hits

Semantikk skaper debatt!

Abid Raja har i dag gått hardt ut mot radikaliserte muslimer og får kritikk for dette... han kaller dem nemlig for tapere!

Yousef Assidiq reagerer kraftig (VGs ord) og sier at dette er å sparke noen som allerede ligger nede.
Men er det egentlig det?
Man kan på mange måter si at de er offer for radikalisering, men å utelukkende kalle dem for offer blir helt feil i mitt hode!
Jeg er enig med Assidiq i at vi aldri må gi opp noen, men man må allikevel være såpass ærlig med seg selv og innrømme at enkelte er så langt utfor stupet at det er for sent!
Det kan faktisk ikke forventes at alle følger fjellvettregel nummer 8!

Tilbake til det å sparke noen som ligger nede... det er selvfølgelig en svært ufin handling, men for at dette skal være gjeldende må vel personen selv vite at han/hun ligger nede?!

Den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp mener "taper"-stempelet ikke kommer til å gå noe inn på de det gjelder... jeg tror han har rett!
Rajas ordcalg vil med andre ord ikke ha noe særlig effekt.
Samtidig gir det Assidiqs argument enda et nyreslag ved at ingen bryr seg!

Assidiq hadde kanskje et poeng... før de ble radikalisert!
Når man vet at starten på en radikaliseringsprosess ofte har utspring i et ønske om tilhørighet, respekt og posisjon synes jeg det er skummelt å igjen tildele de en offerrolle.
Noen ganger må det faktisk benyttes kraftig skyts for å adressere et problem!

Videre sier Raja at vi må stramme inn grensekontrollen, noe de to andre mener er et dårlig virkemiddel.
Dersom det koordineres med andre sikkerhetstiltak er jeg enig at det kan ha effekt, men vi må passe oss for å stole blindt på at ekstra kontroll på Svinesund alene gjør susen... det eneste det alene vil føre til er mindre alkohol og bacon i Norge blandet med en svært falsk trygghet!

Desverre finnes det ingenting vi kan gjøre for å sikre 100% trygghet i Norge, men vi kan gjøre sikringstiltak som tar oss "så i lende"!

Jeg tror disse tiltakene må settes inn tidlig og handler strengt tatt hverken om religion, politisk ståsted eller slikt.
Vi må bedre integrering, utrydde mobbing, utjevne sosiale og økonomiske forskjeller og anerkjenne problemet!

IKKE KRANGLE, DEBATTERE OG SUTRE OVER ENKELTES ORDVALG!

"Hvis du stadig må veie dine ord, bør du kanskje bytte publikum." - Solveig Nordanger

#semantikk #ord #ordvalg #venstre #terror #radikalisering #vg #debatt #mobbing #integrering

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Joakim

Joakim

31, Moss

Velkommen! Bloggen blir et utlp for mine tanker, refleksjoner og mest av alt irritasjoner. Jeg er av den oppfatning at alt kan tulles med s noen vil bli sttt i blant - blir du det, s bryr jeg meg minimalt! Det kommer kanskje ogs til dukke opp litt konsertbilder fra mye forskjellig. Enkelte temaer kan og vil komme igjen og det vil ikke vre en rd tr gjennom bloggen! Les, lik og kommenter gjerne. Flg meg gjerne p insta: joakimrlarsen

Kategorier

Arkiv