Langrenn på en høy hest!

God morgen!

I dag skal jeg igjen ta opp et tema som engasjerer de fleste og jeg er helt overbevist om at flere også blir provosert.
For ved siden av innvandring, bompenger og bensinavgiften er det lite som engasjerer og provoserer nordmenn mere enn vintersport… og da spesielt langrenn!

Jeg minnes vagt for en del år siden da langrenn på tv var forbeholdt OL og kanskje andre store mesterskap. Da kunne man se frem til dette i spenning. Men den tid er over!
Alt som ikke er sommer, er skisesong. Og sommeren… da er det tid for rulleski!
Det har blitt så mye at det er omtrent like spennende som å se maling tørke eller gress gro! Med verdenscupåpning i fellesferien, VM hvert år, OL hvert fjerde og "tour de ski".
Jeg kan skjønne poenget med "tour de france"… utrykket gir i hvertfall mening! Men "skiene rundt"? Hva faen!

Uansett… I den tiden jeg kan huske har vi (les nordmenn) vært overlegne i større eller mindre grad og med enkeltvise unntak!
Denne suvereniteten har flyttet oss opp på en enorm hest og fallet, unnskyldningene og sippingen fra utøvere og tilhengere blir bare desto flauere!

Når vi vinner er det fordi vi er overlegne, mens når vi taper, dvs nummer to eller tre (vet ikke om det kan kalles tap) da er motstanderene dopet… spesielt hvis de er russiske. Av andre favorittunnskyldninger liker jeg godt; løypa var dårlig/vanskelig og som på tirsdag… motstanderen var usportslig.

La oss starte med doping. Vi har vært skuffet, overrasket og forbannet hver gang andre nasjoner har blitt tatt, men når våre egne blir tatt for brudd på dopingreglene, ja da er det plutselig ikke så viktig. Det skal bortforklares, straffes mildt og aller helst feies under det berømte teppet!
Våre to fremste utøvere har blitt tatt for brudd på dopingreglementet… lev med det for faen!! Det er kanskje ikke de groveste overtrampene og det er kanskje gjort uaktsomt, men regelbrudd er regelbrudd!

Løypa var dårlig KAN IKKE brukes som et argument. Var den ikke lik for de som vant kanskje? De andre holdt seg på beina, dere gjorde det ikke. Deal with it!!

Og usportslig opptreden? Å gå fra en som går feil vei? Heldigvis hadde den det gjaldt ryggrad til å innrømme at han hadde gjort det samme og var i tillegg voksen nok til å ikke bære nag. Respekt!!
Andre derimot… ord er ikke tilstrekkelige! Når man konkurrerer i langrenn, løping og alt annet som har én løype/bane er en del av oppgaven å holde denne!
Har noen noengang sett en spiss i fotball som stopper opp når motstanderens forvarsspiller snubler eller sklir? Det er en del av spillet! Man utnytter feil hos motstanderen!

Kan ikke folk bare begynne å innrømme at man tapte for en bedre motstander?

Vi vokser opp i Norge og lærer crap som; "tap og vinn med samme sinn" og "det viktigste er ikke å vinne, men å delta". Den siste er kanskje gjeldende i barneidrett, men den første er bare tull uansett!
Man skal da for faen ikke bli like glad for å tape som for å vinne?! Og hvis så er tilfelle, da kan man vel gi faen i å spille?!

Jeg spiller i hvertfall ALLTID for å vinne!!

#sport #vintersport #langrenn #norge #unnskyldninger #sutring #sipping #doping #feilvei #skjerpings #ol #tourdeski #wtf #denbestevinner

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg