hits

Allahu akbar!

For en tid tilbake skrev jeg et innlegg der jeg stilte spørsmålet; er bare muslimer terrorister!
Hele innlegget kan dere lese her, og i tidlig finner dere definisjonen på terror.
Innlegget ble skrever i forbindelse med de grusomme handlingene i Las Vegas.
Enkelte var uenig med meg og argumenterte med at handlingen ikke hadde noe bevist politisk mål.

Jeg skal ta litt selvkritikk på området og innrømme at jeg ikke nødvendigvis tydeliggjorde mitt poeng godt nok; jeg mente medias initialfase, IKKE hva etterforskningen viser!

Mitt poeng gjøres tydelig gjennom nye grusomme handlinger på andre siden av Atlanteren.

Terroristen ble kalt terrorist i media lenge før noen etterforskning hadde fastslått noe politisk motiv, som igjen får meg til å stille spørsmålene; er det kun fordi vedkommende har en litt mere kullørt hudfarge enn min naturlige skummetmelkhvite?
Er det fordi han har vært innenfor ti meter radius av en moské?
Er det rett og slett fordi han er muslim?

Før han kjørte inn i menneskene skal han ha ropt "Allahu Akbar" som løst oversatt betyr allah er; stor, større, størst; god, bedre, best - kjært, imaginært barn har mange navn!
Hvordan vet vi at skytteren fra Las Vegas ikke ropte "gud er størst", eller "all hail the spaggettimonster" før han valgte å avslutte med seg selv?

Poenget mitt er uansett dette: vi er så utrolig glad i å dele ut merkelapper på alle områder. Folk skal deles inn i grupper, settes i båser og vi skaper en vi vs. dem mentalitet.

Man kan kanskje, og egentlig med godt belegg, påstå at jeg henger meg opp i semantikk.
Men hvis man i initialfasen fremsetter et inntrykk av at all terrorister er muslimer faller de ulærde fort i matte"fella" om at faktorenes orden er likegyldig - "terrorist = muslim" blir da "muslim = terrorist".
Og det er ingen av de overnevnte faktorstillingene som stemmer - ABB, IRA, Dutertes døsskavdroner, Trump/USA for å nevne noen.
Samtidig finnes det utallige eksempler på kjente muslimer som er like langt fra terrorister som deg og meg!

#terror #allah #islam #religion #media #definisjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Joakim

Joakim

30, Oslo

Velkommen! Bloggen blir et utløp for mine tanker, refleksjoner og mest av alt irritasjoner. Jeg er av den oppfatning at alt kan tulles med så noen vil bli støtt i blant - blir du det, så bryr jeg meg minimalt! Det kommer kanskje også til å dukke opp litt konsertbilder fra mye forskjellig. Enkelte temaer kan og vil komme igjen og det vil ikke være en rød trå gjennom bloggen! Les, lik og kommenter gjerne. Følg meg gjerne på insta: joakimrlarsen

Kategorier

Arkiv