hits

Er det kun muslimer som driver med terror?

Før jeg starter vil jeg si at mine tanker går til de rammede etter terroren i Las Vegas!

"Terrorisme er bruk av vold mot sivile for å oppnå en ønsket effekt gjennom å spre frykt. Samtidig som fysiske terrorhandlinger medfører økt frykt, er den underliggende frykten for at slike handlinger skal bli satt ut i livet et viktig – psykologisk – element i terrorismen."
Definisjonen er hentet fra Store norske leksikon og som dere ser legger den ingen føringer på etnisiteten eller religionen til gjerningspersonen.

Hvorfor er det nå slik at ikke ett eneste medium som jeg har sett kaller en spade for en spade - i dette tilfellet er spaden terror?
Hadde det vært utført av noen med bevist tilknytning til IS, eller om vedkommende bare én gang hadde streifet innom en moské, er jeg temmelig sikker på at t-ordet hadde sittet relativt løst!

Det skal riktignok sies at IS har påtatt seg skylden, uten at det er noen tegn på sanhetsgehalt i påstanden. Men dersom de ønsker å spre frykt vil de selvfølgelig prøve å ta skylden for ALT!

Jeg skal ikke påstå at jeg har etterforsket saken, eller at jeg vet hva som drev 64 år gamle gjerningsmannen til sine handlinger. Men når man åpner ild med automatvåpen inn i en folkemengde er det neppe for å gjøre opp den ti år gamle feiden med naboen over tomteskille. Det var nok heller ikke for å vise motstand mot countrymusikk!
Det er rimelig og anta at formålet var å spre frykt og skape panikk, og dermed sklir det rett inn i definisjonen over!

Men denne 64 åringen var hvit, hadde rent rulleblad og mangler tilknytning til noe kjent nettverk.
Og dermed er han ikke terrorist?

Kom igjen a?! Kall det for det dét ER!

Og misforstå meg rett... jeg skulle ønske det ikke hadde skjedd i det hele tatt! 
Men når det først skjedde er jeg glad det ble utført av en hvit amerikaner slik at det ikke kaster ekstra bensin på Trumps bål av fremmedfrykt, innreiseforbud og krig!

#terror #terrorisme #hvit #muslim #religion #spadeforenspade #vg #nrk #aftenposten

13 kommentarer

Runar

03.10.2017 kl.13:51

Forskjellen er at denne mannen ikke har et kjent motiv. Da er det vanskelig si at han er en terrorist. En terrorist dreper for oppn et ml. Men gale folk dreper uten noe spesifikt ml.

F.eks en paranoid person som dreper 30 stykk er ikke en terrorist, men en person som dreper 20 stykk fordi han/hun mener at det er det beste for fremme saken de tror p ER en terrorist.

S vi m vente og se om personen headset et ml, eller om det bare en mann som hadde tapt pengene sine og hadde bestemt seg for d sammen med mange andre

Joakim

03.10.2017 kl.14:03

Runar: i en juridisk sammenheng er jeg enig med deg, selv om alt du gjr er omformulere siste vg-artikkel. Men leksikondefinisjonen p terrorisme (som jeg klipte inn) gjr at dette i mine yne str trygt under paraplyen terrorisme.

Dog var det heller inne mitt poeng hva det juridisk er, men heller hva media velger kalle det.
Hadde vedkommende hatt en tnegl i koranen ville overskriftene lest terror uamsett ml eller gruppetilhrighet!

Ingerveogvel.

03.10.2017 kl.14:44

Er AB Muslim?

Joakim

03.10.2017 kl.15:18

Ingerveogvel.: Fjotolf Hansen, som jeg antar du sikter til er ikke muslim s vidt min kunnskap strekker seg.
Og poenget ditt var...?
Man kan alltid finne enkelteksempler p det motsatte. Derav utrykket; unntaket som bekrefter regelen.

desomskapteverden

03.10.2017 kl.16:46

Det er terror. Det er ogs en mystisk sak. Hva var det han tenkte p? Etterforskerne finner vel ut noe etter hvert.

Runar

03.10.2017 kl.17:25

Jeg hadde faktisk ikke lest vg-artikkelen om dette, men kjekt se at de var enig med meg :)

S du er opprrt over at vi ikke kalle mange nok terrorist? Eller mener du at de vi har kalt terrorist frem til n IKKE er terrorister?

Det er ikke bare muslimer vi kaller terrorister. Israel kaller palestinere terrorister, vi hadde ABB, USA har hatt Unabomber osv. Men det betyr ikke at ALLE som dreper folk er terrorister!

Definisjonen som du skriver sier jo det vi andre sier; "bruk av vold for oppn en nsket effekt". Hvilken effekt nsket denne mannen i Las Vegas? Om du ikke kan svare p det s kan du ikke kalle han for en terrorist.....

Var Dahmer en terrorist? Var Jack the Ripper en terrorist? Hvordan avgrenser du ordet terrorist om ALLE som dreper skal bli kalt terrorist?

Joakim

03.10.2017 kl.17:31

Runar: hverken eller... alt jeg sier er at dersom dette hadde vrt utfrt av en muslim, hadde overskriftene omhandlet terrorisme.

Anonym

03.10.2017 kl.17:31

Terror er noe som bde islamske radikale, hyere radikale og venstre radikale kan gjre. Dessverre har vi sett en rekke terrorangrep rundt om i Europa og Amerika i det siste. Dessverre vil det mest sannsynlig bli mye mye verre i fremtiden.

Vi str n p terskelen til en svrt ond tid. En tid som vil bli preget av krig, terror og svrt alvorlige naturkatastrofer. Mange land vil det ogs bryte ut borgerkriger. Det vil igjen fre til 3.verdenskrig. Hvis den faktisk bryter ut vil den kunne ha potensiale til utrydde livet p jordkloden. Vi har blitt advart mot dette av en fyr i Sveits i mange mange r n, men ingen har villet lytte til han fr n. Han har gitt svrt detaljerte beskrivelsen av fremtiden. Trodde selv ikke p han i begynnelsen, men jeg ser n at det han sier skal skje er i ferd med skje.

Men vi kan endre fremtiden til det bedre hvis mange nok leser det han sier og endrer tanker og handlinger mot det bedre. Det er for sent unng alt, noe som det siste tids hendelser rundt om i verden viser. Men vi kan fremdeles unng det verste.

http://www.futureofmankind.co.uk/Billy_Meier/The_Henoch_Prophecies

http://www.futureofmankind.co.uk/Billy_Meier/Spirit_Teaching

Joakim

03.10.2017 kl.17:35

Anonym: da fr du st for det!

Runar

03.10.2017 kl.18:02

S du mener at om en muslim hadde drept 60 amerikanere fordi han mislikte det USA str for s er ikke det terrorisme??

Nok en gang; vi VET ikke hva motivet til denne mannen var og DERFOR kan vi end ikke kalle det terrorisme. Om det viser seg at mannen var gal; vil du fortsatt si at media burde kalle han for en terrorist?

Joakim

03.10.2017 kl.19:06

Runar: gidder ikke diskutere videre! Vil man ikke forst, forstr man tydeligvis ikke

Ingerveogvel.

03.10.2017 kl.19:42

Vr egen drapsmann er ikke muslim. S nei ikke alle drapsmenn er muslimer. Og Dra det kortet blir helt feil.

Joakim

03.10.2017 kl.20:00

Ingerveogvel.: Jeg har da ikke heller psttt noe i nrheten. Tror kanskje du skal ta deg tid til lese innlegget n gang til.

Skriv en ny kommentar

Joakim

Joakim

31, Moss

Velkommen! Bloggen blir et utlp for mine tanker, refleksjoner og mest av alt irritasjoner. Jeg er av den oppfatning at alt kan tulles med s noen vil bli sttt i blant - blir du det, s bryr jeg meg minimalt! Det kommer kanskje ogs til dukke opp litt konsertbilder fra mye forskjellig. Enkelte temaer kan og vil komme igjen og det vil ikke vre en rd tr gjennom bloggen! Les, lik og kommenter gjerne. Flg meg gjerne p insta: joakimrlarsen

Kategorier

Arkiv