hits

Terror har alltid eksistert!

Terroren har rammet igjen og min medfølelse går ut til alle berørte i Manchester, London, Kabul og Teheran!

Desverre er det slik at enkelte krefter bruker disse tragiske hendelsene til å fremme sin egen politiske propaganda...
I disse tider er det vanskelig å stikke under en stol at det er enkelte krefter innen marginale "muslimske" miljøer som står bak disse grusomme handlingene, men det blir allikevel feil å støte ut en hel religiøs gruppe bassert på enkeltes overbevisning om at hele vesten er fienden!

Trump prøver igjen å innføre sitt noe kontroversielle muslimforbud. I sitt eget hode er han smart nok til å ikke kalle det et muslimforbud, men samtidig såpass tilbakeatående at han ikke forstår at resten av verden ser det som nettopp det!
Samtidig tror jeg et slikt forbud vil være kontraproduktivt... man vil kanskje ikke få innreisende terrorister i samme skala som man nå har sett, men splittelsen og stigmatiseringen av en hel gruppe vil kanskje skape større grobunn for "homegrown (domestic) terrorism"!
For denne typen terrorister representeres av nettopp denne gruppen... utstøtte, stigmatiserte mennesker som dyttes nærmere og nærmere stupet!
Vi har ABB her i Norge og Timothy Mcveigh i USA som skrekkeksemplene i moderne tid... når man tar i betraktning at disse var "enslige ulver", vil man da støte ut en større gruppe?

Samtidig som sosiale medier og mediedekningen øker får vi også med oss mere av det som skjer og det får det til å fremstå som terror er et nytt begrep... feil!
Terror i samme form som vi ser i dag har eksistert siden tidenes morgen!

Definisjonen på terrorisme er følgende:
"Terrorisme er bruk av vold mot sivile for å oppnå en ønsket effekt gjennom å spre frykt. Samtidig som fysiske terrorhandlinger medfører økt frykt, er den underliggende frykten for at slike handlinger skal bli satt ut i livet et viktig – psykologisk – element i terrorismen".

Med andre ord ønsker man reformer eller endringer fremprovosert av frykten for å ikke godta endringen!

Man må ikke mange år tilbake for å finne spor av terror i Irland utført av IRA, som meg bekjent var kristne.

Og hvis man drar den enda lenger ble vel Norge kristent ved bruk av terror i sin reneste form?!

Hvis man tar med en klype salt eller tre kan man vel også påstå at det er nettopp terror USA med allierte har bedrevet i store deler av midtøsten der man gjennom bruk av vold har påtvunget demokrati til folket! Målet er kanskje nobelt, men det er middelet som er terror!
I føle litt upålitelige kilder (ikke dokumentert) sa Churchill en gang; "demokrati er ikke en ideel styreform, men det er den beste vi har"!
Jeg vet ikke om det legitimerer at man ved hjelp av vold og frykt skal tvinge det på alle?!

Den siste tids hendelser er ufattelig grusomme og jeg prøver på ingen måte å forsvare dem, men en hel gruppe kan ikke dømmes bassert på enkeltes handlinger!

#terror #manchester #london #kabul #teheran #usa #innreiseforbud #norge #homegrownterrorism #grusomt #alleoverenkam

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Joakim

Joakim

31, Moss

Velkommen! Bloggen blir et utlp for mine tanker, refleksjoner og mest av alt irritasjoner. Jeg er av den oppfatning at alt kan tulles med s noen vil bli sttt i blant - blir du det, s bryr jeg meg minimalt! Det kommer kanskje ogs til dukke opp litt konsertbilder fra mye forskjellig. Enkelte temaer kan og vil komme igjen og det vil ikke vre en rd tr gjennom bloggen! Les, lik og kommenter gjerne. Flg meg gjerne p insta: joakimrlarsen

Kategorier

Arkiv