethet!

Begynn med deg selv, gi litt faen og sikt deg inn på GODT NOK!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg