The age of the “fjortiss”!

Da facebook ble lansert i 2007 gikk startskuddet for menneskehetens nedstigning inn i den kunnskapsløse avgrunn… i hvertfall kan det argumenteres for i ettertid!

For på generelt grunnlag virker det som en stor del av medlemslisten bestemte unisont at de skulle bli en stor homogen gruppe.

I enkelte, dog veldig få, tilfeller kan kanskje dette være en forbedring, men den gang ei.
Hadde man enda valgt en grunnlag bassert på økt kunnskap eller lignende kunne jo dette hevet nivået til enkeltindivider betraktelig.

Men nei… kursen og gruppementaliteten som på den uoffisielle generalforsamlingen ble vedtatt var tilsynelatende; "vi skal alle bli 14 år gamle jenter"! 🤔
Desverre er det slik her at jeg må kjønnsdiskriminere noe, for jenter, kvinner, damer ER værst!

Trutmunner skal fotograferes og postes, tilsynelatende for å få likes og kommentarer av typen; "åh, pena", "peneste", "vakreste" eller "besteste" (for ste-ending MÅ med). Og så skal det tegnsettes ytterligere med så mange emojier at twitter for lengst hadde satt en stopper for galskapen… det er gule fjes som kysser, blunker, ler… og hjerter i alle regnbuens farger!

Og slutt med oppdateringer med såkalte “visdomsord”; “carpe diem”, “det er i motbakke det går oppover”, “du er sterkere enn du tror” osv.
Ikke bare er de meningsløse, de er også feil.
En heis går også oppover! Du er ikke nødvendigvis sterkere enn du tror! Og et glass vin på kvelden er da ikke ekvivalent med å gripe dagen!

Disse voldtektene av det norske språk, tegnsettingene fra helvete og overfladiske visdomsordene gir meg en synkende tro på menneskers generelle intelligens, og fungerer på den måten motsatt av intensjonen!

Og dere, facebook er ikke forumet for å fortelle din partner hvor høyt du elsker han/henne… resten av verden, inkludert 98% av vennelista, bryr seg ikke en dritt!

Og er det rart at psykisk helse har blitt en større utfordring når prepubertal usikkerhet har blitt adoptert av og/eller videreført til mennesker langt inn i 30-, 40- og 50-årene?
Der vellykkethet og verdi som menneske avgjøres av antallet likes på et bilde, eller antallet hjerter i kommentarfeltet under!

Og hvem trenger vel profesjonell hjelp når facebook kan tilby 500-1000 hobbypsykologer?
Misforstå meg rett, det er forsåvidt modig å stå frem med historier om overgrep og psykiske utfordringer, men INGEN har 700+ venner som de i fortrolighet ville fortalt disse tingene til!

Her trengs det oppstramming, samt kurs i nettvett, norsk og garantert et par ting til!

VOKS OPP for faen – fjortiss bør, kan og skal ikke være det nye hippe!

#facebook #likes #sosialemedier #psykiskhelse #fjortiss #emojies #språk #visdomsord

2 kommentarer
  1. Til dels enig med deg. Men det er jo litt morsomt å da. Når du fremdeles kan vite litt om hvordan det går med skolevennina di som flyttet til andre siden av landet f.eks., å kusina di som er flyttet til Spania, da er Facebook god å ha for å holde kontakten 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg