Å få barn er egoistisk!

Jeg har alltid ment det, men nå som jeg har fått barn selv kan jeg også si det uten å fremstå som jeg dømmer alle andre:
Det å få barn er utelukkende en egoistisk handling – og ja, jeg er egoistisk!
Jeg mener samtidig at det i mange tilfeller er lov å være egoistisk, men ikke prøv å rettferdiggjør det med annet svada!

Man gjør hverken Norge eller verden noen tjeneste ved å formere seg. Hvis man skal kunne påberope seg dette må man resirkulere (adoptere) ettersom det allerede finnes en haug med barn som lever under uverdige forhold!

Jeg vil også påpeke at som nihilist er jeg helt overbevist om at det objektivt sett er uten mening å sette nytt liv til verden.
Det eneste vi sørger for med å formere oss er at vår egen eksistens fortsetter!
Men allikevel kan vi helt fint sørge for utslettelsen av den samme eksistensen ved overdreven befolkningsvekst!

I dagens vg er vår statsminister ute å oppfordrer kvinner til å få flere barn ettersom kvinner i snitt får 1,62 barn. For å opprettholde befolkningsveksten må tallet opp til 2,1…
Men hvorfor skal vi opprettholde en befolkningsvekst som i utganspunktet er langt i fra bærekraftig?
Og hvorfor skal landets øverste leder oppfordre til det?

Verdens befolkning øker årlig med 80 mill, og vil i år 2100 passere elleve mrd.
Vi har allerede enn ekstremt skjev fordeling av klodens ressurser, og enkelte er sågar i ferd med å gå tomme (f.eks Helium).

Samtidig viser Ernas uttalelse at hun er ute på navlelosafari – verdens befolkning bør bremses, samtidig som Norges bør økes da eller?

Omtrent på samme tid er Sylvi Listhaug ute og sier at innvandringen må bremses for å kunne opprettholde velferdsstatens helsetilbud og lignende – vi trenger nemlig skattebetalere.
I utgangspunktet en pussig uttalelse fra representant for et parti som vil senke skatt- og avgiftsnivået i alle ledd.
Men er det ikke også en kontradiksjon til Solbergs uttalelse?
Jeg vet ikke hvor mange skattebetalende to, tre og fireåringer vår avgåtte justisminister har i sin omgangskrets, men så langt er min erfaring at barn er en ren utgiftspost (økonomisk vel og merke).

Jeg føler også litt med statsministeren som nå plutselig må se seg enig med enkelte av kommentarfeltneandertalerne!

En trekker frem at det har blitt færre nordmenn og europeere ettersom vi på verdensbasis utgjør en lavere prosent enn tidligere… jeg mistenker at vedkommende ikke er helt stø på hva prosent innebærer!

Flere andre trekker frem dobbeltmoralen ved å oppfordre til å få flere barn i et land som tillater selvbestemt abbort – fosterdrap som de kaller det!
Jeg tror ikke det å frata kvinner råderetten over egen kropp for å fremme befolkningsveksten ytterligere ville blitt spesielt godt mottatt!

Og som vanlig står den kjente muslimfrykten i fokus. I følge enkelte kan virke som de faktisk tror at muslimer kommer til å være i flertall i Norge allerede neste år.
Personlig mistenker jeg at islam, på lik linje med kristendommen over tid kommer til å bli mere utvannet uansett.

Kanskje Kina, med sin ettbarnspolitikk var inne på noe?!

Vi har som sagt et barn, og det finnes en eneste mulighet for at det totalt blir mere enn to;
To eller flere sædceller MÅ ved neste forsøk utvise nøyaktig samme stamina, fart og pågangsmot!
Men at jeg med mitt bedagelige vesen klarer å hoste opp én som gidder er i utgangspunktet merkelig nok!

Dersom vi skulle bestemme oss for en til blir det i hvertfall, etter klumpens ankomst; snipp, snapp, snute!

#barn #vg #høyre #befolkning #befolkningsvekst #bremse #øke #ressurser #sterilisering #statsministeren

9 kommentarer
    1. Du er helt klart inne på noe, men jeg mener absolutt at dette er opp til det enkelte par og bestemme. Er det én ting jeg ikke klarer så er det rett og slett når staten, og samfunnet rundt skal “bestemme” hva DIN mening med livet er. De som ønsker seg barn skal få lov til det, og de som ikke ønsker å formere seg skal så klart få lov til å slippe uten å føle seg mindreverdige. Når det gjelder adopsjon er det dessverre slik at ikke alle som ønsker det, oppfyller kravene som økonomi, fysisk helse, høy nok utdannelse osv. Det er også synd at de som oppfordrer til adopsjon og som er i mot f.eks eggdonasjon og surrogati, som oftest er de som allerede har egne barn og ikke selv kunne tenkt seg å adoptere.
      God helg!

    2. Hadde de holdt på med en god “morstrygd” uten arbeidsplikt i 10 år som før i tiden, og at man starter på nye 10 år om man får et barn til, pluss god barnetrygd og barnebidrag, så hadde antall aborter gått ned. Det er penger som teller, men abortmotstanderne vil ikke helt se det.

    3. Helt riktig skrevet. Vi er allerede for mange mennesker på jorden. Svært mange lever under uverdige forhold i ekstreme fattigdom. Vi har allerede ødelagt mye av naturen og utryddet mange arter.
      Hadde vi vært 1 milliard mennesker kunne alle hatt samme levestandard som oss i Norge uten at det hadde gått på bekostning av naturen. Regnskogen hadde ikke blitt hogd ned, vannmangelen som rammer store områder i Afrika hadde ikke vært noe problem.
      Men dessverre så øker befolkningen noe enormt. Mener å ha hørt at verdens befolkningen øker med flere hundre tusen i løpet løpet av ett døgn. Er redd vi går en dyster fremtid hvis det fortsetter slik. Håper politikerene ser problemet snart. Fordi vi er allerede altfor altfor mange mennesker.
      Ønsker deg en fin dag

    4. Stine Jensen: Det er et fair valg det. Selv føler jeg ikke at det må rettferdiggjøres, men jeg syns det er greit å kalle det for det det er! ?

    5. Deler mye av tankegangen din om dette tema. Selv har mannen min og jeg valgt å ikke formere oss. Jeg klarer rett og slett ikke å rettferdiggjøre å gjør det, ovenfor meg selv.
      Lo godt av «bedaglige vesen» setningen. Jeg kjenner et par av dere 😉

    6. Gina: Nå tror jeg vel ikke de som kum er opptatt av makt og penger nødvendigvis er de samme som sørger for å holde befolkningsveksten oppe. Men håpløst er det ja!
      God helg ?

    7. Kina er HELT klart inne på noe… men dét er vel det eneste jeg er enig med med det skrudde landet i… Å øke befolkningen, vil KUN gjøre ting verre! Men, det er håpløst å få MENNESKER til å forstå seg på annet enn makt og penger… håpløst…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg