500 er ikke problemet!

Jeg har ingen problemer med å se at det er lettere å vaksinere 500 enn å prioritere lærere, barnehagelærere, politi, brannvesen osv. Jeg har heller ikke, objektivt sett, problemer med å forstå viktigheten av en fungerende beredskap.

Det jeg har problemer med er antallet tunger på de 500 hestene som ris, semantikk for å sno seg unna forklaringer, omdefinering av regelverk for å sette seg selv foran og ikke-eksisterende argumenter!

For det er hverken ufornuftig eller ubegrunnet å vaksinere Stortinget m.fl – det er umusikalsk, usolidarist og i beste fall en elendig og lite gjennomtenkt idé.

Mens alle andre venter på sin tur og til nå, forholdsvis behersket, har akseptert omprioriteringer og en behandling som ligner på klagetelefonen til Telia; “du rykker stadig bakover i køen, vennligst vent”, velger våre politikere seg selv. Dette til tross for at Bent Høie så sent som i januar var ute og presiserte at det var uaktuelt å prioritere Statsministeren og politikere før det var deres naturlige tur. Men Mæland har klart å kokkelere sammen et bullshitargument for å forbi gå den utfordringen. Det er ikke politikere som yrkesgruppe som prioriteres, men Stortinget som parlament (den overnevnte semantikken).

Det gjøres nå av beredskapsmessige årsaker som desverre ikke kan deles med offentligheten, og det kan godt stemme, men det er lett å tenke at det var da fryktelig beleilig! Det kan samtidig gjøres nå fordi så mange er vaksinert og trykket minke… er ikke det et argument for at det ikke lenger er nødvendig? 🤔

DSB og FHI har ikke vært invitert inn i prosessen eller tatt del i beslutningen noe som betyr at beslutningen er tatt ene og alene ac et mindretall på løvebakken uten nøkkelkompetanse.

Videre argumenteres det for at lærerne uansett snart har lang sommerferie og ikke skal ha elevkontakt fra vaksinen har tatt effekt uansett. Hvem flere gjelder det egentlig? Mener det er én annen gruppe som har dritlang sommerferie fra midten av juni… ja, faen… det er jo Stortinget! Men det gjelder ikke ansatte i barnehagene, politi eller de fleste andre!

Men heldigvis kan de avkrefte at det er snakk om et ønske om sommerferie… puh! Load of my mind!

Jeg forventer da at samtlige politikere holder seg hjemme i ferien, begrenser antallet gjester, unngår unødvendige reiser og i hvertfall fra et solidarisk perspektiv deltar på den dugnaden de påtvinger alle oss andre som ikke har en possisjon der vi kan vaksinere oss selv!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg